Spraakisolatie gebruiken op iOS 15

Inhoudsopgave:

Spraakisolatie gebruiken op iOS 15
Spraakisolatie gebruiken op iOS 15
Anonim

Wat te weten

  • Start een FaceTime-oproep > Control Center > schakel de Mic Mode naar Spraakisolatie.
  • Voice Isolation gebruikt machine learning om omgevingsgeluid te blokkeren ten gunste van je stem.

Dit artikel leert je hoe je de microfoonmodus voor stemisolatie gebruikt op iOS 15 (iPhone XR, XS en XS Max of iPhone 11 en nieuwer) en legt uit wat het doet en welke beperkingen het kan hebben.

Hoe doe je spraakisolatie op FaceTime?

Voice Isolation-modus is een waardevolle functie in iOS 15 om achtergrondgeluid te blokkeren bij het aannemen van een FaceTime-oproep. Het vereist slechts een paar stappen om te implementeren. Hier is hoe het te doen.

  1. Open FaceTime op je iPhone.
  2. Start een video- of audiogesprek met iemand.
  3. Veeg omlaag vanaf de rechterbovenhoek van het scherm om Control Center. te openen
  4. Tik op Mic Mode.
  5. Tik Spraakisolatie.

    Image
    Image

    De instelling Mic Mode wordt weergegeven wanneer u een spraak- of videogesprek voert. Het verschijnt in geen enkele andere situatie in het Control Center.

  6. Veeg weg om Control Center te sluiten en terug te keren naar het gesprek.
  7. Spraakisolatie is nu actief tijdens het gesprek.

Wat doet spraakisolatie?

Voice Isolation is een nieuwe modus op iOS 15 die tot doel heeft uw stem te scheiden van achtergrondgeluiden die optreden tijdens FaceTime-oproepen. Het helpt je stem tijdens het gesprek in focus te blijven en alle omgevingsgeluiden om je heen te dempen.

Het bereikt dit door middel van geavanceerde machine learning, zodat je iPhone je stem en achtergrondgeluid kan onderscheiden.

De focus ligt op je stem en niet op je omgeving, wat handig is op een lawaaierige plek. In feite is het een vorm van gepersonaliseerde ruisonderdrukking voor de ontvanger van uw oproep.

Waarom zou je de stemisolatiemodus gebruiken?

Voice Isolation-modus is handig in verschillende situaties in je dagelijkse leven. Hier is een blik op enkele van de beste voorbeelden.

  • Bij het aannemen van een gesprek op een lawaaierige plek. Als u een FaceTime-gesprek voert terwijl u door een drukke straat loopt, kan het een uitdaging zijn voor anderen om u te horen. Door spraakisolatie te gebruiken, kan achtergrondgeluid effectiever worden geëlimineerd dan voorheen.
  • Als je iemand belt met gehoorproblemen. Als je iemand belt met gehoorproblemen, helpt Stemisolatie je stem te verhogen, zodat ze je beter kunnen horen.
  • Als je een helderder gesprek wilt. FaceTime levert doorgaans redelijk helder klinkende oproepen, maar door spraakisolatie klinken de oproepen nog helderder. Het inschakelen is een win-winsituatie.

Bottom Line

De technologie is er voor Voice Isolation om te werken met andere apps van derden, dus het is niet exclusief voor FaceTime. De app-ontwikkelaar moet het inschakelen, dus verwacht het binnenkort in andere spraak-apps te zien.

Werkt spraakisolatie met oudere iPhones?

Spraakisolatie vereist een A12 Bionic-chip of nieuwer, dus het is niet beschikbaar op iPhone X of oudere apparaten.

FAQ

    Hoe neem ik mijn stem op FaceTime op?

    Je kunt een opname screenen op FaceTime, waardoor je een opname van het hele gesprek krijgt, inclusief spraak en video. Ga op een iPhone naar het Control Center en tik op SchermopnameDe afteltimer geeft je drie seconden om het Control Center te verlaten en je FaceTime-gesprek te voeren. Als het gesprek is afgelopen, tik je op de rode statusbalk boven aan het scherm van je apparaat om de opname te stoppen.

    Hoe krijg ik een stemvervormer op FaceTime?

    Je kunt een stemveranderende app of tool van derden gebruiken om je stem op FaceTime te veranderen. Download voor iOS bijvoorbeeld Call Voice Changer of download MagicCall. U kunt MagicCall ook downloaden voor Android. Ga voor Windows-pc's naar de VoiceMod-website om meer te weten te komen over deze stemveranderende tool voor FaceTime, Zoom en andere tools en deze te downloaden.

    Hoe kan ik FaceTimen met Google Voice?

    Hoewel je FaceTime niet kunt gebruiken met Google Voice, kun je Google Voice wel gebruiken voor video- en spraakoproepen. Voor videogesprekken downloadt u de Google Voice-app voor iOS of Android, selecteert u de knop Bellen, voert u het telefoonnummer of een naam in uw contactenlijst in en tikt u op Bellen Tik vervolgens op Video-oproep , en je gesprek wordt verbonden met video, net als FaceTime.

Aanbevolen: