Kun je meer dan één YouTube-kanaal hebben?

Inhoudsopgave:

Kun je meer dan één YouTube-kanaal hebben?
Kun je meer dan één YouTube-kanaal hebben?
Anonim

YouTube laat je meerdere kanalen maken met één e-mailadres. Het is net zo eenvoudig als inloggen op uw bestaande account en op een paar knoppen klikken om het nieuwe kanaal in te stellen. Als je wilt, kun je ook een merkaccount maken dat is gekoppeld aan je persoonlijke account, dat je kunt gebruiken voor zakelijke of merkdoeleinden.

Uw opties voor meerdere kanalen

Als je alleen familievideo's uit het publieke oog wilt houden, kun je je gewone YouTube-account gebruiken en de privacy-instellingen van individuele video's aanpassen. Als je echter twee verschillende doelgroepen voor je inhoud hebt, is het beter om verschillende kanalen in te stellen.

Vroeger zou je voor elke doelgroep een apart YouTube-account maken en die methode werkt nog steeds. Om dit te doen, maakt u gewoon een nieuw Gmail-account aan voor elk YouTube-kanaal dat u wilt maken.

Dat is echter niet de enige of noodzakelijkerwijs de beste optie. Een andere manier om meerdere YouTube-kanalen te krijgen, is door vanuit je bestaande account op de nieuwe kanaaloptie te klikken.

Nog een ander type account dat je op YouTube kunt krijgen, is een merkaccount. Ze lijken een beetje op Facebook-pagina's, dus het zijn afzonderlijke accounts die bij volmacht worden beheerd door uw persoonlijke account, meestal voor commerciële doeleinden.

Met een YouTube-merkaccount wordt de verbinding met je persoonlijke Google-account niet weergegeven en kun je het beheer van het account delen of het zelf beheren.

De onderstaande instructies zijn bedoeld voor het maken van een nieuw normaal YouTube-kanaal, dus je hebt andere instructies nodig als je van plan bent een merkaccount te maken.

Hoe maak je nog een YouTube-kanaal

Log in op je YouTube-account om een naam te maken voor je nieuwe kanaal.

  1. Bezoek je lijst met kanalen en log in op je YouTube-account als daarom wordt gevraagd.
  2. Klik op Maak een nieuw kanaal.

    Als je al een YouTube-kanaal hebt dat je beheert, wordt het hier vermeld en kun je erop klikken om ernaar te schakelen. Als je al een merkaccount hebt, maar dit nog niet hebt ingesteld als YouTube-kanaal, zie je de naam apart vermeld onder Merkaccounts voor; klik er gewoon op.

    Image
    Image
  3. Geef uw nieuwe account een naam en klik vervolgens op Maken.

    Image
    Image
  4. Je wordt meteen naar je nieuwe kanaal gebracht waar je je account kunt aanpassen en video's kunt uploaden.

Je kunt dit nieuwe YouTube-kanaal net zo beheren als je persoonlijke account. Alle opmerkingen die je maakt over video's van dit account, worden weergegeven als afkomstig van dat account, niet van een van je andere.

Overweeg om verschillende kanaalpictogrammen toe te voegen (de gebruikersprofielafbeelding op YouTube) om te onderscheiden welk account je gebruikt. Als u deze stap uitvoert, kunt u ook gemakkelijker bijhouden op welk account u actief bent ingelogd en kunnen abonnees en bezoekers uw accounts van elkaar onderscheiden.

Schakel tussen accounts door de kanaalwissellink in stap 1 hierboven te gebruiken, of door op de gebruikersprofielfoto in de rechterbovenhoek van het YouTube-scherm te klikken en vervolgens naarte gaan Account wisselen.

Aanbevolen: