Samsung Galaxy Z Fold2 versus Microsoft Surface Duo

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Z Fold2 versus Microsoft Surface Duo
Samsung Galaxy Z Fold2 versus Microsoft Surface Duo
Anonim
Image
Image

De Samsung Galaxy Z Fold2 en de Microsoft Surface Duo zijn twee van de meest interessante en unieke telefoons die momenteel op de markt zijn. Beide zijn opvouwbare telefoons, met een uniek tweedelig ontwerp met een flexibel scherm of scharnier waardoor ze kunnen fungeren als een telefoon voor gebruik met één hand en zich kunnen uitvouwen tot een tablet-formaat apparaat voor multimedia en multitasking. We hebben beide telefoons bekeken en hun ontwerp, weergavekwaliteit, specificaties en meer vergeleken om u te helpen beslissen welke u wilt aanschaffen.

Samsung Galaxy Z Fold2 Microsoft Surface Duo
120Hz HDR10+ scherm Geen hoge verversing of HDR10+
Snapdragon 865+ processor Snapdragon 855-processor
12GB RAM 6GB RAM
5G-connectiviteit Geen 5G-connectiviteit
Drie 12MP camera's aan de achterzijde Enkele 11MP camera aan de achterzijde

Samsung Galaxy Z Fold2 5G

Image
Image

Microsoft Surface Duo

Image
Image

Ontwerp en weergave

De Samsung Galaxy Z Fold2 heeft een grote gelijkenis met een Note 20, van achteren bekeken. Het heeft een plastic edge-to-edge scherm aan de voorkant, een glazen achterkant en een aluminium frame. Wanneer het dichtgeklapt is, ziet het eruit als twee telefoons die op elkaar zijn gestapeld, waardoor het een beetje dik is. Er is een drievoudige camera-array aan de achterkant, samen met een paar selfie-camera's aan de voorkant. Omdat de voorkant van het scherm van plastic is, is het niet zo duurzaam als glas en kan het gevoelig zijn voor krassen (het wordt standaard geleverd met een schermbeschermer).

Wanneer je het scherm uitvouwt, komt het uit op 7,6 inch, terwijl het opgevouwen een 6,23-inch coverdisplay heeft. De schermresolutie is een scherpe 2208x1768 pixels, wat neerkomt op 373ppi. Het scherm is een opvouwbare versie van Samsung's AMOLED, waardoor je heldere en levendige kleuren krijgt versterkt door HDR10+. Het paneel is ook een display met hoge verversing bij 120 Hz, waardoor u vloeiende bewegingen en overgangen krijgt, vooral voor multimedia en games.

Image
Image

De Surface Duo is qua ontwerp heel anders dan de Z Fold2. In plaats van een opvouwbaar scherm zijn het eigenlijk twee schermen die met elkaar zijn verbonden door een scharnier in het midden. Dat betekent dat je een telefoon krijgt met een Gorilla Glass 5 voor en achter, en het is geen opvouwbaar scherm, dus je hoeft je tijdens het gebruik minder zorgen te maken over kreuken en breuken. Het nadeel is dat er een behoorlijk grote rand aan zowel de boven- als onderkant is en een rand in het midden waar het scharnier samenkomt. Apps, shows en games zien er lang niet zo naadloos uit als de Z Fold2.

Het scherm zelf is van matige kwaliteit. Hij is 5,6 inch gevouwen en 8,1 inch uitgevouwen, waardoor hij iets groter is dan de Z Fold2. Het heeft 2700x12800 pixels, wat neerkomt op een scherpe 401ppi. Het is ook AMOLED, dus je krijgt diepe zwarttinten en mooie kleuren, maar het is geen hoog verversingspaneel en ook niet geschikt voor HDR10+, dus je mist vloeiendheid en dynamisch bereik.

Prestaties en camera

Samsung heeft de Z Fold2 verpakt met specificaties die vergelijkbaar zijn met zijn vlaggenschip-telefoonlijn. Je krijgt een Snapdragon 865+ processor, de beste Android-chipset op de markt. Het heeft 12 GB RAM en 256 GB / 512 GB interne opslag. Multitasking en veeleisende games zouden ondanks het grote en hongerige scherm geen probleem moeten zijn.

De camera-setup bestaat uit drie 12MP-sensoren: een standaard groothoeksensor, een telelenssensor voor 2x optische zoom en een ultragroothoeksensor. Foto's zijn vergelijkbaar met de Note20 Ultra en andere high-end Samsung-telefoons. Het kan ook 4K-video opnemen met 60 fps en er zijn een paar 10 MP selfie-camera's aan de voorkant.

Image
Image

De Microsoft Surface Duo is lang niet zo capabel als de Z Fold2. Het wordt aangedreven door een wat oudere Snapdragon 855-chipset, heeft 6 GB RAM en 128 GB / 256 GB opslag. Hoewel apps en games nog steeds prima zouden moeten werken, zal het voor het grootste deel niet zo goed scoren in benchmarktests en kan het meer slurpen omdat het veel apps naast elkaar draait.

Cameramogelijkheden zijn zelfs nog beperkter. Er is slechts een enkele 11 MP-sensor aan de achterkant zonder andere sensoren voor telezoom of ultragroothoekopnamen. Het kan 4K opnemen met 60 fps. Er is ook geen selfiecamera, in plaats daarvan gebruikt hij gewoon de achteruitrijcamera voor selfies.

Software en connectiviteit

Zowel de Z Fold2 als de Surface Duo draaien op Android 10. Samsung heeft zijn eigen One UI-skin bovenop, waardoor je een verscheidenheid aan functies, Samsung-apps en dingen zoals de Bixby-stemassistent hebt. Er zijn ook verschillende aanpassingen voor multitasking om u te helpen apps naast elkaar te gebruiken, het scherm te splitsen, Samsung DeX en meer. De S Pen werkt momenteel niet voor de telefoon. De Z Fold2 heeft volledige 5G-connectiviteit.

Image
Image

De Surface Duo draait ook op Android 10, maar het is alweer een tijdje geleden dat Microsoft een telefoon heeft uitgebracht, laat staan een Android-telefoon. U zult echter vergelijkbare functies vinden om multitasking gemakkelijker te maken, apps naast elkaar uit te voeren, en het zou zelfs beter kunnen werken voor de workflow, omdat er twee afzonderlijke schermen zijn waarmee u een e-mail in één kunt opstellen terwijl u op Zoom verbinding maakt met de andere. Het is compatibel met de Surface-pen voor het maken van aantekeningen en kan worden gekoppeld aan Windows.5G-connectiviteit wordt niet ondersteund.

Prijs

Bij adviesprijs kost de Samsung Galaxy Z Fold2 $ 2.000, waardoor het een van de duurste telefoons is die je kunt krijgen, hoewel veel providers het voor $ 1.000 aanbieden met een inruil. De Microsoft Surface Duo is goedkoper voor $ 1.400 en is momenteel te koop voor $ 1.200, wat logisch is omdat er lang niet zoveel hoogwaardige componenten of functies zijn verpakt.

Als je bereid en in staat bent om $ 2.000 voor een telefoon te betalen, kun je net zo goed de Galaxy Z Fold2 kopen. Samsung heeft al eerder ervaring met het maken van een opvouwbare telefoon, hij is uitgerust met de beste hardware zoals de Snapdragon 865+, een display met hoge verversing en 5G-connectiviteit. Het ziet er over het algemeen ook een stuk mooier uit. De Surface Duo heeft misschien meer productiviteitspotentieel vanwege de dubbele schermen, Microsoft-apps en Surface Pen-ondersteuning, maar hij is ondermaats als het gaat om hardware- en cameramogelijkheden en heeft geen 5G-ondersteuning, waardoor het moeilijk te rechtvaardigen is.

Aanbevolen: