Voorkom dat apps op de achtergrond op Android worden uitgevoerd

Inhoudsopgave:

Voorkom dat apps op de achtergrond op Android worden uitgevoerd
Voorkom dat apps op de achtergrond op Android worden uitgevoerd
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Settings > Apps, selecteer een app die je wilt stoppen en tik op Force Stop.
  • Als u niet wilt dat de app opnieuw wordt gestart wanneer u uw telefoon opnieuw opstart, tikt u op Verwijderen om de app te verwijderen.
  • Om te zien welke apps op de achtergrond draaien, ga naar Instellingen > Opties voor ontwikkelaars > Running Services.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u kunt voorkomen dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd op Android 9 en hoger.

Voorkom dat apps op de achtergrond worden uitgevoerd op Android

De instellingeninterface kan verschillen, afhankelijk van de fabrikant van je telefoon en je versie van Android, maar dezelfde opties zouden beschikbaar moeten zijn.

Hier leest u hoe u achtergrond-apps op Android kunt doden:

  1. Ga naar Instellingen > Apps.
  2. Selecteer een app die u wilt stoppen en tik vervolgens op Geforceerd stoppen.

    De app wordt opnieuw gestart wanneer je je telefoon opnieuw opstart. Als u de app permanent wilt verwijderen, selecteert u Uninstall.

    Image
    Image
  3. De app wist alleen batterij- of geheugenproblemen totdat je je telefoon opnieuw opstart. Alle apps die bij het opstarten worden gestart, worden opnieuw opgestart en kunnen dezelfde problemen veroorzaken. Verwijder alle apps die u niet veel gebruikt, en dit zal de batterij- of geheugenproblemen helpen verbeteren.

Hoe achtergrond-apps uw Android-batterij beïnvloeden

Uw Android-apparaat kan om een aantal redenen meerdere apps op de achtergrond uitvoeren. Meestal veroorzaakt het geen problemen met het batterij- of geheugenverbruik. Een factor die ervoor zorgt dat de batterij van uw Android-apparaat te snel leegloopt, is wanneer er te veel apps actief zijn. U kunt de apps zien die u op de achtergrond gebruikt door op het vierkant Overzicht navigatiepictogram in de rechterbenedenhoek van uw Android-scherm te tikken.

Image
Image

Google Pixel-telefoons gebruiken standaard veegnavigatie. Om navigatie met drie knoppen op een Google Pixel in te stellen, gaat u naar System > Gestures > System Navigation.

Houd er rekening mee dat er meerdere vensters in apps kunnen zijn, zoals meerdere tabbladen in de mobiele Google Chrome-browser. Elk van deze kan mogelijk hulpbronnen verbruiken.

Er zijn veel slecht geschreven apps op Google Play, en als je die op je telefoon installeert, verbruiken ze mogelijk meer batterijvermogen, CPU of geheugen dan zou moeten. Als je na verloop van tijd apps hebt geïnstalleerd die je vergeten bent, kunnen je Android-geheugen, batterij en CPU belast worden door de overmatige belasting van slecht geschreven Android-achtergrondapps.

Bekijk welke apps op de achtergrond draaien

De beste manier om de systeembronnen van uw Android te ontlasten en de levensduur van de batterij te verlengen, is ervoor te zorgen dat de enige apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, de apps zijn die u wilt gebruiken.

Er zijn een paar manieren om te zien welke apps op de achtergrond draaien en de bronnen van je Android verbruiken.

  1. Ga naar Instellingen > Systeem > Ontwikkelaarsopties.

    Als u de opties voor ontwikkelaars niet ziet, scrolt u omlaag en selecteert u Over de telefoon, zoekt u naar Build-nummer en tikt u erop zeven tijden.

    Image
    Image
  2. Tik op Running Services. Het toont de apps die momenteel op je Android draaien, hoeveel RAM ze verbruiken en hoe lang ze al actief zijn.

    Image
    Image
  3. Als u wilt zien dat apps batterijvermogen verbruiken, gaat u naar Instellingen > Batterij > Batterijgebruik.

    Image
    Image

    Zoek bij het uitvoeren van deze volgende stappen naar apps en overweeg deze te sluiten die:

    • Verbruik veel geheugen of batterijvermogen en zijn niet geoptimaliseerd.
    • Je was het vergeten of had niet verwacht dat je op de achtergrond zou rennen.
  4. Ga naar Instellingen > Battery > Battery Saver om uw telefoon in de batterijbesparende modus te zettenen schakel de Batterijbesparing gebruiken in.

    Ga op Samsung-apparaten naar Device Care > Battery > Power mode en selecteer Gemiddelde energiebesparing of Maximale energiebesparing.

    Image
    Image

Aanbevolen: