De 10 beste producten van CES 1967 - heden

Inhoudsopgave:

De 10 beste producten van CES 1967 - heden
De 10 beste producten van CES 1967 - heden
Anonim

De Consumer Electronics Show, beter bekend als CES, begon in 1967 met een conferentie in een hotel in New York, NY. Sindsdien hebben bedrijven herhaaldelijk CES bereikt met aankondigingen die snel een revolutie teweegbrengen in de technologie in onze huizen. Het onthouden van de tien beste producten van CES is een trip down memory lane met legendarische retro-technologie.

1970: Philips N1500 videocassetterecorder

Image
Image

Ongetwijfeld het eerste historische product voor consumententechnologie dat ooit op CES werd getoond, was de Philips N1500 de eerste videocassetterecorder voor de consumentenmarkt. De N1500, die in 1970 werd tentoongesteld en vervolgens in 1972 werd uitgebracht, was bedoeld voor het opnemen van thuistelevisie in plaats van het afspelen van films met een groot budget. VCR-technologie zou pas later in het decennium mainstream worden. Toch bewees deze vroege poging het potentieel van de technologie en wekte de interesse van de consument in de technologie.

1975: Atari Home Pong-console

Image
Image

Atari heeft CES hard geraakt met een demonstratie van zijn Home Pong-console. Hoewel het niet de eerste thuisconsole was die op de markt kwam, gaf de populariteit van het spel in arcades Atari meteen een voorsprong op de concurrentie. Het bracht veel aandacht voor het bedrijf, dat een andere opmerkelijke aankondiging deed op CES 1979.

Deze aankondiging maakte deel uit van een focusverschuiving in CES. Aanvankelijk gericht op muziek en vervolgens op video, maakte de uitbreiding van de show in de jaren zeventig en tachtig ruimte voor nieuwe categorieën. Tegenwoordig organiseert CES aankondigingen die elk type consumentenelektronica omvatten, van versterkers tot robotstofzuigers.

1979: Atari 400 en Atari 800

Image
Image

CES was zelden een belangrijke locatie voor vroege aankondigingen in personal computing, maar Atari daagde die trend uit door de Atari 400 en Atari 800 personal computers aan te kondigen. Hoog op het succes van zijn games en Home Pong-console, vestigden deze vroege pc's het bedrijf als leider op het gebied van thuiscomputers. Atari zou in het begin van de jaren tachtig concurrerend blijven op die markt.

Atari zou later achterop raken met zijn teleurstellende Atari 1200XL, aangekondigd op de Winter CES van 1983. Het bedrijf zou echter doorgaan met het produceren van thuiscomputers tot 1993, toen het zijn laatste pc, de Atari Falcon, stopte.

1981: Sony en Philips introduceren de cd

Sony en Philips introduceerden het cd-formaat in 1981 en noemden het 'de grammofoonplaat van de toekomst'. De cd, die een uur onderbrekingsvrije muziek kon leveren, was veel handiger dan de vinylplaten die toen domineerden. Cd's waren veel kleiner en duurzamer dan vinylplaten en schepten zelfs op over superieure geluidskwaliteit, hoewel moderne vinylfans daar anders over denken.

Hoewel de bedrijven in 1981 alleen prototypespelers lieten zien, werd de belofte van de technologie geactualiseerd in oktober 1982 toen Sony de CDP-101 in Japan uitbracht. Philip's CD100 volgde in november van hetzelfde jaar. Varianten van cd-technologie, zoals cd-rom-drives voor computers, verschenen in de jaren tachtig keer op keer op de CES. In het begin van de jaren negentig had de cd-rom vinylplaten, diskettes en spelcassettes vervangen (tenminste in sommige spelconsoles).

1982: Commodore 64

Image
Image

De Commodore 64 veroverde CES 1982 stormenderhand en greep het moment aan om een betaalbare maar capabele thuiscomputer te leveren die de Atari's 400/800 en de Apple II uitdaagde. Vaak aangeduid als de C64, maakte Commodore's thuiscomputer indruk op CES-bezoekers met aantrekkelijke graphics en hoogwaardige audio.

Ondanks zijn mogelijkheden, werd de C64 verkocht voor slechts $ 595 Amerikaanse dollars (ongeveer $ 1.600 vandaag), wat ongelooflijk agressieve prijzen waren. De meeste thuiscomputers werden in 1982 voor minstens $ 1.000 verkocht, en vele overschreden $ 3.000. De Commodore 64 zou meer dan 12 miljoen computers verkopen en halverwege de jaren '80 een dominante kracht worden in computergebruik.

1985: Nintendo Entertainment System (NES)

Image
Image

De crash van videogames van 1983, die marktleider Atari verdreef, bracht de hele industrie in gevaar. Nintendo heeft het gered door het Nintendo Entertainment System te laten zien op de Winter CES van 1985. De NES bewees dat videogames meer waren dan een rage, met kleurrijke graphics, een aantrekkelijk ontwerp en redelijke prijzen.

Het debuut van de console in 1985 diende ook als de introductie van Nintendo op de Noord-Amerikaanse markt. Hoewel populair in Japan, bestonden de activiteiten van Nintendo in de VS uit ongeveer een dozijn werknemers toen ze de NES introduceerden. CES 1985 was het doorbraakmoment van het bedrijf op de Amerikaanse markt, waardoor Nintendo voor gezinnen in het hele land stond en een vacuüm opvulde dat was ontstaan door de ineenstorting van Atari.

Nintendo bevestigde ook de plaats van gaming op CES. Grote gamebedrijven woonden in de jaren tachtig en negentig herhaaldelijk de CES bij, een trend die veranderde toen de game-industrie groot genoeg werd om E3, de brancheconferentie, op te richten.

1996: De dvd komt eraan

Image
Image

DVD-technologie leek in 1996 allemaal tegelijk te arriveren. Onder andere RCA, Samsung, Pioneer en Toshiba omarmden de normen en kondigden dvd-spelers of dvd-compatibele apparaten aan. Deze brancheovereenkomst staat in schril contrast met de meeste nieuwe mediastandaarden. Zelfs de Blu-Ray, die tegenwoordig wordt gebruikt voor alle fysieke kopieën van high-definition films, moest het opnemen tegen HD-DVD.

De overeenkomst kwam voort uit een onwaarschijnlijke ontmoeting van geesten in meerdere sectoren. Mediaformaten uit het verleden groeiden meestal uit een specifiek deel van de technische industrie voordat ze uitbreidden naar andere. Deze keer was de hele consumententechnologie-industrie het erover eens dat de dvd de weg vooruit was voor op schijf gebaseerde media.

De consensus omvatte belangrijke bedrijven in de pc-industrie, zoals Microsoft. Hoewel tegenwoordig vooral bekend als een standaard voor films en televisie, was de dvd even cruciaal voor de pc, omdat de groeiende omvang van programma's bedrijven had gedwongen software op meerdere cd's te leveren. De goedkeuring van de dvd stopte deze groeiende ergernis in zijn sporen.

1999: TiVo's digitale videorecorder

Image
Image

TiVo kwam naar CES 1999 met een digitale videorecorder die hij eind 1998 had uitgeprobeerd in de San Francisco Bay Area. Hoewel niet de enige in de categorie, trok TiVo de aandacht met zijn gelikte apparaat en aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke koppel. De introductie van de TiVo en andere DVR-apparaten maakten het opnemen en opslaan van televisie eenvoudiger en betrouwbaarder dan welke videorecorder dan ook die ooit is uitgevonden en paste goed bij de opkomst van HDTV.

Helaas voor TiVo en andere bedrijven die soortgelijke producten maken (zoals ReplayTV), bleek het idee voor anderen gemakkelijk te evenaren. TiVo had enig succes, met bijna zeven miljoen abonnees op zijn hoogtepunt. TiVo fuseerde met een technologielicentiebedrijf, Xperi, in 2019.

Tegenwoordig bieden de meeste kabelmaatschappijen een vorm van DVR aan als onderdeel van hun maandelijkse abonnementsgeld, waardoor het een vaste waarde is in huizen in de Verenigde Staten.

2001: Toshiba, Hitachi plasmatelevisies

Image
Image

Hoewel er aan het eind van de jaren negentig op CES gesproken werd over high-definition, flat-panel televisies, werd het tastbaar met de introductie in 2001 van plasmatelevisies van Toshiba en Hitachi. Met een verbluffende resolutie van 1, 366 x 768 waren dit de eerste flatpanel-tv's die direct beschikbaar waren voor consumenten.

Deze innovatie markeerde het begin van twee trends in televisies; de opkomst van flatpanels en de komst van HDTV. De televisies van tegenwoordig hebben een resolutie van 3, 480 x 2, 160 en maken gebruik van geavanceerde LED- of OLED-technologie, maar de basisuitstraling is niet wezenlijk veranderd.

Plasmatechnologie raakte uiteindelijk uit de mode. Plasmatelevisies waren zwaarder en verbruikten meer energie dan de led- en oled-tv's die daarop volgden. Winkeliers verkochten de laatste plasmatelevisies in 2014.

2011: HTC Thunderbolt en Verizon 4G LTE lanceren

Image
Image

Belangrijke aankondigingen van smartphones gebeuren zelden op CES, maar HTC's Thunderbolt was een uitzondering. Het was de eerste Verizon-smartphone die 4G LTE draadloze technologie bevatte, een enorme sprong voorwaarts ten opzichte van 3G-technologie. Het was voor de meeste Amerikaanse consumenten de eerste kans om 4G te proberen.

De mobiele datasnelheden van de HTC Thunderbolt hebben alle concurrenten omvergeblazen, inclusief de iPhone. Een moderne 4G-telefoon kan gegevensoverdrachten van enkele honderden megabytes per seconde aan. Ter vergelijking: een 3,5G-telefoon kan een piek van ongeveer 15 megabyte per seconde aan. Dat is een enorm verschil dat mensen snel zouden kunnen opmerken.

Helaas had de HTC Thunderbolt een hele reeks problemen, waaronder een slechte batterijduur en oververhitting. Alternatieven die kort daarna op de markt kwamen, maakten indruk en de telefoon wordt beschouwd als een van de grootste flops aller tijden in de smartphone-industrie.

Aanbevolen: