Instagram-abonnementen zijn het meest voor de hand liggende idee ooit

Inhoudsopgave:

Instagram-abonnementen zijn het meest voor de hand liggende idee ooit
Instagram-abonnementen zijn het meest voor de hand liggende idee ooit
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram test in-app-abonnementen voor $ 1 en $ 5.
  • Instagram's mix van video/foto's/commerce/sociaal netwerk is het perfecte platform voor betaalde abonnementen.
  • Overbelasting van abonnementen en platformvergrendeling zijn de grootste nadelen.

Image
Image

Abonnementen in Patreon-stijl zijn de grote trend op sociale media van 2021. Twitter, OnlyFans en zelfs Tumblr zijn dol op subs waarmee lezers geld kunnen betalen om makers te ondersteunen - waarbij het platform natuurlijk zijn bezuiniging neemt.

Maar Instagram is, meer dan enig ander sociaal netwerk, perfect geschikt voor betaald volgen, dankzij de unieke combinatie van video, foto's, commercie en de professionele creatieve versie van LinkedIn.

"Hoewel Patreon een bredere dekking van sociale platforms biedt, biedt Instagram een ongeëvenaarde zichtbaarheid", vertelde e-commerce merkeigenaar Stephen Light aan Lifewire via e-mail.

"Het gerucht gaat dat de nieuwe abonnementsfunctie voordelen bevat zoals een 'speciale ledenbadge' wanneer je een fanabonnee wordt. Dat soort zichtbare exclusiviteit is erg aantrekkelijk voor mensen, en gezien de enorme omvang van Instagram als platform, het zou meer sociale waarde kunnen hebben dan een Patreon-abonnement."

SubNormal

In mei 2021 vertelde hoofd van Instagram, Adam Mosseri, aan The Information dat het abonnementen aan het "verkennen" was. Volgens twee mobiele app-trackingservices test Instagram nu in-app-aankopen voor "Instagram-abonnementen" voor $ 4,99 en $ 0,99, wat aangeeft dat die abonnementen binnenkort beschikbaar zullen zijn.

Hoewel Patreon een bredere dekking van sociale platforms biedt, biedt Instagram een ongeëvenaarde zichtbaarheid.

Wat kunnen gebruikers krijgen voor hun geld? Exclusieve toegang tot video's en foto's lijkt vanzelfsprekend, evenals Instagram-verhalen die de twee combineren, of Instagram Live of Instagram-video's in lange vorm (voorheen IGTV).

Instagram's rijkdom aan formaten kan verwarrend zijn in het dagelijks gebruik, maar voor het opsplitsen en paywalling van media zou het ideaal kunnen zijn. Ontvang het fragment gratis, bekijk de versie van een uur met een sub, enz. Er zijn vele, vele manieren waarop gebruikers hun creaties kunnen verpakken voor het genereren van inkomsten.

Dus, wat zit er in voor abonnees?

Instagram is een uniek platform. Terwijl sommigen van ons alleen onze vrienden en familie volgen, gebruiken mensen in de creatieve industrie het als een platform voor werk. Ze geven er de voorkeur aan hun "Insta" -handvat te delen via de URL van hun website. Ze nemen contact met elkaar op via Instagram-berichten, posten work-in-progress-clips en een voltooid project bestaat pas als het in een verhaal wordt gedeeld.

Er bestaan meerdere manieren om dit via abonnementen te exploiteren. Influencers kunnen bijvoorbeeld exclusieve content op de betaalmuur plaatsen die gunstig is voor PR-bureaus; modemerken, die al collecties op het platform lanceren, kunnen exclusieve of geavanceerde toegang bieden.

"PR-mensen zouden daar meteen op springen", vertelde de in Duitsland gevestigde modestylist Nuria Gregori aan Lifewire in een interview. "Het geld zou er niet toe doen."

Image
Image

In feite zijn influencers misschien wel de grootste begunstigden van Insta-subs. Ze kunnen hun "inhoud" hakken en in allerlei silo's dumpen. Nieuws voor de PR-mensen, exclusieve diepgaande video's voor toegewijde volgers, advertentievrije versies voor iedereen die ze zonder onderbrekingen wil zien shillen, enzovoort.

Of hoe zit het met bedrijven? Instagram is al een marktplaats, met verrassend hoge conversiepercentages voor zijn advertenties. Vroegboekaanbiedingen kunnen mensen tot abonnementen lokken.

Er zijn ook genoeg mogelijkheden voor reguliere makers. In plaats van exclusieve video's achter een Patreon-betaalmuur op YouTube te plaatsen, kunnen ze recensies, gitaarlessen, exclusieve liedjes of iets anders op Instagram zetten.

Privéfeest

Hoewel Instagram een enorm bereik heeft en zo'n beetje het platform voor influencers is, is het ook een besloten silo voor alleen leden. Terwijl Patreon aansluit bij bestaande platforms en een persoon met een enkel abonnement toegang geeft tot alle inhoud op YouTube, podcasts, enzovoort, zou een Instagram-sub alleen voor Instagram zijn. En dat kan een moeilijke verkoop zijn. Patreon-mensen kunnen hun meest loyale supporters van zich vervreemden.

"Het lijkt er zeker op dat elk sociale-mediaplatform een bepaald niveau van betaald abonnement aan hun sites toevoegt. Hoewel de exclusiviteit voor sommigen zo verleidelijk is, kan het ook zijn wat mensen afschrikt", zegt Light. "Content die volledig gratis is sinds de oprichting van een platform, plotseling met een prijskaartje, kan het publiek in een 'overbelasting van het abonnement' brengen."

Instagram-abonnementen lijken echter zeker. We moeten gewoon zien hoe mensen ze uiteindelijk gaan gebruiken.

Aanbevolen: