Hoe Scroll Lock te gebruiken in Excel

Inhoudsopgave:

Hoe Scroll Lock te gebruiken in Excel
Hoe Scroll Lock te gebruiken in Excel
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de Scroll Lock (ScrLk) toets op uw toetsenbord om de functie in en uit te schakelen.
  • Als uw toetsenbord geen Scroll Lock-toets heeft, opent u het schermtoetsenbord en selecteert u ScrLk.
  • Als Scroll Lock is ingeschakeld, gebruikt u de pijltoetsen om door het hele Excel-werkblad te bladeren.

Dit artikel legt uit hoe je Scroll Lock gebruikt in Microsoft Excel. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Excel 2019, Excel 2016, Excel 2013, Excel 2010 en Excel voor Microsoft 365 op Windows 10, Windows 8.1 en Windows 7.

Scroll Lock in- en uitschakelen in Excel

Als je liever je handen op het toetsenbord houdt, is deze optie handig. Het enige dat u hoeft te doen om het in te schakelen, is op de Scroll Lock-toets drukken (die kan verschijnen als de "ScrLk"-toets of de "scr lk"-toets), die meestal bovenaan staat van het toetsenbord.

Wanneer u de Scroll Lock inschakelt, verschijnt er een melding in de statusbalk linksonder in het Excel-venster.

Als het niet in de statusbalk verschijnt, maar je vermoedt dat het is ingeschakeld, controleer dan of het aan of uit staat door met de rechtermuisknop op de statusbalk te klikken.

Druk op de Scroll Lock toets op het toetsenbord om de functie aan en uit te zetten. Als het echter is ingeschakeld en u de klaviertoets niet kunt vinden, is er een andere manier. De methode die u gebruikt, is afhankelijk van uw besturingssysteem.

Scrollvergrendeling uitschakelen in Windows 10

Zoek het schermtoetsenbord van Windows 10 om Scroll Lock uit te schakelen. Excel zal niet langer scrollen wanneer u op de pijltjestoetsen drukt.

  1. Typ onscreen in het Windows-zoekvak en selecteer On-Screen Keyboard wanneer het in het resultatenvenster verschijnt. Het schermtoetsenbord wordt geopend.

    Image
    Image

    U kunt ook Start > Settings > Toegankelijkheid >selecteren Keyboard om het schermtoetsenbord te openen.

  2. Selecteer de ScrLk toets.

    Image
    Image
  3. Sluit het schermtoetsenbord.

Scrollvergrendeling uitschakelen in Windows 8.1

Open het schermtoetsenbord om Scroll Lock uit te schakelen. Excel zal niet langer scrollen wanneer u op de pijltjestoetsen drukt.

  1. Selecteer Start en druk vervolgens op CTRL+ C om de Charms-balk weer te geven.
  2. Select Pc-instellingen wijzigen > Toegankelijkheid > Toetsenbord.
  3. Selecteer de On-Screen Keyboard knop om het toetsenbord in te schakelen.
  4. Selecteer de ScrLk knop.
  5. Sluit het schermtoetsenbord.

Scrollvergrendeling uitschakelen in Windows 7

Toegang tot het schermtoetsenbord om Scroll Lock uit te schakelen. Excel zal niet langer scrollen wanneer u op de pijltjestoetsen drukt.

  1. Select Start > Alle programma's > Accessoires.
  2. Selecteren Toegankelijkheid > Schermtoetsenbord. Het schermtoetsenbord wordt geopend.
  3. Selecteer de slk knop.
  4. Sluit het schermtoetsenbord.

Wat doet Scroll Lock?

Scroll Lock is een navigatiefunctie in Microsoft Excel die doorgaans wordt in- of uitgeschakeld via het toetsenbord. Excel kan gemakkelijk te manoeuvreren zijn als Scroll Lock is ingeschakeld, zolang u zich in een werkblad probeert te verplaatsen zonder de actieve cel te verlaten. Anders zou het dingen moeilijker kunnen maken.

De Scroll Lock-toets is toegevoegd toen computergebruikers voornamelijk met toetsenborden navigeerden. De Scroll Lock-toets schakelde scrollen met de pijltoetsen uit, zodat computergebruikers de typcursor door de pagina konden bewegen. De meeste programma's hebben de schuifvergrendeling vervangen door de schuifbalk aan de rechterkant van de pagina.

Excel is een van de weinige toepassingen waarin de Scroll Lock-toets nog steeds werkt. En sommige gebruikers vinden het nog steeds handig om methodisch door lange (of brede) spreadsheets te navigeren, zoals bij het zoeken naar iets specifieks.

Standaard kunt u met de pijltoetsen in Excel door cellen navigeren. Wanneer de Scroll Lock-toets is ingeschakeld, scrollen de pijltoetsen door het hele werkblad. Door op de pijltoetsen naar rechts of links te drukken, wordt het blad naar rechts of links geschoven; door op de pijltoetsen omhoog en omlaag te drukken, wordt het werkblad op en neer geschoven. Met deze functie kunt u door uw spreadsheet navigeren zonder uit het oog te verliezen waar u zich bevindt.

Aanbevolen: