Alles over de statusbalk in Excel en hoe deze te gebruiken

Inhoudsopgave:

Alles over de statusbalk in Excel en hoe deze te gebruiken
Alles over de statusbalk in Excel en hoe deze te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Standaard toont de statusbalk het paginanummer, het aantal pagina's, berekeningen, vergroting, werkbladweergave en celmodus.
  • Standaardberekeningsopties omvatten het vinden van het gemiddelde, aantal en som voor geselecteerde gegevenscellen in het huidige werkblad.
  • Klik met de rechtermuisknop op de statusbalk om meer opties te zien, zoals de zoomschuifregelaar en uploadstatus. Klik op een optie in het menu om deze in of uit te schakelen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u met de statusbalk in Microsoft Excel werkt. Kies specifieke opties om informatie weer te geven over het huidige werkblad, spreadsheetgegevens en aan/uit-status van afzonderlijke toetsen op het toetsenbord, zoals Caps Lock, Scroll Lock en Num Lock. Informatie heeft betrekking op Excel voor Microsoft 365, Microsoft Excel 2019, 2016, 2013 en 2010.

Standaard opties

De standaardinstellingen van de statusbalk omvatten het paginanummer van de geselecteerde werkbladpagina en het aantal pagina's in het werkblad wanneer u werkt in Pagina-indeling of Afdrukvoorbeeld. Andere details die standaard worden weergegeven, zijn onder meer:

  • Het uitvoeren van wiskundige en statistische berekeningen
  • De vergroting van het werkblad wijzigen
  • De werkbladweergave wijzigen
  • Mobiele modus
Image
Image

Klik met de rechtermuisknop op de status bar om het contextmenu van de statusbalk te openen. Het menu geeft de beschikbare opties weer - de opties met een vinkje ernaast zijn momenteel actief. Klik op een optie in het menu om deze in of uit te schakelen.

Berekeningsopties

De standaard berekeningsopties omvatten het vinden van het gemiddelde, aantal en som voor geselecteerde gegevenscellen in het huidige werkblad; deze opties zijn met dezelfde naam aan de Excel-functies gekoppeld.

Image
Image

Als u twee of meer cellen selecteert met nummergegevens in een werkblad, geeft de statusbalk het volgende weer:

  • De gemiddelde waarde van de gegevens in de cellen
  • Het aantal geselecteerde cellen (telling)
  • De totale waarde van de gegevens in de cellen (som)

Hoewel standaard niet actief, zijn opties voor het vinden van de maximum- en minimumwaarden in een geselecteerd celbereik ook beschikbaar via de statusbalk.

Zoom- en zoomschuifregelaar

Een van de meest gebruikte opties van de statusbalk is de zoomschuifregelaar in de rechterbenedenhoek, waarmee gebruikers het vergrotingsniveau van een werkblad kunnen wijzigen. Ernaast staat zoom, die het huidige vergrotingsniveau laat zien.

Image
Image

Als u ervoor kiest om de zoom optie weer te geven, maar niet de zoom slider, kunt u het vergrotingsniveau wijzigen door opte klikken zoom om het dialoogvenster te openen, dat opties bevat voor het aanpassen van de vergroting.

Werkbladweergave

Ook standaard actief is de view shortcuts optie. Snelkoppelingen bevinden zich naast de zoomschuifregelaar, en de drie standaardweergaven zijn de normale weergave, paginalay-outweergave, en pagina-eindevoorbeeld.

Image
Image

Celmodus

Een andere veelgebruikte optie die ook standaard geactiveerd is, is Cell Mode, die de huidige status van de actieve cel in het werkblad weergeeft. De celmodus bevindt zich aan de linkerkant van de statusbalk en wordt weergegeven als een enkel woord dat de huidige modus van de geselecteerde cel aangeeft.

Image
Image

Deze modi omvatten:

  • Ready: Geeft aan dat het werkblad klaar is om gebruikersinvoer te accepteren, zoals gegevensinvoer, formules en opmaak.
  • Bewerken: Geeft aan, zoals de naam aangeeft, dat Excel in bewerkingsmodus staat. U kunt de bewerkingsmodus activeren door dubbelklikken op een cel met de muisaanwijzer of door op de F2-toets op het toetsenbord te drukken.

Als je de bewerkingsmodus niet kunt activeren door te dubbelklikken of op F2 te drukken, moet je de bewerkingsmodus inschakelen door naar File > Options te gaan > Geavanceerd. Selecteer onder Bewerkingsopties Bewerken rechtstreeks in cellen toestaan.

  • Enter: Treedt op wanneer een gebruiker gegevens in een cel invoert; deze status wordt automatisch geactiveerd door gegevens in een cel te typen of door twee keer achter elkaar op de F2-toets op het toetsenbord te drukken.
  • Point: Dit gebeurt wanneer een formule wordt ingevoerd met behulp van een celverwijzing door de muisaanwijzer of de pijltoetsen op het toetsenbord.

Aanbevolen: