Waarom opvouwbare telefoons een dom idee zijn

Inhoudsopgave:

Waarom opvouwbare telefoons een dom idee zijn
Waarom opvouwbare telefoons een dom idee zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geruchten zeggen dat Apple in 2023 een opvouwbare iPhone plant.
  • De opvouwbare iPhone wordt geleverd met een soort Apple Pencil.
  • Hoe goed het ook is ontworpen, een kamerscherm is gewoon een slecht idee.
Image
Image

Apple plant mogelijk een opvouwbare iPhone voor 2023, compleet met een Apple Pencil en een OLED-scherm.

Communicatie- en onderzoeksbedrijf Omdia meldt dat Apple een opvouwbare telefoon plant met een groot scherm, tot 7.6-inch, in slechts twee jaar. Als Apple een iPhone uitbrengt, kun je er zeker van zijn dat het de problemen van vroege opvouwbare telefoons heeft overwonnen, zoals de rampzalige Galaxy Fold-telefoon van Samsung, met zijn janky-scharnier en afbladderende scherm.

Maar zelfs met een technisch functionele vouw, is een kamerscherm eigenlijk wel handig? Is een opvouwbare telefoon niet het domste ooit?

"Een opvouwbare telefoon kan alles wat een telefoon kan, maar je hebt de mogelijkheid om het scherm groter te maken", vertelde Zedd, tester voor smartphone-retailer PhoneBot, via e-mail aan Lifewire, "wat een enorme WIN is sinds de meeste gebruikers geven de voorkeur aan contentconsumptie op hun telefoons."

Into The Fold

Samsung's Galaxy Fold was een ramp. Het scharnier zorgde ervoor dat het scherm opbolde en in het midden brak, en de beschermende toplaag van het scherm was zo slecht gemaakt dat veel recensenten het eraf trokken, in de veronderstelling dat het deel uitmaakte van de beschermende verpakking.

Ginned-up "-gate" controverses terzijde, Apple brengt geen producten uit die zo onvoltooid of slecht ontworpen zijn, dus we gaan ervan uit dat, a) dit gerucht klopt, en Apple zal een opvouwbare telefoon maken; en b) dat het zal werken zoals ontworpen.

Image
Image

"De eerdere versies van de opvouwbare telefoons waren geweldig en persoonlijk gebruikte ik liever een opvouwbare telefoon", zegt Zedd, "maar waar je misschien niet aan went, is de vouw. Je kunt het zien en vaker wel dan niet kun je het voelen."

Een opvouwbare telefoon heeft een aantal voordelen. Of een voordeel: je kunt het scherm groter maken. Dat is het. Zoals Zedd zegt, is dit goed voor "inhoudsconsumptie", maar niet veel anders.

Het is fijn om een groter scherm te hebben als je een boek leest of een film kijkt, vooral omdat je de telefoon weer kunt opvouwen en in je zak kunt stoppen als je klaar bent. Probeer dat maar eens met een tablet.

Domme telefoon

Behalve dat je het niet kunt. Opgevouwen moet de tweede helft van het apparaat ergens heen, wat betekent dat de opgevouwen telefoon twee keer zo dik is als de uitgevouwen telefoon. Dat betekent dat het niet langer een broekzakformaat is, tenzij je een cargobroek draagt en het niet erg vindt dat de zak wordt verzwaard.

En hoe goed een opvouwbare telefoon ook is ontworpen, het scherm zal een soort vouw hebben. De eerste serie telefoons heeft buigbare, met plastic bedekte schermen, die na minimaal gebruik een vouw in het midden vertonen.

Eerste beoordelingen van de Galaxy Fold meldden dat vuil zijn weg naar de vouw vond. Microsoft pakte het anders aan met de Surface Duo, met twee afzonderlijke schermen die als een boek aan elkaar scharnieren. Maar dit zet nog steeds een streep door het midden, wat de belangrijkste use-case verpest: film- en tv-kijken.

Image
Image

En hoe zit het met dat plastic scherm? Moeten we na meer dan een decennium van het aanraken van prachtig gemaakte, krasbestendige Gorilla Glass-schermen terug naar plastic? Tenzij Apple glas heeft gemaakt dat in tweeën kan worden gevouwen, is het een optie met twee vellen zoals Microsoft, of plastic.

"Omdat bedrijven geen normaal Gorilla Glass kunnen gebruiken op een opvouwbare telefoon, krassen ze gemakkelijker dan normale vlaggenschepen", zegt Zedd. "Je moet je opvouwbare telefoon tegen krassen beschermen."

Geweldig. Laten we allemaal sprankelende, slecht uitgelijnde schermbeschermers toevoegen aan onze opvouwbare iPhones.

Terug naar voren

Het laatste probleem met een opvouwbare telefoon is dit: waar plaats je het scherm als je het niet gebruikt?

Er zijn twee manieren waarop een telefoon kan opvouwen. Het kan screen-out zijn, schermen aan de voor- en achterkant van de handset, of screen-in, in welk geval u een derde extra display nodig hebt om te gebruiken wanneer het apparaat is opgevouwen - anders moet u het uitvouwen om te controleren de tijd, of om te zien wie dat laatste bericht heeft gestuurd.

Opvouwbare telefoons en klaptelefoons waren logisch toen telefoons knoppen hadden en geen kleine zakcomputers waren. Ze gebruikten een beproefd laptopontwerp, aangepast aan een kleiner apparaat. Maar met telefoons, die altijd een volledig scherm hebben, is het opvouwen ervan te vol compromissen om logisch te zijn.

Nogmaals, als Apple een opvouwbare iPhone maakt, worden al deze kreukels misschien gladgestreken. Ja, dat was een woordspeling.

Aanbevolen: