Hoe toegang te krijgen tot Gmail in Outlook met behulp van een POP-server

Inhoudsopgave:

Hoe toegang te krijgen tot Gmail in Outlook met behulp van een POP-server
Hoe toegang te krijgen tot Gmail in Outlook met behulp van een POP-server
Anonim

Wat te weten

  • Schakel authenticatie in twee stappen uit en schakel POP-toegang in voor het Gmail-account.
  • Ga in Outlook naar File > Info > Account Settings >Email , selecteer Nieuw , voer je Gmail-adres in en kies ervoor om het handmatig in te stellen.
  • Selecteer in het venster Geavanceerde instellingen POP uit de lijst met opties, voer het wachtwoord van uw Gmail-account in en selecteer vervolgens Connect.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Gmail in Outlook instelt als een POP-account. De instructies zijn van toepassing op Outlook 2019, 2016, 2013, 2010 en Outlook voor Microsoft 365, inclusief de mobiele Outlook-app.

Gmail toevoegen aan Outlook met een POP-server

Je kunt Gmail instellen als een POP-account in Outlook, maar je moet eerst tweestapsverificatie uitschakelen, omdat de Outlook-app niet om een verificatiecode vraagt.

  1. Zorg ervoor dat je POP-toegang hebt ingeschakeld voor het Gmail-account.

    Image
    Image
  2. Open de Outlook desktop-app. Klik op File > Account Settings (in het Info-gedeelte) en kies Account Settings in de vervolgkeuzelijst menu.

    Image
    Image
  3. Ga in het Accountinstellingen venster naar het E-mail tabblad. Klik op New om een nieuwe externe e-mailaccount toe te voegen voor POP-toegang.

    Image
    Image
  4. Typ uw Gmail-adres in het lege veld. Vink onder Geavanceerde opties het vakje aan naast Laat me mijn account handmatig instellen. Klik op Connect om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het venster Geavanceerde instellingen POP in de lijst met opties.

    Image
    Image
  6. Typ in het volgende scherm het wachtwoord van uw Gmail-account en druk op Connect.

    Image
    Image
  7. Outlook maakt verbinding met uw Gmail-account met uw inloggegevens. Als het klaar is, zou je een nieuw venster moeten zien met een succesbericht.

    Image
    Image
  8. Klik op Klaar om te voltooien, en je zult het nieuwe Gmail-account zien verschijnen in je lijst met Outlook-e-mailaccounts.

Om te testen of uw nieuwe Gmail POP-account werkt, gaat u naar het Send/Receive menu in Outlook en klikt u op Send/Receive Alle mappen. U zou een statusvenster moeten zien verschijnen dat het synchronisatieproces voor verzenden/ontvangen toont.

Image
Image

Als het klaar is, verschijnen e-mailberichten van uw Gmail-account in de Outlook-inbox onder dat account.

Als je Gmail-account veel e-mails heeft, kan het synchronisatieproces uren duren.

Elke synchronisatiesessie die plaatsvindt, uploadt een blok berichten tegelijk, beginnend met de oudste en eindigend met je meest recente.

Gmail POP-toegang toevoegen in Outlook Mobile

U kunt uw Gmail-account ook synchroniseren via POP in de mobiele Outlook-app die beschikbaar is voor Android en iOS.

Zodra je de Outlook-app hebt geïnstalleerd, voeg je als volgt je Gmail-account toe via POP.

  1. Zodra u de Outlook-app start, herkent deze alle e-mailaccounts waarop u zich op uw smartphone hebt aangemeld. Als je een Android-apparaat gebruikt, is de kans groot dat je al bent aangemeld bij je Gmail-account.

    Image
    Image
  2. Wanneer u het Google-account selecteert, vraagt de Outlook-app toestemming om toegang te krijgen.

    Image
    Image
  3. Je ziet een ander scherm met je e-mailaccounts. Selecteer uw Gmail-account in de lijst. Bevestig nogmaals de machtigingen voor de Outlook-app om toegang te krijgen tot uw Gmail-account.

    Image
    Image
  4. Als je klaar bent, zie je de e-mails van je Gmail-account in de Gmail-inbox in de mobiele Outlook-app.

    Image
    Image
  5. Als je ooit meer Gmail-accounts aan je mobiele Outlook-app wilt toevoegen, tik je op het menupictogram en selecteer je het tandwielpictogram. In het scherm Instellingen kun je op Account toevoegen tikken om nog een Gmail-account toe te voegen (of een ander extern e-mailaccount dat POP-toegang ondersteunt).

    Image
    Image
  6. Herhaal vervolgens hetzelfde proces als bij het instellen van het eerste Gmail-account.

Gmail openen via POP versus Gmail via IMAP

Gmail in Outlook als IMAP-account hebben is handig, maar ingewikkeld om in te stellen. Als u op zoek bent naar een alternatief voor de omslachtige IMAP-aanpak, overweeg dan om Gmail toe te voegen als een POP-account, wat een eenvoudiger proces is. U kunt configureren hoe u wilt dat Outlook die inkomende berichten ordent, zonder iets in uw Gmail-account te wijzigen.

Het gebruik van Gmail in Outlook als IMAP-account kan ontmoedigend zijn, vooral als uw Gmail-account veel labels of mappen heeft. Als u deze synchroniseert met een externe e-mailclient met IMAP, kan dit ertoe leiden dat e-mails op willekeurige plaatsen in uw client worden geïmporteerd. U zult ook te maken krijgen met het synchroon houden van meerdere GB aan gegevens.

Aanbevolen: