Hoe u uw laptop kunt sluiten en een externe monitor kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe u uw laptop kunt sluiten en een externe monitor kunt gebruiken
Hoe u uw laptop kunt sluiten en een externe monitor kunt gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Klik in Windows 10 met de rechtermuisknop op het Battery pictogram > Power Options > Kies wat het sluiten van het deksel doet.
  • Selecteer Niets doen onder Aangesloten. Als u Niets doen kiest voor Op batterij, blijft de laptop werken, zelfs als u hem loskoppelt.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw Windows-laptop aan kunt houden, zelfs als deze is gesloten.

Hoe u uw Windows-laptop aan kunt houden wanneer deze is gesloten

Windows zet uw laptop in een energiebesparende modus wanneer u het deksel sluit, wat meestal betekent dat uw computer wordt uitgeschakeld wanneer u het deksel sluit, zelfs wanneer een extern beeldscherm is aangesloten. Om dit te voorkomen, moet u de computer vertellen om niet in de energiebesparende modus te gaan.

  1. Klik met de rechtermuisknop op het Battery-pictogram in de rechterbenedenhoek van uw bureaublad.

    Als u het batterijpictogram niet kunt vinden, klikt u op de pijl die naar boven wijst (Verborgen pictogrammen weergeven) om meer pictogrammen weer te geven. Als het niet zichtbaar is op het bureaublad, staat het batterijpictogram daar.

    Image
    Image
  2. Klik Energiebeheer.

    Image
    Image
  3. Klik Kies wat het sluiten van het deksel doet.

    Image
    Image
  4. Er zijn hier twee categorieën: Op batterij en Aangesloten. Selecteer onder elke kolom de vervolgkeuzelijst om te kiezen wat er gebeurt als je het deksel sluit.

    Image
    Image
  5. Selecteer Niets doen voor een of beide kolommen, afhankelijk van uw behoeften.

    Image
    Image

Als je verder gaat wanneer je het deksel sluit, blijft de computer werken en wordt hij niet losgekoppeld van je monitor.

Waarschuwingen over het aanhouden van uw laptop wanneer deze is gesloten

Allereerst, als u Niets doen kiest onder de categorie Op batterij, brengt dat risico's met zich mee. Wanneer u het deksel sluit en de computer in een zak gooit, blijft hij werken en kan hij erg heet worden. Verhoogde hitte kan uw computer beschadigen. Het is van vitaal belang om op de aan/uit-knop te drukken en de computer in de slaapstand te zetten wanneer u deze niet gebruikt.

Ook, afhankelijk van de monitor die u gebruikt, kan uw laptop de monitor ook van stroom voorzien, waardoor uw batterij veel sneller leeg kan raken. Daarom kun je verschillende instellingen kiezen voor wanneer je laptop op batterij werkt en wanneer deze is aangesloten. De kans is groot dat als u een externe monitor gebruikt, u zich waarschijnlijk in de buurt van een stroombron bevindt, dus het kan een goed idee zijn om alleen het gedrag van het sluiten van de klep te wijzigen wanneer uw computer is aangesloten.

FAQ

    Hoe sluit je een laptop aan op een monitor?

    Om uw laptop op een externe monitor aan te sluiten, identificeert u de poorten van uw computer en sluit u uw laptop aan op de monitor met behulp van de juiste kabel. Ga naar Settings > System > Display om de video-instellingen voor elk scherm aan te passen.

    Hoe maak je een computerscherm schoon?

    Als u uw computermonitor wilt reinigen, schakelt u het apparaat uit en veegt u het voorzichtig af met een zachte, droge doek. Indien nodig kunt u de doek vochtig maken met gedestilleerd water of een mengsel van water en witte azijn.

Aanbevolen: