Wat is een PDF-bestand (en hoe u er een kunt openen)

Inhoudsopgave:

Wat is een PDF-bestand (en hoe u er een kunt openen)
Wat is een PDF-bestand (en hoe u er een kunt openen)
Anonim

Wat te weten

  • Een PDF-bestand is een Portable Document Format-bestand.
  • Open er een met Adobe Reader, SumatraPDF, een browser of een andere PDF-reader.
  • Converteren naar DOCX, XLSX, JPG, PNG, etc. met EasyPDF.com of een documentconverter.

Dit artikel legt uit wat PDF's zijn, hoe je er een kunt openen, alle verschillende manieren waarop je er een kunt converteren naar een ander formaat, zoals een afbeelding of een bewerkbaar bestand dat je in Word of Excel kunt gebruiken, en hoe je er een kunt beveiligen met een wachtwoord of verwijder het wachtwoord.

Wat is een PDF-bestand?

Een bestand met de bestandsextensie. PDF, ontwikkeld door Adobe, is een bestand in Portable Document Format.

PDF-bestanden kunnen niet alleen afbeeldingen en tekst bevatten, maar ook interactieve knoppen, hyperlinks, ingesloten lettertypen, video en meer.

Je ziet vaak producthandleidingen, eBooks, flyers, sollicitaties, gescande documenten, brochures en allerlei andere documenten die beschikbaar zijn in PDF-formaat. Webpagina's kunnen zelfs worden opgeslagen in PDF's, in hun volledige opmaak, voor later gebruik.

Omdat PDF's niet afhankelijk zijn van de software waarmee ze zijn gemaakt, noch van een bepaald besturingssysteem of hardware, zien ze er hetzelfde uit, ongeacht op welk apparaat ze worden geopend.

Image
Image

Hoe een PDF-bestand te openen

De meeste mensen gaan rechtstreeks naar Adobe Acrobat Reader wanneer ze een PDF moeten openen. Adobe heeft de PDF-standaard gemaakt en het programma is zeker de meest populaire gratis PDF-lezer die er is. Het is helemaal prima om te gebruiken, maar we vinden het een wat opgeblazen programma met veel functies die je misschien nooit nodig hebt of wilt gebruiken.

De meeste webbrowsers, zoals zowel Chrome als Firefox, kunnen zelf pdf's openen. Je hebt misschien wel of geen add-on of extensie nodig om het te doen, maar het is best handig om er automatisch een te openen wanneer je online op een PDF-link klikt. Een andere manier om het in een browser te openen, is met een speciale webgebaseerde opener zoals deze op FreePDFOnline.com.

We raden SumatraPDF, Slim PDF Reader of MuPDF ten zeerste aan als je op zoek bent naar iets met wat meer functies; alle drie zijn gratis. Bekijk onze lijst met de beste gratis PDF-lezers voor meer opties.

Een PDF-bestand bewerken

Adobe Acrobat is de meest populaire PDF-editor, maar Microsoft Word zal het ook doen. Er bestaan ook andere PDF-editors, zoals Foxit PDF Editor en Nitro PDF Pro, onder andere.

PDFescape, DocHub en PDF Buddy zijn een paar gratis te gebruiken online PDF-editors die het heel gemakkelijk maken om formulieren in te vullen, zoals je die soms ziet op een sollicitatie of een belastingformulier. Upload uw pdf naar de website om bijvoorbeeld afbeeldingen, tekst, handtekeningen, links en meer in te voegen, en download deze vervolgens als pdf terug naar uw computer.

Een vergelijkbare online PDF-editor genaamd Fill is geweldig als u alleen een handtekening aan de PDF hoeft toe te voegen. Het ondersteunt ook het opnemen van selectievakjes, datums en gewone tekst, maar u kunt er geen bestaande tekst mee bewerken of eenvoudig formulieren invullen.

Bekijk onze lijst met beste gratis pdf-editors voor een regelmatig bijgewerkte verzameling pdf-editors als je meer wilt dan alleen het invullen van formulieren, zoals het toevoegen of verwijderen van tekst of afbeeldingen uit je pdf.

Image
Image

Als je een deel van een PDF-bestand wilt extraheren als zijn eigen, of een PDF wilt splitsen in verschillende afzonderlijke documenten, zijn er verschillende manieren om dat voor elkaar te krijgen. Bekijk onze Beste PDF Splitter Tools & Methoden voor alle hulp die je nodig hebt om dat voor elkaar te krijgen.

Een PDF-bestand converteren

De meeste mensen die een PDF-bestand naar een ander formaat willen converteren, zijn hierin geïnteresseerd, zodat ze de inhoud van de PDF kunnen bewerken. Het converteren van een PDF betekent dat het niet langer een. PDF is en in plaats daarvan in een ander programma dan een PDF-lezer wordt geopend.

Als u bijvoorbeeld een PDF naar een Microsoft Word-bestand (DOC en DOCX) converteert, kunt u het bestand niet alleen in Word openen, maar ook in andere documentbewerkingsprogramma's zoals OpenOffice en LibreOffice. Het gebruik van dit soort programma's om een geconverteerde PDF te bewerken is waarschijnlijk veel comfortabeler dan een onbekende PDF-editor.

Als u in plaats daarvan wilt dat een niet-PDF-bestand een. PDF-bestand is, kunt u een PDF-creator gebruiken. Dit soort tools kan dingen als afbeeldingen, eBooks en Microsoft Word-documenten meenemen en exporteren als PDF, waardoor ze kunnen worden geopend in een PDF- of eBook-reader.

Opslaan of exporteren van een bepaald formaat naar PDF kan worden bereikt met behulp van een gratis PDF-creator. Sommige dienen zelfs als een PDF-printer, waardoor u vrijwel elk bestand kunt "afdrukken" naar een. PDF-bestand. In werkelijkheid is het gewoon een eenvoudige manier om vrijwel alles naar PDF te converteren. Zie Afdrukken naar PDF voor een volledig overzicht van die opties.

Image
Image

Sommige van de programma's van de bovenstaande links kunnen op beide manieren worden gebruikt, wat betekent dat u ze kunt gebruiken om PDF's naar verschillende formaten te converteren en om PDF's te maken. Calibre is een ander voorbeeld van een gratis programma dat het converteren van en naar een eBook-formaat ondersteunt.

Veel van de genoemde programma's kunnen ook meerdere PDF's samenvoegen tot één, specifieke PDF-pagina's extraheren en alleen de afbeeldingen uit de PDF opslaan. PDF Merge Free en FreePDFOnline.com zijn online methoden om snel meerdere PDF's samen te voegen tot één; de laatste ondersteunt meer dan een dozijn andere PDF-gerelateerde functies.

EasePDF is een voorbeeld van een online PDF naar Word-converter die het bestand in DOCX kan opslaan.

Zie Hoe u PDF-bestanden naar-j.webp

EasyPDF.com is een andere online PDF-converter die het opslaan van de PDF in verschillende formaten ondersteunt, zodat deze compatibel is met Word, PowerPoint, Excel of AutoCAD. U kunt de PDF-pagina's ook converteren naar GIF's of een enkel tekstbestand. PDF's kunnen worden geladen vanuit Dropbox, Google Drive of uw computer. CleverPDF is een vergelijkbaar alternatief.

Een andere conversie die u kunt maken is PDF naar PPTX. Als u PDFConverter.com gebruikt om het document te converteren, wordt elke pagina van de PDF opgesplitst in afzonderlijke dia's die u kunt gebruiken in PowerPoint of andere presentatiesoftware die PPTX-bestanden ondersteunt.

Bekijk deze gratis bestandsconversieprogramma's en online services voor andere manieren om een PDF-bestand naar een ander bestandsformaat te converteren, inclusief afbeeldingsformaten, HTML, SWF, MOBI, PDB, EPUB, TXT en andere.

Een PDF beveiligen

Het beveiligen van een PDF kan inhouden dat er een wachtwoord nodig is om het te openen, en ook voorkomen dat iemand de PDF afdrukt, de tekst kopieert, opmerkingen toevoegt, pagina's invoegt en andere dingen.

Sommige van de PDF-makers en -converters waarnaar hierboven is gelinkt, en andere, zoals PDFMate PDF Converter Free, PrimoPDF, FreePDF Creator, Soda PDF en FoxyUtils, zijn enkele van de vele gratis applicaties die dit soort beveiliging kunnen veranderen opties.

FAQ

    Hoe maak ik een PDF-bestand kleiner?

    Adobe Acrobat biedt een online PDF-compressor die automatisch de bestandsgrootte verkleint nadat u deze hebt geüpload. Als u een Microsoft Word-gebruiker bent die een Word-bestand naar PDF converteert, selecteert u Save as > PDF > Minimize Size (publishing online) Gebruik in macOS de app Preview om een PDF-bestand kleiner te maken; open de PDF > kies File > Export > in het vervolgkeuzemenu Quartz Filter, selecteer Reduce file size

    Hoe maak ik een PDF-bestand van afbeeldingen?

    Je kunt afbeeldingen converteren naar PDF-bestanden in de meeste programma's en besturingssystemen door bestanden te exporteren of af te drukken als PDF's. Open in Windows een afbeelding > druk op Ctrl+ P > en selecteer Microsoft Afdrukken naar PDF Gebruik de Print > Save as PDF optie op Android-smartphones, en op macOS en iOS, selecteer File > Afdrukken > Opslaan als PDF

Aanbevolen: