Tekstregelafstand aanpassen in GIMP

Inhoudsopgave:

Tekstregelafstand aanpassen in GIMP
Tekstregelafstand aanpassen in GIMP
Anonim

Typografie is een belangrijk onderdeel van design. Een belangrijke factor bij het maken van indrukwekkende typografie is de spatiëring van uw tekst. GIMP maakt het eenvoudig om zowel regelafstand of regelafstand als letterafstand, ook wel kerning genoemd, aan te passen om opvallende effecten te creëren. U hebt geen speciale lettertypen of extra hulpmiddelen nodig. Alles is ingebouwd in de teksttool van GIMP.

Bottom Line

GIMP is een populaire gratis open-source toepassing voor het bewerken van afbeeldingen, maar de teksttool is niet ontworpen om op een significante manier met tekst te werken. Dit zou geen verrassing moeten zijn, omdat GIMP is ontworpen voor het bewerken van afbeeldingen. Sommige gebruikers werken echter liever met tekst in GIMP. Als u een van deze gebruikers bent, biedt GIMP's teksthulpmiddelen een redelijke mate van controle voor het werken met tekst in de software.

Werken met GIMP-teksthulpmiddelen

  1. Open GIMP en maak een project om in te werken, als je er nog geen hebt.
  2. Selecteer het tekstgereedschap uit je gereedschapskist aan de linkerkant van het scherm. Het pictogram is de letter A. Als je de voorkeur geeft aan een sneltoets, is dat de T-toets op je toetsenbord.

    Image
    Image
  3. Teken een tekstvak om in te werken. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt.

    Image
    Image
  4. Pas, voordat u begint te typen, de tekstgrootte aan in het zwevende controlevak naast uw tekst.

    Image
    Image
  5. Typ wat tekst om mee te werken in het tekstvak.

    Image
    Image

De regelafstand aanpassen

GIMP biedt opties bij het werken met de spatiëring van tekst die u kunt gebruiken om aan te passen hoe tekst op de pagina wordt weergegeven. De eerste hiervan is leidend, ook wel regelafstand genoemd. Het vergroten van de ruimte tussen tekstregels kan de leesbaarheid verbeteren en een positief esthetisch voordeel hebben. In sommige gevallen betekent ruimtebeperkingen echter dat u deze optie niet hebt en dat u de voorloop een beetje moet verkleinen om deze passend te maken. Als u ervoor kiest om de leidende te verminderen, overdrijf het dan niet. Als de tekstregels te dicht bij elkaar staan, worden ze een stevig blok dat moeilijk te lezen is.

  1. Met het tekstgereedschap actief, markeer je tekst.

    Image
    Image
  2. Zoek het nummerveld om de regelafstand aan te passen. Het is standaard de linker op de onderste rij van de zwevende bedieningskast. Wanneer u de muisaanwijzer erop plaatst, wordt Change baseline of selected text. weergegeven

    Image
    Image
  3. Gebruik de pijlen omhoog en omlaag om de afstand te wijzigen. Als u een waarde in gedachten heeft, kunt u deze altijd in het veld invoeren en op Enter drukken om er automatisch naartoe te springen.

    Image
    Image
  4. Nadat de regelafstand is aangepast, schakelt u over naar een ander hulpmiddel om een beter beeld te krijgen van hoe het uiteindelijke product eruitziet.

    Image
    Image

De letterafstand aanpassen

GIMP biedt een ander hulpmiddel dat ook kan worden gebruikt om aan te passen hoe meerdere regels tekst worden weergegeven. Het verandert de ruimte tussen afzonderlijke letters.

Net zoals u de regelafstand om esthetische redenen kunt aanpassen, kunt u ook de letterafstand wijzigen om aantrekkelijkere resultaten te krijgen. De meest gebruikelijke letterafstand kan worden vergroot om een lichter effect te krijgen en om meerdere regels tekst minder compact te laten lijken, hoewel deze functie voorzichtig moet worden gebruikt. Als u de letterafstand te veel vergroot, worden de spaties tussen woorden onduidelijk en begint de hoofdtekst op een woordzoekpuzzel te lijken in plaats van op een blok tekst.

  1. Markeer de tekst waarmee u wilt werken.

    Image
    Image
  2. Zoek het veld voor de letterafstand in de zwevende bedieningskast. Het is degene aan de rechterkant op de onderste rij. Beweeg de muisaanwijzer over, en je ziet Spatiëring van geselecteerde tekst wijzigen. Kerning is de technische term voor letterafstand.

    Image
    Image
  3. Gebruik de pijlen om de letterafstand te wijzigen. Net als bij regelafstand, kunt u de gewenste afstand typen en ook op Enter drukken.
  4. Terwijl u de spatiëring wijzigt, verschijnen er vakken in uw markering tussen de letters. Gebruik deze functie om u te helpen de ruimte te visualiseren.

    Image
    Image
  5. Als u klaar bent, selecteert u een ander hulpmiddel om een beter perspectief op uw resultaten te krijgen.

    Image
    Image

Aanbevolen: