Wat is een SWF-bestand? (En hoe je er een kunt openen of spelen)

Inhoudsopgave:

Wat is een SWF-bestand? (En hoe je er een kunt openen of spelen)
Wat is een SWF-bestand? (En hoe je er een kunt openen of spelen)
Anonim

Wat te weten

  • Een SWF-bestand is een Shockwave Flash Movie-bestand.
  • Open er een met Flash Player-foutopsporing voor projectorinhoud.
  • Flash Player wordt niet langer ondersteund, dus gebruik op eigen risico.

Dit artikel legt uit wat SWF-bestanden zijn en hoe u de verschillende soorten kunt openen die u mogelijk heeft.

Wat is een SWF-bestand?

Een. SWF-bestand (uitgesproken als "Swiff") is een Shockwave Flash Movie-bestand gemaakt door een Adobe-programma dat interactieve tekst en afbeeldingen kan bevatten. Deze animatiebestanden worden in het verleden gebruikt voor online games die in een webbrowser worden gespeeld.

Adobe heeft Flash officieel stopgezet, wat betekent dat het niet langer wordt ontwikkeld of ondersteund. Andere webtechnologieën, zoals HTML5-video-ondersteuning en CSS3-animaties, hebben SWF grotendeels vervangen.

Hoewel ze waarschijnlijk nergens meer worden gebruikt omdat Flash niet langer wordt ondersteund, kan een SWF-bestand een interactief spel zijn of een niet-interactieve advertentie of tutorial.

Image
Image

SWF is een afkorting voor Small Web Format, maar wordt ook wel een Shockwave Flash-bestand genoemd.

Hoe SWF-bestanden af te spelen

Hoewel je nog steeds SWF-bestanden online kunt vinden en veel games in dit formaat kunt downloaden, zou het moeilijk zijn om een programma te vinden waarmee je het spel kunt spelen of het bestand kunt bekijken.

De enige die we hebben gevonden, is van Adobe zelf en verkrijgbaar bij hun ondersteuningscentrum. Download debugger voor inhoud van Adobe Flash-projector en gebruik het File > Open menu om het SWF-bestand te selecteren.

Image
Image

Voordat Adobe Flash-ondersteuning beëindigde, kon je deze bestanden rechtstreeks in je webbrowser en met andere programma's zoals SWF File Player afspelen. Nu is echter de "normale" versie van Flash Player niet langer beschikbaar, die programma's van derden nodig hebben voordat u deze kunt openen.

Sommige andere software die dit formaat ondersteunde, zijn SWF File Player, GOM Player en natuurlijk Adobe's eigen producten, waaronder Animate, Dreamweaver, Flash Builder en After Effects.

Een SWF-bestand converteren

Sommige gratis videobestandsconverters ondersteunden het opslaan van een SWF-bestand naar videoformaten zoals MP4, MOV, HTML5 en AVI, en sommige laten je zelfs converteren naar MP3 en andere audiobestandsformaten.

Net als bij de SWF-openers hebben de meeste conversietools echter geen toegang meer tot Flash, dus ze kunnen het bestand niet converteren. Dat gezegd hebbende, heb je misschien geluk met het gebruik van Xilisoft SWF Converter.

Veelgestelde vragen

  • Hoe maak je een SWF-bestand? Aangezien Adobe Flash-ondersteuning heeft beëindigd, moet je een app van derden downloaden, zoals Sothink SWF Quicker, om een SWF-bestand te maken. Onderzoek alle apps voordat u ze downloadt, aangezien sommige programma's van derden beveiligingsrisico's kunnen opleveren, zoals het lekken van uw persoonlijke gegevens of het infecteren van uw apparaat met kwaadaardige malware.
  • Hoe downloadt u een SWF-bestand? Als de URL eindigt op ".swf", kunt u het adres in uw webbrowser invoeren en wanneer het wordt geladen, selecteert u Webpagina opslaan als en kies de locatie waar u het SWF-bestand wilt opslaan. Voor een ingesloten SWF-bestand klikt u met de rechtermuisknop op de pagina die het bestand bevat en selecteert u Paginabron weergeven Druk op Ctrl+ Fen typ swf om de URL van het bestand te vinden, kopieer het en plak het in de browser om het bestand te downloaden.

Aanbevolen: