Een Gmail-alias gebruiken met iOS Mail

Inhoudsopgave:

Een Gmail-alias gebruiken met iOS Mail
Een Gmail-alias gebruiken met iOS Mail
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Mail > Accounts. Tik in IMAP-accountinformatie op de pijl naast e-mail en tik op Nog een e-mail toevoegen. Adressen/aliassen toevoegen.
  • Om een e-mail op te stellen met het nieuwe adres/de nieuwe alias, tikt u twee keer op Van om ingeschreven e-mailadressen weer te geven. Kies de gewenste alias/adres.
  • Als je een Gmail-alias wilt gebruiken met iOS Mail, moet je eerst je Gmail-account in iOS Mail instellen als IMAP-account.

Als je een Gmail-account hebt, kun je de iOS Gmail-app of de iOS Mail-app gebruiken om je account te hosten, evenals elk ander e-mailaccount dat je hebt gemaakt. De Mail-app ondersteunt ook het gebruik van een alias bij het verzenden van berichten. Leer hoe u een Gmail-alias gebruikt in iOS Mail met een iPad of iPhone met iOS 12 of hoger.

Een Gmail-alias configureren in iOS Mail

Zo voeg je een alias toe aan je Gmail:

Als je een Gmail-alias wilt gebruiken met iOS Mail, moet je eerst je Gmail-account in iOS Mail instellen als IMAP-account.

  1. Ga naar Instellingen > Mail > Accounts. (Ga in iOS 12 of eerder naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts en tik vervolgens op uw IMAP-geactiveerde Gmail-account.)

    Image
    Image
  2. Tik in het gedeelte IMAP-accountgegevens op de pijl naast het e-mailadres.

    Image
    Image
  3. Tik op Voeg een ander e-mailadres toe.

    Image
    Image

    Gebruik hier een geregistreerde Gmail-accountalias. Hoewel iOS elk e-mailadres in dit veld toestaat, negeren de meeste spamcheckers alle berichten met een adres dat niet is geverifieerd bij het verzendende domein.

  4. Voeg zoveel adressen toe als je nodig hebt.
  5. Als je klaar bent, tik je op Account om terug te keren naar het vorige scherm en selecteer je Gereed.

    Image
    Image
  6. Uw nieuwe adres is nu klaar voor gebruik.

Een Gmail-accountalias gebruiken

Wanneer je een nieuwe e-mail opstelt nadat je de alias hebt toegevoegd, tik je op het Van-adres in het berichtvenster om aparte regels te maken voor de Cc-, Bcc- en Van-adressen. Tik nogmaals op het standaard Van-adres om alle ingeschreven e-mailadressen weer te geven. Kies het adres van uw voorkeur zodat Mail het bericht met dat adres verzendt, met behulp van de accountgegevens die eraan zijn gekoppeld.

Image
Image

Vereisten voor het gebruik van een Gmail-alias met iOS Mail

Als u een Gmail-alias wilt gebruiken met iOS Mail, stelt u uw Gmail-account in iOS Mail in als een IMAP-account, niet als een echt Google-account. Met de Gmail IMAP-serverinstellingen verliest u een deel van de functionaliteit van een Google-account, inclusief agenda's en contactlijsten. U krijgt echter toegang tot verzenden-als-aliassen, die Gmail verbiedt in de iOS Mail-app.

Als je Gmail voor de eerste keer toevoegt, of het verwijdert en je account toevoegt als IMAP, stel dan een applicatiespecifiek wachtwoord in als je twee-factor-authenticatie voor je account hebt geconfigureerd.

Aanbevolen: