Eén thuisnetwerk delen Twee internetverbindingen

Inhoudsopgave:

Eén thuisnetwerk delen Twee internetverbindingen
Eén thuisnetwerk delen Twee internetverbindingen
Anonim

Met multihoming-configuraties kan één lokaal netwerk meerdere gelijktijdige verbindingen met externe netwerken zoals internet delen. Sommige mensen multi-home hun thuisnetwerk om twee internetverbindingen te delen voor meer snelheid en betrouwbaarheid. De multihoming-strategie kan echter moeilijk te configureren zijn en oplossingen zijn vaak beperkt in functionaliteit.

Multihoming Breedbandrouters

De meest directe methode om twee snelle internetverbindingen op een thuisnetwerk te gebruiken, is door een router te installeren die speciaal voor dit doel is ontworpen. Multihoming-routers beschikken over twee of meer WAN-interfaces voor internetverbindingen. Ze verwerken zowel de failover- als de taakverdelingsaspecten van het delen van verbindingen automatisch.

Deze hoogwaardige producten zijn echter ontworpen voor gebruik door bedrijven in plaats van huiseigenaren en kunnen ingewikkeld zijn om in te stellen. Vanwege de inherente overhead die gepaard gaat met het beheer van dergelijke verbindingen, presteren deze producten mogelijk niet zo goed als ze worden gehyped. Ze zijn ook aanzienlijk duurder dan reguliere thuisnetwerkrouters.

Verdubbel de bandbreedte

Image
Image

Door twee breedbandnetwerkrouters te installeren - elk met een eigen internetabonnement - kunt u beide verbindingen tegelijkertijd gebruiken, maar alleen op verschillende computers. Gewone thuisnetwerkrouters bieden geen enkel mechanisme om het delen van netwerkbandbreedte tussen hen te coördineren.

Bottom Line

Mensen met technische knowhow zijn misschien geneigd om thuis hun eigen supersnelle multihoming-systeem te bouwen zonder een router aan te schaffen. Voor deze benadering moet u twee of meer netwerkadapters op een computer installeren en softwarescripts ontwikkelen die de details van netwerkroutering en -configuratie beheren. Door gebruik te maken van een techniek die NIC-bonding wordt genoemd, kunt u de bandbreedte van gelijktijdige internetverbindingen samenvoegen.

Multihoming-inbelnetwerkverbindingen

Het concept van multihoming-thuisnetwerkverbindingen bestaat al sinds de begindagen van het web. Bij het kiezen van meerdere apparaten in Microsoft Windows XP werden bijvoorbeeld twee inbelmodemverbindingen effectief gecombineerd in één, waardoor de algehele snelheid van de internetverbinding toenam in vergelijking met een enkele modem.

Technieken noemden deze benadering vaak een shotgun-modem of modemverbindingsconfiguratie.

Gedeeltelijke MultiHoming-oplossingen

Netwerkbesturingssystemen zoals Microsoft Windows en Mac OS X bevatten beperkte ondersteuning voor multihoming. Deze bieden een aantal basismogelijkheden voor het delen van internet zonder dat er dure hardware of diepgaand technisch inzicht nodig is.

Met Mac OS X kunt u bijvoorbeeld meerdere internetverbindingen configureren, inclusief hoge snelheid en inbelverbindingen, en het besturingssysteem automatisch laten overschakelen van de ene naar de andere als er een storing optreedt in de ene of de andere interface. Deze optie ondersteunt echter geen taakverdeling of poging om netwerkbandbreedte tussen internetverbindingen te aggregeren.

Microsoft Windows stelt je in staat om een vergelijkbaar niveau van multihoming op een thuisnetwerk te configureren. Voor oudere versies van Windows moest u twee of meer netwerkadapters op de computer installeren om te kunnen profiteren van multihoming, maar Windows XP en nieuwere versies maken het mogelijk om de ondersteuning in te stellen met alleen de standaardadapter.

Aanbevolen: