Wat is gemengde realiteit?

Inhoudsopgave:

Wat is gemengde realiteit?
Wat is gemengde realiteit?
Anonim

Met de populariteit van mobiele games zoals Pokemon Go en apparaten zoals Oculus Rift en HTC Vive, zijn augmented reality (AR) en virtual reality (VR) mainstream geworden. Maar wat is mixed reality (MR) en hoe verschilt het van andere visuele weergavetechnologieën? De beste manier om het te beschrijven is als een mix van augmented reality en virtual reality-technologieën.

Mixed Reality vs. Augmented Reality en Virtual Reality

AR, VR en MR lijken in veel opzichten op elkaar, maar hebben elk hun eigen kwaliteiten en toepassingen.

  • AR plaatst digitale objecten over de echte wereld. De technologie zit in een slimme bril, die informatie op een display legt, zoals weersvoorspellingen of navigatie. AR-inhoud is meestal niet verankerd in de ruimte en zal vaak bewegen als de gebruiker zich omdraait.
  • VR maakt gebruik van een headset om gebruikers onder te dompelen in een volledig virtuele omgeving. Gebruikers zullen vaak handheld-controllers gebruiken om te communiceren met digitale objecten. Activa binnen de wereld kunnen ook in de ruimte worden verankerd, hoewel dit geen noodzaak is.
  • MR maakt gebruik van een headset om door de computer gegenereerde middelen over echte omgevingen te leggen. Die virtuele objecten zijn ook verankerd in de ruimte, waardoor de drager ze vanuit meerdere hoeken kan bekijken. Activa kunnen ook worden ontworpen om te reageren op fysieke gebaren van een gebruiker of een hardwarecontroller.

Mixed Reality-headsets

MR-headsets houden de handen van de drager vrij om fysieke taken uit te voeren. En omdat virtuele items in de echte wereld verschijnen, is de technologie zeer geschikt voor werkomgevingen. Reparatie-animaties kunnen bijvoorbeeld over daadwerkelijke machines worden geplaatst en de gebruiker laten zien hoe onderdelen moeten worden aangesloten.

Bovendien werkt MR goed voor amusementsdoeleinden. Games kunnen objecten in de buurt, zoals tafels en andere oppervlakken, opnemen om realistischere gameplay te creëren dan mogelijk is met AR. Een uitstekend voorbeeld hiervan is het afvuren van lasers op buitenaardse wezens die door muren komen of het zoeken naar virtuele dieren die zich onder bureaus verbergen.

Hoewel MR-technologie relatief nieuw is, ontwikkelen en brengen verschillende fabrikanten hun eigen apparaten uit.

Image
Image

Magic Leap One bestaat uit een headset die kan worden gekoppeld aan een lichtgewicht computermodule. Digitale objecten worden geprojecteerd op de lenzen van de headset, waarmee de drager interageert met behulp van handheld-controllers.

Magic Leap richt zich voornamelijk op entertainmentervaringen zoals het kijken naar een virtueel tv-scherm of het spelen van games die gebruik maken van de fysieke ruimte.

Image
Image

Microsoft's HoloLens is een Windows mixed reality-headset die zich voornamelijk richt op industrieel gebruik. Net als bij Magic Leap One worden digitale assets geprojecteerd op een transparant vizier, waardoor de illusie ontstaat van virtuele objecten in de echte wereld. Dragers kunnen dan communiceren met virtuele objecten en displays met behulp van verschillende gebaren.

Wat biedt de toekomst voor Mixed Reality?

Hoewel MR een opkomende technologie is, zijn de signalen van technologiereuzen zoals Qualcomm, Microsoft en Intel veelbelovend. Allen investeren veel in MR-technologie, ontwikkelen onderliggende systemen en programmeertools in de hoop het volledige potentieel ervan te ontsluiten. En wanneer het naast AR en VR wordt geplaatst, lijkt het duidelijk dat MR een goede kans maakt om de kern te worden van de volgende computergolf.

Aanbevolen: