Letterati of Scrabble online spelen

Inhoudsopgave:

Letterati of Scrabble online spelen
Letterati of Scrabble online spelen
Anonim

Yahoo Games is in 2016 met pensioen gegaan, dus het is niet langer mogelijk om Literati te spelen. Er zijn tientallen andere gratis online woordspelletjes die vergelijkbaar zijn met Literati en Scrabble.

Als je van woordspelletjes houdt, maar je kunt niet altijd een Scrabble-partner vinden, dan zijn de Literati-kamers bij Yahoo Games misschien het antwoord. Literati is gratis te spelen. De enige vereisten zijn een Yahoo ID en een Java-enabled browser. Het is zelfs mogelijk om vals te spelen in Literati met behulp van Scrabble-oplossers van derden.

Wat is literatuur?

Literati is een woordspel dat lijkt op Scrabble. Spelers gebruiken een set van zeven lettertegels om elkaar kruisende woorden op een bord te construeren, waarbij ze punten verzamelen op basis van letterwaarden en bonusvierkanten.

Image
Image

Bottom Line

De meest opvallende verschillen tussen Literati en Scrabble zijn het spelbord en de tegelwaarden. Beide borden zijn 15x15, maar de bonusvelden (of, in het geval van Literati, kruispunten) bevinden zich op verschillende plaatsen. Letter-tegelpuntwaarden in Literati variëren slechts van nul tot vijf, terwijl Scrabble letters heeft met een waarde van maar liefst tien punten.

Aan de slag

Zodra u zich aanmeldt bij Yahoo en bij de Literati-sectie aankomt, zult u merken dat kamers zijn gegroepeerd in categorieën op basis van vaardigheidsniveau. Selecteer een vaardigheidsniveau en kies vervolgens een kamer. Dit opent een lobbyvenster dat lijkt op een chatroom van waaruit u kunt deelnemen, kijken of een game kunt starten. De game draait in een derde venster, waardoor je constant toegang hebt tot de lobby. Games kunnen openbaar of privé zijn en bieden plaats aan maximaal vijf spelers. Als u een spel start, beheert u de spelopties, stelt u tijdslimieten in, beoordeelt uw spel en start spelers.

De interface is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Het plaatsen van tegels op het bord is een eenvoudige slepen-en-neerzetten-handeling. Wanneer u uw woord indient, wordt het automatisch gecontroleerd door een woordenboek voordat het permanent op het bord wordt geplaatst. Als het geen geldig woord is, worden de tegels teruggeplaatst in je dienblad en moet je het opnieuw proberen of passen. Er is een optionele uitdagingsmodus, waarmee spelers elkaars woorden op Scrabble-manier kunnen uitdagen. Je kunt ook met tegels in je dienblad jongleren om woorden te maken. Letters voor wilde tegels (wit) worden geselecteerd met het toetsenbord.

Bottom Line

Zoals het geval is met veel online games, is het moeilijk om ervoor te zorgen dat de persoon tegen wie je speelt niet vals speelt. Scrabble-oplossers en anagram-generators zijn direct online beschikbaar, dus u kunt een oplosser in een ander venster laten draaien terwijl u speelt. Een Scrabble-oplosser neemt een reeks letters en produceert alle woorden die met die letters kunnen worden gemaakt. Het is alsof u een schaakprogramma uitvoert terwijl u online met iemand schaakt en alle zetten in het programma invoert, en vervolgens de zetten van de computer als uw eigen zetten gebruikt.

Strategiebasis

Eerst en vooral moet je spelen voor punten en bonussen in plaats van voor anders indrukwekkende woorden te gaan. Lange woorden zien er geweldig uit op het bord, maar tenzij ze elke tegel in je lade gebruiken (een bonus van 35 punten), kunnen ze laag scoren vanwege een gebrek aan bordpositie.

Er zijn in wezen twee manieren om een spelletje Literati of Scrabble te benaderen. Aanvallende spelers concentreren zich op woorden met hoge puntenscores, zelfs als ze kansen creëren voor andere spelers. Defensieve spelers hebben meer nagedacht over het gebruik van woorden die moeilijk te bouwen zijn en die de kansen van hun tegenstander om bonusvakken te bereiken, beperken.

Een algemene vuistregel is om een ongeveer gelijk aantal klinkers en medeklinkers in je dienblad te houden. Dit wordt het balanceren van het rek genoemd. Sommige spelers waarschuwen ook tegen het hamsteren van waardevolle letters in de hoop een grote scoringskans te vinden, omdat het de neiging heeft om je met een buitensporig aantal medeklinkers achter te laten. Letters die aan het einde van het spel nog in je rek zitten, worden van je score afgetrokken.

Als je wilt uitblinken in Literati en wilt concurreren met de topspelers op Yahoo, zal het onthouden van woorden een lange weg gaan. Er zijn bijvoorbeeld 29 acceptabele woorden in de Engelse taal die de letter Q hebben, maar niet de letter U. Evenzo zijn er 12 acceptabele drieletterwoorden die een Z bevatten.

Aanbevolen: