Anker Soundcore Liberty Air Review: betaalbare AirPod- alternatieven

Inhoudsopgave:

Anker Soundcore Liberty Air Review: betaalbare AirPod- alternatieven
Anker Soundcore Liberty Air Review: betaalbare AirPod- alternatieven
Anonim

Bottom Line

Redelijk goede geluidskwaliteit, waanzinnige batterijduur en een betaalbaar prijskaartje maken de Anker Soundcore Liberty Air een slimme koop.

Anker Soundcore Liberty Air 2 in-ear hoofdtelefoon

Image
Image

We hebben Anker Soundcore Liberty Air gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Anker Soundcore Liberty Air zijn echte draadloze oordopjes met een scherp oog voor het laag houden van de prijs. Dat is niet precies waar het verhaal eindigt, aangezien deze oordopjes zeer geschikt zijn voor veel gebruikers, maar voor ongeveer de helft van de prijs van de vergelijkbaar ontworpen Apple AirPods, is het een belangrijk feit om deze recensie te openen. Ze passen ook goed op de tafel, evenals een perfect capabele geluidskwaliteit en een verrassend goede batterijduur. Hier ben ik beland nadat ik een paar dagen een paar heb uitgeprobeerd in mijn thuisstad New York.

Ontwerp: vertrouwd, met een twist

Er zijn twee richtingen die echte draadloze oordopjes volgen vanuit een ontwerpstandpunt: ofwel zijn ze verborgen in je oor met een constructie met alleen een kleine knop, of een fabrikant zal de batterijconnectoren naar beneden strekken in een rechte steel-achtige AirPods. De Liberty Air-oordopjes gaan voor het ontwerp van de steel, wat voor de hand liggende vergelijkingen met Apple veroorzaakt. Ze zijn echter beschikbaar in zowel zwart als wit, dus er is hier wat meer maatwerk beschikbaar.

De vorm is ook een beetje anders, want in plaats van alleen een eenvoudige opening voor het luidsprekerrooster dat net in je oor rust, verlengen de Liberty-oordopjes een siliconen oordopje dat meer lijkt op standaard oordopjes. Bovendien is de steel aan de buitenrand in de lengte afgeplat, waardoor deze een iets uniekere uitstraling heeft dan een rechte ronde steel.

De oordopjes zelf kunnen ongeveer 5 uur luisteren op een enkele lading, een weliswaar gemiddeld aantal, maar met behulp van de batterijhouder kun je tot 20 uur luisteren.

In het zwart ben ik persoonlijk dol op het uiterlijk, omdat het net iets interessanter is dan een AirPod, maar als je voor wit kiest, merk dan op dat het er veel duidelijker uit zal zien als een namaak. Anker heeft ook een glanzend plastic gebruikt om de oordopjes te bedekken, wat voor sommige mensen goed kan zijn, maar ik had liever een matte afwerking gezien die vergelijkbaar is met de behuizing. De behuizing zelf is ook een beetje omvangrijker dan je zou verwachten, maar het is zeker niet de grootste behuizing in flosdraadstijl die ik heb gezien. Over het algemeen werkt het ontwerp hier.

Image
Image

Comfort: veiliger dan je zou verwachten

Sommige echt draadloze in-ear oordopjes gebruiken een siliconen oordopje en een aparte siliconen vleugel om twee contactpunten te bieden voor een veilige pasvorm. AirPods hebben geen van beide, maar de Liberty Airs hebben wel een siliconentip. Deze tip past strak in je oor (en Anker biedt meerdere maten), wat goed is voor sommige mensen, hoewel een beetje verstikkend voor mijn oren. Waar ik het meest verbaasd over was, was hoe goed ze bleven zitten.

De meeste oordopjes die alleen met een siliconentip werken, vallen veel gemakkelijker uit mijn oren dan ik zou willen. De Liberty Airs daarentegen voelden veilig aan, zelfs wanneer de afdichting van de siliconentip werd verdrongen. Dit komt waarschijnlijk omdat Anker de tijd heeft genomen om ervoor te zorgen dat de steel de oordopjes goed in je oor balanceert en aan de onderkant hangt als een mooi tegengewicht. Dat gezegd hebbende, raad ik ze niet aan voor een inspannende training als iets als AirPods niet goed in je oor past. De Liberty Air past zeker beter, maar slechts marginaal.

Image
Image

Duurzaamheid en bouwkwaliteit: een basisconstructie, passend bij de prijs

De pasvorm en afwerking van deze betaalbare oordopjes - net als de rest van Anker's oordopjeslijn - is redelijk goed. De oordopjes zelf, met hun hoogglans plastic, zachte maar stevige oordopjes en veerkrachtige constructie voelen zeker beter aan dan de prijs zou impliceren. Anker is er zelfs in geslaagd om IPX5-waterdichtheid in de oordopjes te laden, wat eigenlijk een must is voor oordopjes die je meeneemt op een mogelijk regenachtige wandeling of naar de sportschool waar je zult zweten.

De bouw van de behuizing zelf is een beetje een allegaartje. Aan de ene kant voelt het plastic een beetje goedkoop aan, en de buitenkant is absoluut gemakkelijker te markeren dan ik zou willen. Maar Anker heeft het tactiele gevoel precies goed gekregen met de magnetische sluiting die het deksel open en dicht klikt. En de magneten die in de oordopjes zuigen zijn ook superveilig, waardoor het een waar genot is om de oordopjes eruit te halen en op te bergen. Het hele pakket is niet om over naar huis te schrijven, maar ook zeker geen klacht.

De oordopjes zelf, met hun hoogglans plastic, zachte maar stevige oordopjes en veerkrachtige constructie voelen zeker beter aan dan de prijs zou doen vermoeden.

Geluidskwaliteit: gemiddeld maar redelijk

De Anker Liberty Air-oordopjes klinken prima. Zijn dit de best klinkende echte draadloze oordopjes die ik heb getest? Absoluut niet. Maar voor ongeveer $ 80 verwacht je waarschijnlijk niet de beste in zijn klasse. Dus de vraag is: klinken ze beter dan die $ 80 impliceert? Dat hangt er echt van af waar je naar luistert.

Voor gewone popmuziek zijn deze oordopjes perfect bruikbaar, met veel bas en redelijk heldere hoge tonen. Het middenbereik van het spectrum wordt op sommige punten behoorlijk modderig, dus als je op zoek bent naar veel details, dan zul je het hier niet vinden.

Voor gewone popmuziek zijn deze oordopjes perfect bruikbaar, met veel bas en redelijk heldere hoge tonen. Het middenbereik van het spectrum wordt op sommige punten behoorlijk modderig, dus als je op zoek bent naar veel details, dan zul je het hier niet vinden.

Anker hangt veel van hun specificaties voor geluidskwaliteit op het concept van grafeen. Dit materiaal, een alternatief voor harde metalen zoals staal, haalde een paar jaar geleden de krantenkoppen als mogelijke vervanging van luidsprekermateriaal. Dat komt omdat, in tegenstelling tot normale metalen luidsprekers die fysiek tegen een magnetisch veld moeten verschuiven om geluid te produceren, de theorie is dat grafeen micro-trillingen in elektrische velden kan ondersteunen, waardoor ze veel nauwkeuriger en efficiënter met de ruimte om kunnen gaan.

Anker heeft met dit materiaal in hun luidsprekers geëxperimenteerd voor een paar van hun oordopjes, en noemt het de reden dat hun oordopjes klinken zoals ze doen. Ik ben niet verkocht aan dit concept, vooral omdat veel van de markies-merken zoals Sennheiser en Sony niet de weg van grafeen zijn gegaan. Ik zal zeggen dat deze oordopjes licht zijn, maar toch veel meer volume bieden dan je zou verwachten, waarschijnlijk dankzij het lichtgewicht van grafeen. Het specificatieblad noemt 6 ohm impedantie en 20Hz-20kHz frequentierespons, dus er is hier niets ongewoons. Dit is allemaal een beetje marketingpraat en moet als zodanig met een korreltje zout worden genomen, maar over het algemeen klinken deze oordopjes behoorlijk in praktijktests.

Batterijlevensduur: echt solide, voor elke prijs

De hoeveelheid tijd die een paar echte draadloze oordopjes meegaat op een enkele lading is een stuk groter dan ik aanvankelijk had gedacht. Ik heb eenheden uit de hele prijsklasse getest en ik ben constant geschokt over hoe verschillend deze totalen zijn. De levensduur van de batterij van de Liberty Air zou indrukwekkend zijn, zelfs aan de bovenkant van de prijsklasse, maar in het lage tot middenbereik is het ronduit opmerkelijk. De oordopjes zelf kunnen ongeveer 5 uur luisteren op een enkele lading, een weliswaar gemiddeld aantal, maar met behulp van de batterijhouder kun je tot 20 uur luisteren.

Dit voelt goed op basis van de stappen die ik ze uitvoer, maar wat misschien wel het meest indrukwekkend was, was hun standby-tijd. Terwijl oordopjes van fabrikanten zoals Sennheiser stierven door een paar dagen in mijn tas te zitten, kon ik de Liberty Airs uit mijn tas halen nadat ik ze een week was vergeten om te ontdekken dat meer dan de helft van de batterijlading nog over was.

Dit is voor mij het belangrijkste onderdeel van de hele vergelijking, omdat de meeste mensen een paar oordopjes in hun tas laten voor gebruik wanneer ze ze nodig hebben. Het vertrouwen hebben dat ze tussen gebruik niet in je tas leeglopen, is de helft van het batterijspel. Het is niet zo'n grote verrassing om te zien dat Anker, een merk dat bekend staat om externe batterijpakketten, hun A-game in deze categorie brengt.

Image
Image

Connectiviteit, installatie en bedieningselementen: vlekkerige connectiviteit, respectabele functies

Voor een prijs van minder dan $ 100 kun je niet echt veel toeters en bellen verwachten op het gebied van functies. Er is geen sensor om muziek automatisch te pauzeren wanneer je de oordopjes uit je oren ha alt, er is geen mooie app die bij de oordopjes past, en ze zijn zeker geen ruisonderdrukking om van te spreken.

Er zijn enkele basisaanraakgebaren om muziek en oproepen te bedienen, hoewel ze tijdens mijn dagen met hen last hadden van enkele verkeerde persen. Misschien wel het meest frustrerende deel van het pakket waren de verbindingsproblemen die ik tegenkwam. Tijdens het instellen moest ik de koppelingsmodus handmatig activeren en bij het schakelen tussen twee apparaten moest ik de oordopjes op het eerste apparaat vergeten.

Dit punt is vreemd omdat Anker Bluetooth 5.0 heeft ingebouwd, dus ondersteuning voor meerdere apparaten zou naadloos moeten zijn. Ik merkte wel wat lichte Bluetooth-skipping op, vooral in gebieden met veel verkeer, maar niets buiten de norm voor echte draadloze oordopjes. Er zijn hier ook geen mooie Bluetooth-codecs, dus verwacht niet dat u naar uw verliesvrije bestanden luistert met een hoge resolutie. De gesprekskwaliteit, zeer beloofd op de website, was gewoon goed - er kwam veel meer achtergrondgeluid binnen dan ik had verwacht.

Image
Image

Prijs: echt betaalbaar - een echt verkoopargument

Als eerste punt dat ik in deze recensie maakte, kan ik gemakkelijk zeggen dat prijs het beste deel van deze oordopjes is. De Liberty Airs gaan voor ongeveer $ 80 op Amazon, met de Air 2s (die draadloos opladen en betere codecs biedt) voor ongeveer $ 100.

Om eerlijk te zijn, dit is echt geen spotprijs, want er zijn oordopjes te krijgen voor ongeveer $ 20-30. Maar naar mijn mening levert een beetje meer geld op om over te stappen op deze Soundcore-oordopjes een geweldige waar voor je geld.

De Liberty Airs voelen een beetje goedkoop aan en bieden niet de beste pasvorm op de markt, maar de waanzinnig goede batterijduur en perfect redelijke geluidskwaliteit maakten hier indruk op mij.

Anker Soundcore Liberty Air vs. Skullcandy Indy

Met bijna een identiek ontwerp komt de voor de hand liggende Liberty Air-concurrent van Skullcandy - een doorgewinterde naam in het betaalbare oortelefoonspel. De Indy-oordopjes bieden de toevoeging van stofbescherming en een grote verscheidenheid aan kleuropties. De Liberty Airs overtreffen Skullcandy op het gebied van batterijduur en zijn echter iets betaalbaarder. Maar als je merkloyaliteit hebt aan Skullcandy, dan is hun echte draadloze aanbod een goed idee om naar te kijken.

Solide echte draadloze oordopjes voor een redelijke prijs

De Anker Soundcore Liberty Air-oordopjes zijn vrij eenvoudig te onderschrijven, al is het voor niets anders dan dat ze ver onder de $ 100 komen. Wanneer zoveel fabrikanten meer dan $ 200 in rekening brengen, zijn het oordopjes zoals deze van Anker die de vraag stellen of het rendement afneemt - geeft $ 100 extra je zoveel meer in geluidskwaliteit? De Liberty Airs voelen een beetje goedkoop aan en bieden niet de beste pasvorm op de markt, maar de waanzinnig goede levensduur van de batterij en de perfect redelijke geluidskwaliteit maakten hier indruk op mij.

Specs

  • Productnaam Soundcore Liberty Air 2 in-ear hoofdtelefoon
  • Product Merk Anker
  • SKU B07PLGZ4CR
  • Prijs $79,99
  • Gewicht 1,6 oz.
  • Productafmetingen 2,25 x 1,75 x 1 inch.
  • Kleur Zwart of Wit
  • Batterijlevensduur 5 uur (oordopjes), 20 uur (oordopjes en hoesje)
  • Bedraad/Draadloos Draadloos
  • Garantie 1 jaar
  • Bluetooth-specificatie: Bluetooth 5.0
  • Audiocodecs SBC, AAC

Aanbevolen: