HAVIT 5 Gaming Laptop Cooling Pad Review: uw laptop koel houden met vijf verstelbare ventilatoren

Inhoudsopgave:

HAVIT 5 Gaming Laptop Cooling Pad Review: uw laptop koel houden met vijf verstelbare ventilatoren
HAVIT 5 Gaming Laptop Cooling Pad Review: uw laptop koel houden met vijf verstelbare ventilatoren
Anonim

Bottom Line

De HAVIT 5 heeft zeker enkele gebreken, maar over het algemeen is het een geweldige laptop metgezel die hem koel zal houden.

HAVIT 5-ventilator laptopkoeler

Image
Image

Onze recensent was al in het bezit van dit product.

In 2019 kocht ik mijn allereerste gaming-laptop en sindsdien ben ik verkocht op het idee van een draagbare schrijf- en gamecomputer. Hoezeer ik ook van mijn gaming-laptops hou, beide modellen, een Eluktronics en een MSI, hebben allebei het gevoel dat ze op het punt staan in brand te vliegen wanneer ik een zwaar spel als Division of Destiny 2 speel.

Een paar gamesessies later realiseerde ik me dat ik een koelkussen voor een laptop nodig had. Nadat ik verschillende modellen had bekeken, besloot ik de HAVIT 5 Gaming Laptop Cooling Pad uit te proberen. Het beschikt over vijf ventilatoren en een verstelbare uitrolschakelaar om mijn koelervaring aan te passen. En het biedt antislip schotten zodat mijn nieuwsgierige kat het niet van mijn laptop kan stoten. Na meer dan een jaar gebruik, gebruik ik dit nog steeds bijna elke dag voor mijn gaming-behoeften. Lees verder voor ons definitieve oordeel, evenals gedachten over de specificaties.

Ontwerp: ziet eruit als het koelkussen van een gamer

HAVIT biedt dit koelkussen voor laptops aan in twee verschillende kleuren: rood en blauw. Ik vond persoonlijk dat het rood te fel zou zijn en koos voor het blauw; toen ik hem uit de doos haalde, was ik verbaasd over hoe zwaar de 1,8 pond in mijn hand aanvoelde.

Bovenop de pad zelf zit een gevlochten USB-kabel voor bescherming. Het kan worden aangesloten op een van de twee poorten, waarvan ik de reserve heb gebruikt om USB-opladen toe te voegen voor USB-compatibele items zoals mijn Amazon Kindle en Java Bluetooth-headset.

Image
Image

Voor mij lijkt het ontwerp een beetje onhandig. Het heeft gladde randen, maar het is duidelijk ontworpen als het edgy laptopkoelkussen van een gamer met schijnbaar onnodige groeven die alleen dienen om stof vast te houden. Als u op zoek bent naar een eenvoudig ontwerp, is dit niet uw koelkussen. Dat gezegd hebbende, het metalen gaaskussen voor luchtcirculatie is geschikt voor laptops van 14 tot 17 inch dankzij de afmetingen van 15,87 x 11,81 x 1,34 inch (LWH).

Fans: werd niet weggeblazen

Ik heb het koelkussen opgesteld en de rolschakelaar omgedraaid. HAVIT belooft vijf stille ventilatoren: één ventilator van 110 millimeter en vier andere strategisch geplaatste ventilatoren van 85 millimeter. HAVIT houdt zich aan zijn belofte: dit koelkussen zendt een vrij zwak geluid uit dat ik niet kan horen via mijn Samsung Buds-hoofdtelefoon, zelfs niet met hun ruisonderdrukkingsfuncties. De fans zijn zo stil dat ik ze niet kon horen als ik aan het gamen was.

Zonder het koelkussen van de laptop liep ik rond de 187 graden Fahrenheit. Met het koelkussen werd het aangepast tot ongeveer 169 graden.

Beter nog, ik kon de ventilatoren aanpassen om aan te passen hoeveel lucht ik wilde laten circuleren vanwege de rolschakelaar die HAVIT als aan/uit-schakelaar had gezet. Als ik niet zeker wist hoeveel stroom ik in de ventilatoren stopte, kon ik mijn laptop gewoon van de pad optillen; terwijl ik de stroom hoger zette, werden de blauwe LED-lampjes in het koelkussen helderder.

Voordat ik dit koelkussen kreeg, klonk mijn Eluktronics-laptop alsof er een vliegtuig opsteeg en landde op mijn bureau. Ik wou dat ik kon zeggen dat dit veranderde na het implementeren van de pad in mijn gaming-installatie, of zelfs met mijn MSI-laptop. Helaas klinken de fans van mijn laptops nog steeds alsof ik op het asf alt sta in plaats van thuis.

Image
Image

Dat wil niet zeggen dat deze laptop-koelpad niet helpt om hem af te koelen. Omdat mijn Eluktronics de broodnodige TLC in de winkel krijgt, heb ik de interne temps van de MSI getest terwijl ik Tropico Six op mijn laptop draaide. Zonder het koelkussen van de laptop liep ik rond de 187 graden Fahrenheit. Met het koelkussen is het aangepast tot ongeveer 169 graden. Het is niet veel, maar het is genoeg om een verschil te maken.

Baffles: verstelbaar voor gamen en typen

Als u vindt dat de laptop meer circulatie nodig heeft, is het goede nieuws dat HAVIT ook op deze behoeften heeft geanticipeerd. Antislipschotten bieden een stevige positie op elk bureau, zelfs als u de hoogte naar een meer schuine positie duwt.

Er is een stevige flap als je de voorkeur geeft aan het schuine laptopkussen, of, als je dat liever hebt, een stevigere plaatsing van de laptop terwijl hij plat is. Ik heb de hoogteverstelling een tijdje uitgeprobeerd, maar heb uiteindelijk besloten om ze niet te gebruiken vanwege persoonlijke voorkeur in plaats van vanwege duurzaamheid.

Voor mij lijkt het ontwerp een beetje onhandig. Het heeft gladde randen, maar het is duidelijk ontworpen als het edgy laptopkoelkussen van een gamer met schijnbaar onnodige groeven die alleen dienen om stof vast te houden.

Image
Image

En als je onderweg bent en op reis bent, kan de HAVIT 5 ook heel mooi in een koffer worden verpakt. Zorg ervoor dat je op veilig speelt zoals ik deed en pak het rond kleding. Maar als je door het land moet en je gaming-laptop mee wilt nemen, is dit een goede die goed standhoudt in je bagage.

Prijs: Ouch

Ik heb mijn HAVIT 5 opgehaald terwijl hij in 2019 te koop was voor ongeveer $ 30, maar de gebruikelijke prijs is ongeveer $ 50. Dat lijkt een beetje steil, vooral voor fans die niet per se de kracht hebben voor gaming die de meeste laptops nodig hebben. Als je Amazon in de gaten houdt, kun je deze meestal krijgen voor ongeveer $ 30, omdat het vrij vaak in de uitverkoop lijkt te gaan.

Image
Image

HAVIT 5 vs. Kootak Laptop Cooling Pad

Het is logisch om de Kootak Laptop Cooling Pad te vergelijken met de HAVIT. Beide hebben vijf koelventilatoren, beide passen op laptops tot 17 inch, en beide bieden antislipschotten om ervoor te zorgen dat uw laptop veilig is als u de hoogte wilt aanpassen voor meer luchtcirculatie of polshoekvoorkeuren. De belangrijkste verschillen zijn ontwerp en verstelbaarheid.

Hoewel de HAVIT duidelijk een koelpad voor gaming-laptops is, heeft de Kootak gladde randen en een meer universele esthetiek in zijn ontwerp. De Kootak is ook goedkoper, rond de $ 37. Als je de voorkeur geeft aan een echte gaming-koelpad, ga dan voor de HAVIT. Als u niet om esthetiek geeft en liever kostenbewust bent, is de Kootak beter geschikt voor uw behoeften.

Goed, maar zou geweldig kunnen zijn

Het is niet de beste die er is, maar zolang het de interne kerntemperaturen van de laptop met ongeveer 20 graden afkoelt, is het een waardevolle investering. Rekwisieten gaan naar HAVIT voor het geven van een rolschakelaar voor ultieme verstelbaarheid en een LED-lampje dat laat zien hoe hoog de ventilatoren blazen. De ventilatoren kunnen sterker zijn, maar stillere ventilatoren hebben de voorkeur boven meer vermogen.

Specs

  • Productnaam Laptopkoeler met 5 ventilatoren
  • Product Merk HAVIT
  • MPN HV-F2068
  • Prijs $50.00
  • Releasedatum april 2017
  • Gewicht 1.8 lbs.
  • Productafmetingen 15,87 x 11,81 x 1,34 inch.
  • Kleur Blauw, Rood
  • Spanning 5V
  • Garantie Een jaar beperkt
  • Connectiviteitsopties USB-poort (één kabel meegeleverd)

Aanbevolen: