Twitter Circle zou de reden kunnen zijn om weer te gaan tweeten

Inhoudsopgave:

Twitter Circle zou de reden kunnen zijn om weer te gaan tweeten
Twitter Circle zou de reden kunnen zijn om weer te gaan tweeten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Twitter test Circle, een manier om privégesprekken te voeren met maximaal 150 mensen.
  • Gesprekken kunnen genuanceerder, intiemer en vrij van trollen en aanzetten tot haat zijn.
  • Cirkel is misschien genoeg om vervallen gebruikers terug te brengen naar Twitter.
Image
Image

Twitter's nieuwe Circle draait helemaal om kleine groepen, en het kan een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we Twitter gebruiken.

Circle - momenteel in testfase - laat je chatten met maximaal 150 zorgvuldig geselecteerde mensen, volgers of niet. Dit voegt een bepaald soort vertrouwen en privacy toe en zou een cruciale context kunnen introduceren in een medium dat het chronisch mist.

"Door Twitter-gebruikers te laten selecteren met wie ze praten en wie ze uitnodigen in hun 'kring', lijkt het veel meer op een privéfeest dan op een gemeentehuis", privacyadvocaat en oprichter van Restore Privacy Bill Mann vertelde Lifewire via e-mail. "In plaats van dat iedereen deel kan nemen aan een gesprek, geeft Twitter Circle je de mogelijkheid om alleen de mensen te kiezen met wie je wilt chatten."

Een platte cirkel

In 2011 lanceerde Google zijn sociale netwerk Google+, met onder meer Circles, een manier om dingen te delen met een klein aantal mensen. Het mislukte, dankzij het feit dat maar weinig mensen het gebruikten, en het was zelfs voor hen verwarrend.

Twitter Circle is misschien anders, omdat het een uitstekende functie toevoegt aan een al zeer succesvol micropublicatieplatform en tegelijkertijd Twitter verandert in meer een sociaal netwerk. In plaats van een tweet met de hele wereld te delen, kun je ervoor kiezen om alleen naar je geselecteerde publiek te tweeten.

Een stukje informatie dat bedoeld is voor het ene publiek, vindt zijn weg naar een ander - meestal een liefdadige - die de informatie vervolgens in het slechtst mogelijke geloof leest.

Een cirkel kan bestaan uit goede vrienden, mensen in een sociale groep zoals een sportteam, collega's, enzovoort. En omdat zoveel mensen Twitter al gebruiken, is het gemakkelijk om vrienden en collega's erbij te betrekken. In feite blijkt uit de video die door Twitter wordt gedeeld dat je mensen gewoon eenzijdig in het gesprek kunt betrekken, wat zou moeten helpen om dingen op gang te brengen.

En hoewel dit nog steeds niet de plek is om geheimen te delen, kan het veel mensen terugbrengen naar Twitter die vertrokken vanwege de trollen, vrouwenhaters en nazi's.

“Terwijl Twitter Circle gebruikers in staat zal stellen berichten te delen met een geselecteerde groep in plaats van dat tweets beschikbaar zijn voor alle Twitter-gebruikers, wat enige exclusiviteit biedt aan inhoud, voegt het weinig privacy toe omdat berichten nog steeds een screenshot kunnen zijn en de screenshot kan worden gedeeld op Twitter zodat iedereen het kan zien”, vertelde Andrew Selepak, professor sociale media aan de Universiteit van Florida, via e-mail aan Lifewire.

Context

Een nadeel van Twitter - of een ander openbaar platform - is dat het geen context heeft. Als je bijvoorbeeld racisme bespreekt in een kleine groep, kun je het gesprek in ongemakkelijke gebieden duwen terwijl je de zaken toch beschaafd houdt, en zonder dat je woorden uit hun context worden gehaald.

Als hetzelfde gesprek plaatsvindt op een openbare plaats, kunnen eventuele opmerkingen snel uit hun context worden gehaald.

“[Context ineenstorting] treedt over het algemeen op wanneer een overdaad aan verschillende doelgroepen dezelfde ruimte inneemt, en een stukje informatie dat bedoeld is voor het ene publiek zijn weg vindt naar een ander - meestal een liefdadige - die vervolgens de informatie in de slechtst mogelijke geloof”, schrijft journalist en auteur Charlie Warzel op zijn Galaxy Brain Substack.

Door discussies in silo's te plaatsen, kunnen we veel zinvollere gesprekken voeren. Dit is iets dat sociale media kunnen missen, en het is essentieel voor het ontwikkelen van een nuttig en bevredigend online discours.

Image
Image

Maar het gaat niet alleen om diepere discussies. Door discussies te beperken tot kleinere groepen, kunnen deze gesprekken gefocust blijven en kunnen ze vrij blijven van trollen en haat die Twitter teisteren. Misschien, zoals Selepak opmerkt, zal de thread van een beroemdheid onvermijdelijk gelekt worden via screenshots, maar dat maakt Circle niet minder nuttig voor de meerderheid.

Wat het zou kunnen betekenen, is dat Twitter een plek wordt om in contact te blijven met vrienden, collega's en elke andere groep. Het maximum van 150 gebruikers maakt het groot genoeg om flexibel te zijn, bijvoorbeeld als mededelingenbord en chatroom voor je fietspoloteam, terwijl het klein genoeg blijft om beheersbaar en sociaal intiem te zijn.

Twitter Circle, die iedereen onvermijdelijk 'kringen' zal noemen, zou een geweldige remedie kunnen zijn voor veel van wat Twitter mankeert. Het is eenvoudig in zowel concept als uitvoering, en het verwijdert onmiddellijk de ergste aspecten van de service-trollen, verkeerde informatie, bots en haatzaaien, terwijl het de ontwikkeling van persoonlijke relaties aanmoedigt. Nu hoeft Twitter het niet meer te verknoeien.

Aanbevolen: