Wat is USB OTG en wat doet het?

Inhoudsopgave:

Wat is USB OTG en wat doet het?
Wat is USB OTG en wat doet het?
Anonim

USB On-the-Go, meestal USB OTG of OTG genoemd, is een specificatie waarmee sommige Android-smartphones en -tablets als USB-host kunnen fungeren, zodat u andere USB-randapparatuur kunt aansluiten, zoals toetsenborden of flashdrives, in hen. Hier vindt u meer informatie over USB OTG, hoe u weet of uw apparaat dit ondersteunt en hoe u deze handige functionaliteit kunt gebruiken.

iOS-apparaten ondersteunen geen USB OTG, maar er zijn manieren om vergelijkbare functionaliteit te verkrijgen en USB-apparaten aan te sluiten op iPhones en iPads.

Image
Image

Waar is USB OTG voor?

Je ziet een USB OTG-label op apparaten die externe USB-randapparatuur kunnen aansluiten en bedienen of die verbinding kunnen maken met een ander apparaat en fungeren als USB-randapparaat. Volgens USB.org bereiken deze apparaten deze functionaliteit via een enkele USB-poort.

We beschouwen USB-verbindingen meestal als beginnend vanaf een computer (de host) en gekoppeld aan een ander apparaat, meestal een randapparaat, zoals een printer, muis, toetsenbord of USB-flashstation. Een apparaat dat USB OTG ondersteunt, kan als host of als randapparaat fungeren.

Android-smartphones zijn een populaire USB OTG-implementatie. Wanneer u een Android-smartphone op een computer aansluit, is de computer de host en fungeert de telefoon als randapparaat. Je zou waarschijnlijk je computer gebruiken om bestanden op de telefoon te beheren.

Als de Android-telefoon geschikt is voor USB OTG, kunt u deze ook aansluiten op een USB-flashstation. De telefoon zou dan dienen als de host, in staat om de perifere flashdrive te besturen.

Sommige voorbeelden van USB OTG-gebruik zijn het overzetten van apps van de ene smartphone naar de andere of het aansluiten van een muis of toetsenbord op een tablet of smartphone.

Ondersteunt uw apparaat USB OTG?

Veel Android-smartphones ondersteunen USB OTG, inclusief nieuwere Samsung-telefoons. Maar als u het niet zeker weet, zijn er een paar eenvoudige manieren om erachter te komen of uw apparaat USB OTG ondersteunt.

Zoek een logo

USB OTG-compatibele apparaten hebben vaak een USB OTG-logo op de productverpakking. Controleer uw handleiding, online bronnen of originele doos en kijk of het logo aanwezig is.

Image
Image

USB OTG Checker-apps

Als je de productverpakking niet hebt, download dan een gratis USB OTG checker-app, zoals USB OTG Checker, naar je Android-apparaat. Deze apps zullen u snel vertellen of uw apparaat USB OTG-functionaliteit heeft en welke functies voor u werken.

Controleer uw apparaatinstellingen

U kunt mogelijk ook USB OTG-informatie vinden in de instellingen van het apparaat. Hoewel dit per apparaat verschilt, staat het waarschijnlijk onder de systeeminstellingen of waar het apparaat USB-instellingen vermeldt.

Hoe de USB OTG-functie te gebruiken

USB OTG-functionaliteit verschilt per apparaat. Een USB OTG-camera kan bijvoorbeeld verbinding maken met een printer, maar niet met een Xbox-controller.

Voor veel Android-apparaten zijn er veel handige functies. Om laptopfunctionaliteit te creëren met een Android-tablet, gebruikt u USB OTG om een USB-hub aan te sluiten en vervolgens een muis en toetsenbord. Je zou zelfs een videogamecontroller kunnen aansluiten. Ondersteuning voor dergelijke randapparatuur is handig voor het streamen van videogames met een service als Google Stadia.

Een ander voorbeeld is het gebruik van USB OTG om USB-flashstations of externe harde schijven op een telefoon of tablet aan te sluiten, waardoor de beschikbare opslagruimte drastisch toeneemt. Sommige USB OTG-verbindingen ondersteunen zelfs USB 3.0-snelheden.

Sommige externe harde schijven kunnen rechtstreeks op telefoons worden aangesloten om als USB OTG-opslag te dienen, terwijl andere schijven met een standaard USB-A-connector mogelijk een USB OTG-adapter nodig hebben.

Aanbevolen: