Hoe voorkom je dat kinderen sites voor volwassenen zien

Inhoudsopgave:

Hoe voorkom je dat kinderen sites voor volwassenen zien
Hoe voorkom je dat kinderen sites voor volwassenen zien
Anonim

Volledig voorkomen dat uw kinderen toegang krijgen tot inhoud voor volwassenen op internet, is niet mogelijk, maar sommige softwareprogramma's en apps kunnen u helpen ze te beschermen - en te voorkomen - van de meeste inhoud, die u liever niet ziet.

Software en apps blokkeren

Er zijn tal van goede keuzes beschikbaar als u een van de vele programma's voor het blokkeren van sites wilt gebruiken. Sommige programma's zijn ontworpen om de activiteiten van uw kind op mobiele apparaten en computers te volgen.

NetNanny wordt hoog gewaardeerd en controleert, beperkt of controleert het internetkijken van uw kinderen. Als uw kind een mobiel Android- of iOS-apparaat gebruikt, zijn er betrouwbare apps voor ouderlijk toezicht, zoals MamaBear en Qustodio.

Gratis opties voor ouderlijke bescherming

Voordat u software gaat kopen, kunt u enkele gratis stappen ondernemen om uw kinderen te beschermen.

Als je gezin een Windows-computer gebruikt om op internet te zoeken, stel dan ouderlijk toezicht voor Windows in. Deze stap is effectief, maar stop daar niet. U kunt ook ouderlijk toezicht inschakelen op uw router, de gameconsoles van uw kinderen en hun mobiele apparaten. Zelfs YouTube heeft ouderlijk toezicht.

Een paar voorbeelden zijn SafeSearch met Google Family Link en het ouderlijk toezicht van Internet Explorer.

Google Chrome heeft geen ingebouwd ouderlijk toezicht, maar Google raadt u aan uw kinderen toe te voegen aan het Google Family Link-programma. Hiermee kun je apps goedkeuren of blokkeren die je kind wil downloaden van de Google Play Store, zien hoeveel tijd je kinderen aan hun apps besteden en SafeSearch gebruiken om hun toegang tot expliciete websites in elke browser te beperken.

Om SafeSearch te activeren en expliciete zoekresultaten te filteren in Google Chrome en andere browsers:

  1. Open de zoekinstellingen van Google.
  2. Vink het vakje aan naast Schakel SafeSearch in in de sectie SafeSearch-filters in.

    Image
    Image
  3. Klik op Vergrendel SafeSearch om te voorkomen dat uw kinderen SafeSearch uitschakelen.
  4. Log in op uw Google-account wanneer daarom wordt gevraagd.

  5. Klik Vergrendel SafeSearch.

    Image
    Image
  6. Klik op Terug naar zoekinstellingen.

    Image
    Image
  7. Klik op Opslaan onderaan de pagina.

Browsen met Internet Explorer beperken

Open het Content Advisor-venster om websites voor volwassenen in Internet Explorer te blokkeren.

Als u IE 10 of 11 gebruikt, moet u Content Advisor inschakelen, maar dit wordt niet ondersteund in Windows 10 versie 1607. Als u IE9 gebruikt, kunt u vanaf internet naar Content Advisor gaan Explorer in plaats van de onderstaande opdracht te gebruiken. Ga naar Extra > Internetopties en klik vervolgens op de Content tab.

Microsoft ondersteunt Internet Explorer niet meer en raadt u aan bij te werken naar de nieuwere Edge-browser. Ga naar hun site om de nieuwste versie te downloaden.

  1. Open het dialoogvenster Uitvoeren met de WIN+R sneltoets.
  2. Kopieer dit commando:

    RunDll32.exe msrating.dll, RatingSetupUI

  3. Plak de opdracht in het dialoogvenster Uitvoeren.

    Image
    Image
  4. Klik op OK.

    Image
    Image

Dit zijn uw opties in Content Advisor:

  • Ratings: beoordelingsniveaus instellen voor taal, naaktheid, seks, geweld en andere categorieën.
  • Goedgekeurde sites: vermeld alle websites die uw kinderen mogen zien, zelfs als ze zijn geblokkeerd met de classificatie-instelling. Je kunt websites ook expliciet blokkeren als een beoordeling deze niet beperkt.
  • Algemeen: uw kind toestaan of blokkeren om websites te zien die geen beoordeling hebben. U kunt dit gebied ook gebruiken om de instellingen van Content Advisor te beperken met een wachtwoord; met het wachtwoord kunt u ook een website op aanvraag deblokkeren als deze is geblokkeerd voor uw kinderen, maar u ze eenmalig toegang wilt geven.

Ouderlijk toezicht is alleen effectief als uw kind een apparaat gebruikt waarop ouderlijk toezicht is toegepast. Het blokkeren van sites voor volwassenen thuis blokkeert bijvoorbeeld niet hun telefoon, noch blokkeert het blokkeren van toegang op hun telefoon volwassen websites op school, enz. De meeste scholen hebben hoe dan ook strikte blokkering van inhoud voor volwassenen ingeschakeld.

Aanbevolen: