Hoe de STDEV-functie in Excel te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de STDEV-functie in Excel te gebruiken
Hoe de STDEV-functie in Excel te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • De STDEV- en STDEV. S-functies geven een schatting van de standaarddeviatie van een set gegevens.
  • De syntaxis voor STDEV is =STDEV(getal1, [getal2], …). De syntaxis voor STDEV. S is =STDEV. S(getal1, [getal2], …).
  • Voor oudere versies van Excel typt u de formule handmatig of selecteert u de cel en selecteert u Formules > More Functions > STDEV.

Dit artikel legt uit hoe je de STDEV-functie in Excel gebruikt. De informatie is van toepassing op Excel 2019, 2016, 2010, Excel voor Microsoft 365 en Excel voor het web.

Wat is de STDEV-functie in Excel?

In Microsoft Excel zijn de STDEV-functie en de STDEV. S-functie beide hulpmiddelen waarmee u de standaarddeviatie kunt schatten op basis van een set voorbeeldgegevens. Een standaarddeviatie is een statistisch hulpmiddel dat u ongeveer vertelt hoe ver elk getal in een lijst met gegevenswaarden afwijkt van de gemiddelde waarde of het rekenkundig gemiddelde van de lijst zelf.

In Excel 2010 en later wordt de STDEV. S-functie gebruikt, ter vervanging van de STDEV-functie die deel uitmaakt van oudere versies. STDEV wordt beschouwd als een "compatibiliteitsfunctie", wat betekent dat het nog steeds kan worden gebruikt in latere versies van Excel om achterwaartse compatibiliteit te garanderen. Toch raadt Microsoft u aan de nieuwere functie te gebruiken wanneer achterwaartse compatibiliteit niet vereist is.

Praktisch gebruik van de STDEV-functie

De functies STDEV en STDEV. S geven een schatting van de standaarddeviatie van een set gegevens. De functie gaat ervan uit dat de ingevoerde getallen slechts een kleine steekproef vertegenwoordigen van de totale populatie die wordt bestudeerd. Als gevolg hiervan wordt niet de exacte standaarddeviatie geretourneerd. Voor de getallen 1 en 2 retourneert de functie STDEV in Excel bijvoorbeeld een geschatte waarde van 0,71 in plaats van de exacte standaarddeviatie van 0,5.

STDEV en STDEV. S zijn nuttig wanneer slechts een klein deel van een totale populatie wordt getest. Als u bijvoorbeeld vervaardigde producten test op conformiteit met het gemiddelde (voor metingen zoals grootte of duurzaamheid), kunt u niet elke eenheid testen, maar krijgt u een schatting van hoeveel elke eenheid in de gehele populatie varieert van het gemiddelde.

Image
Image

Om te laten zien hoe dicht de resultaten voor STDEV bij de werkelijke standaarddeviatie liggen (met behulp van het bovenstaande voorbeeld), was de steekproefomvang die voor de functie werd gebruikt minder dan een derde van de totale hoeveelheid gegevens. Het verschil tussen de geschatte en de werkelijke standaarddeviatie is 0,02.

Terwijl STDEV. S de oudere STDEV-functie vervangt, hebben beide functies hetzelfde gedrag.

STDEV en STDEV. S Syntaxis en argumenten

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en omvat de naam van de functie, haakjes, kommascheidingstekens en argumenten. De syntaxis voor deze functies is als volgt:

STDEV

STDEV(getal1, [getal2], …)

Nummer1 is vereist. Dit nummer kan werkelijke getallen zijn, een benoemd bereik of celverwijzingen naar de locatie van gegevens in een werkblad. Als celverwijzingen worden gebruikt, worden lege cellen, Booleaanse waarden, tekstgegevens of foutwaarden in het bereik van celverwijzingen genegeerd.

Nummer2, … is optioneel. Deze getalargumenten komen overeen met een steekproef van de populatie. U kunt ook een enkele array of een verwijzing naar een array gebruiken in plaats van argumenten gescheiden door komma's.

STDEV. S

STDEV. S(getal1, [getal2], …)

Nummer1 is vereist. Het eerste getalargument komt overeen met een steekproef van een populatie. U kunt ook een enkele array of een verwijzing naar een array gebruiken in plaats van argumenten gescheiden door komma's.

Nummer2, … is optioneel. Getalargumenten 2 tot 254 komen overeen met een steekproef van een populatie.

Voorbeeld van de STDEV-functie

Voor deze zelfstudie bevindt het voorbeeld van gegevens dat wordt gebruikt voor het argument Getal van de functie zich in de cellen A5 tot D7. De standaarddeviatie voor deze gegevens wordt berekend. Voor vergelijkingsdoeleinden zijn de standaarddeviatie en het gemiddelde voor het volledige gegevensbereik A1 tot D10 inbegrepen.

In Excel 2010 en Excel 2007 moet de formule handmatig worden ingevoerd.

Volg deze stappen om de taak te voltooien en de informatie te berekenen met behulp van de ingebouwde functie:

=STDEV(A5:D7)

Image
Image
  1. Selecteer cel D12 om het de actieve cel te maken. Hier worden de resultaten voor de STDEV-functie weergegeven.
  2. Typ de functie =STDEV(A5:D7) en druk op Enter.
  3. De waarde in D12 verandert in 2,37. Deze nieuwe waarde vertegenwoordigt de geschatte standaarddeviatie van elk getal in de lijst van de gemiddelde waarde van 4,5

Voor oudere versies van Excel typt u de formule handmatig of selecteert u cel D12 en opent u de visuele gegevenskiezer via Formulas >Meer functies > STDEV.

Aanbevolen: