Wat te verwachten van Apple's iPhone 12-evenement in oktober

Inhoudsopgave:

Wat te verwachten van Apple's iPhone 12-evenement in oktober
Wat te verwachten van Apple's iPhone 12-evenement in oktober
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De iPhone 12 heeft 5G, een nieuw ontwerp met platte zijkanten, en is verkrijgbaar in drie maten.
  • De A14-chip zal extreem snel zijn.
  • Geruchten voorspellen nieuwe AirPods Studio-hoofdtelefoons en AirTags-trackingtegels.
Image
Image

Op dinsdag 13 oktober om 10.00 uur PDT zal Apple de nieuwste iPhones onthullen tijdens weer een ander virtueel evenement. Mogelijk zien we ook nieuwe AirPods, de langverwachte Apple Tags en misschien zelfs een op ARM gebaseerde Mac.

Oktober is geladen voor Apple. De lancering van de iPhone is vrijwel 100% zeker, maar langetermijngeruchten wijzen ook op tal van andere nieuwe gadgets. Bovendien heeft Apple ons voor het einde van het jaar nieuwe Apple Silicon Macs beloofd. Het is mogelijk dat er nog een evenement voor deze nieuwe Macs zal zijn, maar Apple kan ook de ultraheldere media-spotlight gebruiken die op de iPhone schijnt om de Mac-boodschap een boost te geven.

"Ik heb het gevoel dat MacBook en Mac mini de eerste modellen zullen zijn die een upgrade naar Apple Silicon krijgen", vertelde Andrea Nepori, technisch schrijver van La Stampa, aan Lifewire via instant message.

iPhone 12, een radicaal ‘herontwerp’

De iPhone 12 (zoals hij waarschijnlijk zal heten) is op zichzelf al interessant genoeg. Het zal waarschijnlijk de iPad Pro en het platte, dunnere ontwerp van de nieuwe iPad Air overnemen, vergelijkbaar met de iPhone 5 en 6 (naar mijn mening de best uitziende iPhones). De iPhone zal de nieuwste A14-chip hebben, zoals al te zien is in de nieuwe iPad Air van 2020, en hij zal vrijwel zeker een 5G-mobiele verbinding hebben. Of 5G nuttig is, hangt af van de dekking in uw regio. De inkeping waarin de camera's aan de voorkant zijn ondergebracht, zal ook kleiner zijn.

Andere waarschijnlijke toevoegingen zijn een nieuwe camera-array, waaronder de LiDAR-camera met dieptewaarneming van de iPad Pro 2020. Dit maakt augmented reality veel realistischer. Er worden ook OLED-schermen verwacht in het hele bereik (momenteel hebben alleen de Pro iPhone 11-modellen OLED).

Volgens 9to5Mac zijn dit de namen en maten van de geplande modellen:

  • iPhone 12 mini: 5,4-inch
  • iPhone 12: 6,1-inch
  • iPhone 12 Pro: 6,1-inch
  • iPhone 12 Pro Max: 6,7-inch

Ik hou van het idee van een klein 5,4-inch model met het edge-to-edge scherm. Als ik een iPhone 12 zou krijgen, zou ik dat kopen.

Verwacht ook dat Apple de USB-oplader in de iPhone-doos weggooit om verspilling te voorkomen. Misschien worden de EarPods ook weggelaten, maar de oplaadkabel kan worden vervangen door een die is bedekt met gevlochten nylon.

Eindelijk, ik duim voor Touch ID in de aan/uit-knop van de iPhone 12, net als in de nieuwe iPad Air. Ik ben dol op Face ID, maar Face ID houdt niet van maskers. Als Apple erin slaagt dit binnen te krijgen, denk ik dat het alleen al om COVID-maskerredenen veel iPhones zou verkopen.

AirPods Studio & AirTags

Op dinsdag worden ook de AirPods Studio en AirTags verwacht. AirTags zijn Apple's lang geruchte volgschijven, kleine Bluetooth-widgets die zullen verschijnen in de Zoek mijn-app op je iPhone. Ze zenden periodiek een anonieme puls uit die door elke passerende iPhone kan worden opgepikt en samen met de locatie aan Apple wordt doorgegeven. Hiermee kunt u uw apparaat vinden, zelfs als het nooit met internet is verbonden.

AirPods Studio wordt een ouderwetse over-het-oor-koptelefoon. Deze zullen vermoedelijk alle geweldige geluidsverwerkingstechnologie combineren die Apple heeft geperfectioneerd in de HomePod, de nieuwste MacBooks en de AirPods Pro, en ze in een Siri-compatibele koptelefoon stoppen. Ze zullen waarschijnlijk geweldig zijn. Ze zullen waarschijnlijk ook heel erg duur zijn.

Apple Silicon Macs?

Mijn voorspellingen voor de eerste Macs die Apple's eigen Apple Silicon-chips gebruiken, zijn de MacBook en een 24-inch iMac. "Apple Silicon" is wat Apple de A-Serie-chips noemt die het in iPhones en iPads stopt, en dit najaar zal het ook in Macs zijn.

Ik heb het gevoel dat MacBook en Mac mini de eerste modellen zullen zijn die een upgrade naar Apple Silicon krijgen.

Ik denk dat Apple bij de lancering twee opmerkingen heeft: dat deze nieuwe Macs veel krachtiger zijn dan de op Intel gebaseerde Macs die ze vervangen, en dat Apple Silicon Macs net zo draagbaar, krachtig en lang kunnen zijn. batterijleven als een iPad Pro.

Een soort MacBook zou dat laatste bewijzen: geen fan (net als de iPad), batterij die de hele dag meegaat en handige extra's zoals Face ID en instant-wake. Misschien zelfs een touchscreen.

Voor het krachtige deel van deze vergelijking is de iMac perfect. Ten eerste is het huidige ontwerp bijna tien jaar oud, dus het is vroeg of laat aan een herontwerp toe. De iMac is ook een perfecte manier om te demonstreren hoe krachtig de A14-chip van Apple kan zijn als hij in een grote doos met koelventilatoren wordt geplaatst.

Apple kan ook de ultraheldere media-spotlight gebruiken die op de iPhone schijnt om de Mac-boodschap te versterken.

"De iMac is nog steeds een gemiddelde gezinsmachine die gemakkelijk Apple Silicon in veel huishoudens kan sluipen", zegt Nepori. “Vooral als de prijs goed is.”

Cruciaal is dat de reguliere iMac niet wordt gezien als een professionele machine, dus hij zal niet worden vergeleken met de Mac Pro. Het hoeft alleen de huidige iMacs en de meeste alledaagse desktop-pc's te verslaan.

Leun achterover en geniet van de show

Zoek volgende dinsdagochtend een willekeurig internet-compatibel scherm. Als het loopt zoals eerdere Apple-evenementen, kun je het in de browser op elk apparaat of op je Apple TV bekijken. Ik hoop op nieuwe iMacs omdat mijn iMac tien jaar oud is en een pauze nodig heeft. Maar zelfs als er geen nieuwe Macs zijn, lijkt dit een spannende manier om een paar uur op een herfstige dinsdagochtend door te brengen.

Aanbevolen: