Hoe voorkom je dat een MacBook slaapt als het deksel gesloten is?

Inhoudsopgave:

Hoe voorkom je dat een MacBook slaapt als het deksel gesloten is?
Hoe voorkom je dat een MacBook slaapt als het deksel gesloten is?
Anonim

Wat te weten

  • Navigeer naar Systeemvoorkeuren > Batterij > Energiebesparing > Power Adapter, en verplaats de schuifregelaar naar Never.
  • Na het aanpassen van de instellingen voor Energiebesparing, sluit je je MacBook aan op een oplader en een externe monitor.
  • De enige manier om een MacBook wakker te houden met gesloten deksel zonder verbinding te maken met een monitor, is door een app van derden te gebruiken.

Dit artikel legt uit hoe je kunt voorkomen dat je MacBook slaapt als het deksel gesloten is.

Bottom Line

Je kunt ervoor zorgen dat een MacBook niet slaapt als je het deksel sluit, en je kunt zelfs een gesloten MacBook gebruiken als je een monitor, toetsenbord en muis aansluit. Als je je MacBook graag gebruikt met een externe monitor, maar je hebt geen ruimte op je bureau voor zowel de monitor als je MacBook, dan is het een geweldige oplossing om hem af te sluiten en op te bergen in een verticale standaard terwijl hij in gebruik is.

Hoe houd ik mijn MacBook aan als ik het deksel sluit?

Je MacBook is standaard ontworpen om te slapen wanneer je het deksel sluit. Deze functie bespaart stroom wanneer de MacBook is aangesloten en verlengt de levensduur van de batterij als dit niet het geval is. Het probleem is dat als je je MacBook wilt sluiten en hem wilt gebruiken met een externe monitor, je in een situatie terechtkomt waarin hij slaapt. Als je je MacBook met gesloten deksel blijft gebruiken, moet je een paar instellingen wijzigen.

Zo houdt u uw MacBook aan als u het deksel sluit:

Je moet ook een toetsenbord op je MacBook aansluiten en een muis of trackpad als je het wilt blijven gebruiken terwijl het is gesloten.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Klik op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik op Batterij.

    Image
    Image
  4. Klik Voedingsadapter.

    Image
    Image
  5. Klik op de schuifregelaar en verplaats deze naar Nooit.

    Image
    Image
  6. Klik op het Voorkomen dat de computer automatisch slaapt wanneer het scherm uit staat selectievakje.

    Image
    Image
  7. Steek uw MacBook in het stopcontact.
  8. Sluit uw MacBook indien nodig aan op een externe monitor met behulp van een adapter.
  9. U kunt nu uw MacBook sluiten zonder dat het scherm wordt uitgeschakeld.

Als je je MacBook permanent in deze configuratie wilt gebruiken, kun je de Mac-slaapplanner gebruiken om hem te laten slapen en 's nachts en 's ochtends automatisch wakker te laten worden.

Waarom slaapt mijn MacBook als ik het deksel sluit?

Je MacBook slaapt wanneer je het deksel sluit om een aantal verschillende redenen, afhankelijk van of hij op dat moment is aangesloten of niet. Wanneer het is aangesloten, slaapt het om energie te besparen en ook om sneller op te laden, omdat het veel minder stroom verbruikt tijdens het slapen. Als hij op batterijstroom werkt, slaapt hij wanneer je het deksel sluit om batterijstroom te sparen. Aangezien u uw MacBook doorgaans niet hoeft te gebruiken wanneer het deksel is gesloten, is de standaardinstelling dat het scherm wordt uitgeschakeld en dat de MacBook in de slaapstand gaat wanneer het deksel wordt gesloten.

De meest voorkomende reden om te voorkomen dat een MacBook slaapt als het deksel gesloten is, is als je hem gaat gebruiken met een externe monitor en toetsenbord. Apple maakt dat redelijk eenvoudig als je de instructies in de vorige sectie volgt.

Kun je een MacBook van slapen houden met het deksel gesloten zonder een monitor?

Apple biedt je maar één manier om te voorkomen dat je MacBook slaapt met het deksel gesloten, en dat is door de energiebesparende instellingen aan te passen, de batterijlader aan te sluiten en een externe monitor aan te sluiten.

Als je wilt voorkomen dat je MacBook slaapt zonder een externe monitor aan te sluiten, moet je een app van derden installeren. Er is geen optie in de batterij- of energiebesparende instellingen waarmee een MacBook wakker kan blijven met het deksel gesloten als een externe monitor niet is aangesloten.

FAQ

    Hoe voorkom ik dat een MacBook slaapt als hij is aangesloten?

    Select Systeemvoorkeuren > Batterij of Energy Saver > Power Adapter > Scherm uitschakelen na Verplaats de schuifregelaar naar Nooit en selecteer Voorkomen dat de computer automatisch slaapt wanneer de scherm is uitgeschakeld om te voorkomen dat uw Mac slaapt.

    Hoe voorkom ik dat mijn MacBook op batterijstroom slaapt?

    Als je niet wilt dat je MacBook na een bepaalde tijd op de batterij in de slaapstand gaat, schakel deze instelling dan uit. Ga naar Systeemvoorkeuren > Batterij of Energy Saver > Battery> Schakel het display uit na > en verplaats de schakelaar naar rechts naar Nooit

    Waarom slaapt mijn MacBook niet als het deksel gesloten is?

    Zorg ervoor dat de instelling voor het uitschakelen van het scherm actief is. Ga naar Systeemvoorkeuren > Batterij of Energy Saver > Scherm uitschakelen na Schakel vanuit de voedingsadapter Wake voor netwerktoegang uit als deze instelling is ingeschakeld. Controleer ook de Bluetooth-ontwaakinstellingen; ga naar Systeemvoorkeuren > Bluetooth > Advanced > en schakel Bluetooth-apparaten toestaan deze computer wakker maken

Aanbevolen: