Hoe voorkom je dat vreemden je volgen op Twitter

Inhoudsopgave:

Hoe voorkom je dat vreemden je volgen op Twitter
Hoe voorkom je dat vreemden je volgen op Twitter
Anonim

Wat te weten

  • Voorkom vreemden: selecteer op de Twitter-website de Settings gear > Privacy and Safety. Schakel in Beveilig je tweets > Klaar.
  • Verwijder vreemden: selecteer op de website Profile > Followers > het menu met drie stippennaast de volger en selecteer Verwijder deze volger.
  • Een account blokkeren: Selecteer de pijl omlaag of de drie puntjes bovenaan een tweet. Selecteer Blok. Bevestig door opnieuw Block te selecteren.

Dit artikel legt uit hoe je kunt voorkomen dat vreemden je volgen op Twitter door je Twitter-account in te stellen op privé in plaats van openbaar. Het bevat informatie over het verwijderen van bestaande Twitter-volgers of het blokkeren van een volger, samen met redenen waarom vreemden je volgen.

Hoe voorkom je dat vreemden je volgen op Twitter

Als je je aanmeldt voor Twitter, zijn je tweets standaard openbaar; iedereen kan je volgen, je tweets bekijken en met je communiceren. Stel je Twitter-account in op privé om te voorkomen dat vreemden je volgen. Zo ontvang je een verzoek wanneer nieuwe mensen je willen volgen en kun je het verzoek goedkeuren of afwijzen. Zo stelt u uw Twitter-account in op privé.

  1. Open Twitter en selecteer het Settings (tandwiel) icoon.
  2. Selecteer Privacy en veiligheid.
  3. Toggle op Bescherm je tweets.
  4. Selecteer Klaar.

    Image
    Image
  5. Je tweets worden alleen weergegeven aan mensen die je volgen, en als iemand je wil volgen, moet je ze goedkeuren.

    Als je volgersverzoeken wilt goedkeuren of weigeren, ga je naar je Twitter-profiel. Selecteer Volgers > In afwachting van volgverzoeken om de mensen te zien die hebben gevraagd om je te volgen. Selecteer Accepteren of Weigeren.

Een Twitter-volger verwijderen

Als je al een vreemde hebt die je volgt, is je eerste manier om de volger te verwijderen, wat je van internet kunt doen. Hier is hoe.

  1. Klik in de webversie van Twitter op Profile.

    Image
    Image
  2. Klik op Volgers.

    Image
    Image
  3. Klik op het menu met drie stippen naast de volger die je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Verwijder deze volger.

    Image
    Image
  5. Volgers die je op deze manier verwijdert, ontvangen geen melding dat je dit hebt gedaan, maar ze kunnen je feed nog steeds zien als ze naar je profiel gaan.

Blokkeer een Twitter-volger

Het verwijderen van een volger weerhoudt ze er niet van om je later opnieuw te volgen als je je account op openbaar zet. In dit geval moet u sterkere maatregelen nemen. Als een vreemde (of iemand die je kent) je volgt op Twitter en je diegene wilt blokkeren:

  1. Selecteer het pijltje omlaag bovenaan een Tweet van het account dat je wilt blokkeren.
  2. Selecteer Block.

    Image
    Image
  3. Selecteer Opnieuw blokkeren om te bevestigen. Nu kan het geblokkeerde account je niet volgen of je tweets bekijken.

Gebruik een service zoals StatusPeople's Fake Follower Check om te zien welk percentage van je volgers nep, echt of inactief is.

Waarom volgen vreemden je?

Er zijn veel redenen waarom iemand die je niet kent je volgt op Twitter. Ze kunnen je humor, standpunt en humor bewonderen en ermee in contact komen, of ze kunnen je verwarren met iemand anders.

Soms kan een willekeurig persoon je volgen om in ruil daarvoor een volger te krijgen. Dit is een gangbare praktijk voor mensen die hun volgers willen opbouwen. Meer volgers betekent meer zichtbaarheid, of je nu gewoon aandacht wilt of echt iets te promoten hebt.

Niet alle willekeurige mensen hebben onschuldige redenen om je te volgen op Twitter. Hackers en internetcriminelen kunnen kwaadaardige Twitter-bots sturen om u te volgen. Schadelijke bots verspreiden links naar malware. Deze links zijn vaak vermomd als verkorte links, zodat de gevaarlijke link aan het zicht wordt onttrokken.

Voordat je op een willekeurige korte link op Twitter klikt, moet je een linkuitbreidingsservice gebruiken om deze te inspecteren, zodat je kunt beslissen of de bestemming ergens is waar je echt heen wilt.

Willekeurige volgers kunnen ook spammers zijn, die alle mogelijke middelen gebruiken, inclusief Twitter-feeds, om hun berichten te verspreiden. Spammers volgen een enorm aantal accounts in de hoop op follow-backs, waardoor hun publiek toeneemt.

Als je een tweet als spam meldt, blokkeert Twitter de gebruiker om je te volgen of te antwoorden, maar schort het account niet automatisch op.

Het is gemakkelijk om spammers op Twitter te melden. Selecteer Followers op je Twitter-startpagina en selecteer vervolgens de knop links van de Follow-knop en kies Report.

Aanbevolen: