Hoe 'Doorgaan met kijken' op Netflix te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe 'Doorgaan met kijken' op Netflix te verwijderen
Hoe 'Doorgaan met kijken' op Netflix te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Android-app: Ga naar Home en scrol naar Continue Watching. Voor elke titel die u wilt verwijderen, tikt u op de knop met drie stippen > Verwijderen uit rij > OK.
  • iOS-app: Ga naar profiel > More > Account > Bekijkactiviteit. Selecteer naast de titel die je wilt verwijderen de cirkel met de streep erdoorheen.
  • Webbrowser: Ga naar profiel > Account > Bekijkactiviteit. Selecteer naast de titel die je wilt verwijderen de cirkel met de streep erdoorheen.

Netflix bewaart waar je bent in een show of film, dus als je ooit stopt en terugkomt, kun je verdergaan waar je was gebleven. Het is een geweldige functie, maar het is ook een vloek. Soms moet je weten hoe je "doorgaan met kijken"-items van Netflix kunt verwijderen.

Je kunt dit alleen doen op je computer of mobiele apparaat (geen smart-tv's of streaming-apparaten), en het werkt niet voor kinderprofielen. Het kan tot 24 uur duren voordat de titels die je voor je Netflix-account verbergt, daadwerkelijk uit het gedeelte 'doorgaan met kijken' zijn verdwenen.

Hoe verwijder je iets uit 'Continue Watching' op Netflix

Met één uitzondering voor Android-gebruikers, of je nu de mobiele app of de desktopversie van Netflix gebruikt, moet je inloggen op je account, het profiel kiezen dat je wilt verwijderen "doorgaan met kijken"-items van en open vervolgens de Bekijkactiviteit pagina.

Image
Image

Deze instructies zijn van toepassing op iPhone- en Android-apparaten van verschillende fabrikanten, zoals Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Hoe titels op Android-apparaten te verwijderen

Deze methode is bedoeld voor Android-gebruikers die een titel willen verwijderen uit de lijst met recent bekeken films en shows. Het zou moeten werken voor iedereen die de meest recente versie van de app gebruikt. Als dit niet werkt, ga dan verder met de andere instructies hieronder.

  1. Met de app geopend op het tabblad Home, scrolt u omlaag totdat u de kop Continue Watching ziet.
  2. Tik op de knop met drie puntjes naast de titel die je wilt wissen.
  3. Selecteer Verwijderen uit rij en bevestig met OK om het uit de lijst te verwijderen.

    Image
    Image

Titels verbergen op iOS-apparaten

Volg deze stappen als de bovenstaande instructies niet van toepassing zijn op uw apparaat (u gebruikt bijvoorbeeld iOS of u gebruikt een verouderde versie van de app):

  1. Tik op het profiel waarvan je de items wilt bewerken. Als u zich in het verkeerde profiel bevindt, tikt u op een ander profiel in het menu Meer.
  2. Open het More menu en tik op Account om de instellingen van je Netflix-account in je webbrowser te openen. Als u die optie niet krijgt, gaat u handmatig naar de pagina Uw account van Netflix.

    Image
    Image
  3. Scroll naar de onderkant van de pagina, selecteer je profiel om het menu uit te vouwen en kies vervolgens Activiteit bekijken.
  4. Tik op de cirkel met een streep erdoor, naast elke film/show die je hebt bekeken, om die items als verborgen te markeren.

    Image
    Image

    Als je een aflevering van een tv-programma verbergt, zie je ook een link waarop je kunt tikken om de hele serie te verbergen. Als u alle vermelde items wilt verbergen, inclusief films en tv-programma's, scrolt u helemaal naar beneden en tikt u op Alles verbergen.

Titels verbergen met een desktopbrowser

Om meteen naar stap 3 hieronder te gaan, ga je naar je Netflix-weergavepagina; volg anders deze stappen in volgorde:

  1. Beweeg je muis over de pijl-omlaag naast je profielfoto in de rechterbovenhoek van het scherm en kies Account.

    Image
    Image
  2. Scroll naar beneden, vouw het profiel uit dat je wilt bewerken en kies Bekijkactiviteit.

    Image
    Image
  3. De stappen om je Netflix-kijkgeschiedenis te verbergen zijn dezelfde als bij de mobiele versie: zoek de film of het programma dat je uit je volglijst wilt verwijderen en selecteer de cirkel met de streep erdoorheen.

    Image
    Image
  4. Als je ervoor hebt gekozen een aflevering van een tv-programma te verwijderen, zie je hierna dit scherm. Om de hele serie te verwijderen, selecteer Verberg serie.

    Image
    Image

    Je kunt ook naar de onderkant van je Netflix-geschiedenis scrollen en Alles verbergen. selecteren

    Nu, terwijl je door Netflix bladert, verschijnen de verwijderde items niet langer in je "doorgaan met kijken"-wachtrij. Netflix gebruikt deze informatie echter nog steeds in zijn aanbevelingsalgoritmen, dus je kunt nog steeds aanbevelingen ontvangen op basis van de show/film die je van de lijst hebt verwijderd.

Netflix-profielen wijzigen

Een andere manier om met de lijst 'doorgaan met kijken' op Netflix om te gaan, is door je kijkgewoonten gescheiden te houden in verschillende profielen. Als je bijvoorbeeld een serie opnieuw wilt kijken, of je huisgenoot wil een film kijken die je al hebt gezien, dan kun je een apart profiel maken om een nieuwe "doorgaan met kijken"-lijst te maken.

U kunt maximaal vijf profielen op één account hebben. Leer hoe je een nieuw Netflix-profiel maakt als je hulp nodig hebt.

Een Netflix-profiel verwijderen

Als je een profiel volledig van je account wilt verwijderen om ruimte te maken voor een ander profiel of om de kijkgeschiedenis direct te wissen, kun je een Netflix-profiel verwijderen.

FAQ

    Hoe verwijder ik programma's uit Doorgaan met kijken op HBO Max?

    Tik in de HBO Max-app of -site op je Profile-pictogram > Doorgaan met kijken > Bewerken. Selecteer de X naast elke show die je wilt verwijderen. Of selecteer Clear All > Done om alle shows te verwijderen.

    Hoe verwijder ik programma's uit Doorgaan met kijken op Disney Plus?

    Je kunt shows niet handmatig verwijderen uit Disney Plus' Doorgaan met kijken. In plaats daarvan moet je elke show tot het einde bekijken om deze van de lijst te verwijderen - of vooruitspoelen tot het einde. Een andere optie is om een extra profiel aan te maken met als enig doel nieuwe programma's te bekijken voordat je ze onder je primaire profiel bekijkt.

Aanbevolen: