Hoe STOP 0x0000007B BSOD-fouten te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe STOP 0x0000007B BSOD-fouten te herstellen
Hoe STOP 0x0000007B BSOD-fouten te herstellen
Anonim

STOP 0x0000007B-fouten worden veroorzaakt door problemen met apparaatstuurprogramma's (vooral die met betrekking tot de harde schijf en andere opslagcontrollers), virussen, gegevenscorruptie en soms zelfs hardwarestoringen.

Elk van Microsoft's Windows NT-gebaseerde besturingssystemen kan deze fout ervaren. Dit omvat Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows 2000 en Windows NT.

STOP 0x0000007B Fouten

De fout verschijnt altijd in een STOP-bericht, beter bekend als een Blue Screen of Death (BSOD).

Image
Image

Een van de onderstaande fouten, of een combinatie van beide, kan worden weergegeven in het STOP-bericht:

STOP: 0x0000007BINACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

De STOP 0x0000007B-fout kan ook worden afgekort als STOP 0x7B, maar de volledige STOP-code wordt altijd weergegeven op het STOP-bericht op het blauwe scherm.

Als Windows kan starten na de STOP 0x7B-fout, krijgt u mogelijk een melding dat Windows is hersteld van een onverwacht afsluitbericht met het volgende:

Probleem Gebeurtenisnaam: BlueScreenBCCode: 7b

Als STOP 0x0000007B niet de exacte STOP-code is die u ziet of INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE niet het exacte bericht is, raadpleeg dan onze volledige lijst met STOP-foutcodes en raadpleeg de informatie over het oplossen van problemen voor het STOP-bericht dat u ziet.

Hoe STOP 0x0000007B-fouten op te lossen

Voor sommige van deze stappen moet u mogelijk toegang krijgen tot Windows via de veilige modus. Sla die stappen gewoon over als dat niet mogelijk is.

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan. De STOP 0x0000007B blauwe schermfout kan een toevalstreffer zijn.

    Image
    Image
  2. Heb je zojuist een controller voor de harde schijf geïnstalleerd of gewijzigd? Als dit het geval is, is de kans groot dat de door u aangebrachte wijziging de STOP 0x0000007B-fout heeft veroorzaakt. Maak de wijziging ongedaan en test op de 0x7B blauwe schermfout.

    Afhankelijk van de wijzigingen die je hebt aangebracht, kunnen sommige oplossingen het volgende omvatten:

    • Verwijderen of opnieuw configureren van de nieuw geïnstalleerde harde-schijfcontroller
    • Opstarten met de laatst bekende goede configuratie om gerelateerde register- en stuurprogrammawijzigingen ongedaan te maken
    • Systeemherstel gebruiken om recente wijzigingen ongedaan te maken
    • Het stuurprogramma van de harde schijfcontroller terugdraaien naar de versie vóór uw stuurprogramma-update
  3. Controleer of de SCSI-keten correct is afgesloten, ervan uitgaande dat u SCSI-harde schijven in uw computer gebruikt. Het is bekend dat onjuiste SCSI-beëindiging STOP 0x0000007B-fouten veroorzaakt.

    De meeste thuiscomputers gebruiken geen SCSI-harde schijven, maar in plaats daarvan PATA of SATA.

  4. Controleer of de harde schijf correct is geïnstalleerd. Een onjuist geïnstalleerde harde schijf kan deze fout en andere problemen veroorzaken.
  5. Controleer of de harde schijf correct is geconfigureerd in het BIOS. De STOP 0x0000007B-fout kan optreden als de instellingen van de harde schijf in het BIOS onjuist zijn.
  6. Scan uw computer op virussen. Bepaalde malware die de master boot record (MBR) of bootsector infecteert, kan STOP 0x0000007B-fouten veroorzaken.

    Zorg ervoor dat uw virusscansoftware is bijgewerkt en geconfigureerd om de MBR- en opstartsector te scannen. Bekijk onze lijst met beste gratis antivirussoftware als u er nog geen heeft.

  7. Update de stuurprogramma's voor uw harde-schijfcontroller. Als de stuurprogramma's voor de controller van uw harde schijf verouderd, onjuist of beschadigd zijn, zal de STOP 0x0000007B-fout waarschijnlijk optreden.

    Als de fout optreedt tijdens het installatieproces van Windows en u vermoedt dat de reden te maken heeft met het stuurprogramma, zorg er dan voor dat u het nieuwste stuurprogramma voor de harde schijf-controller van de fabrikant installeert voor gebruik tijdens de installatie van het besturingssysteem.

    Dit is een waarschijnlijke oplossing als het tweede hexadecimale getal na de STOP-code 0xC0000034 is.

  8. Verander de SATA-modus in BIOS in IDE-modus. Als u enkele van de geavanceerde functies van SATA-schijven in het BIOS uitschakelt, kan de STOP 0x0000007B-fout niet meer verschijnen, vooral als u deze ziet in Windows XP of tijdens een installatie van Windows XP.

    Afhankelijk van het merk en de versie van uw BIOS, kan naar SATA-modus worden verwezen als AHCI-modus en naar IDE-modus als Legacy, ATA of Compatibiliteitsmodus.

    Hoewel dit geen gebruikelijke oplossing is, wilt u misschien ook het omgekeerde proberen: kijk of de IDE-modus is geselecteerd in het BIOS en zo ja, wijzig deze dan in AHCI, vooral als u de STOP 0x0000007B-fout ziet in Windows 10, 8, 7 of Vista.

    Als u deze STOP-fout ziet nadat u de BIOS-wijziging op een Windows 7- of Vista-computer hebt aangebracht, moet u mogelijk het AHCI-schijfstuurprogramma inschakelen. Zie de instructies van Microsoft over het aanbrengen van die wijziging in het Windows-register.

  9. Voer chkdsk uit op uw harde schijf. Als het opstartvolume beschadigd is, kan de opdracht chkdsk de corruptie herstellen.

    U zult waarschijnlijk chkdsk moeten uitvoeren vanuit de herstelconsole.

    Dit is waarschijnlijk de oplossing als het tweede hexadecimale getal na de STOP-code 0xC000032 is.

  10. Voer een uitgebreide test uit van uw harde schijf. Als uw harde schijf een fysiek probleem heeft, is een zeer waarschijnlijke situatie de STOP 0x0000007B-fout die u ziet.

    Vervang de harde schijf als de uitgevoerde diagnose suggereert dat er een hardwareprobleem is met de schijf.

  11. Voer de opdracht fixmbr uit om een nieuw hoofdopstartrecord te maken. Een beschadigd master-opstartrecord kan uw STOP 0x0000007B-fout veroorzaken.

    Dit is waarschijnlijk de oplossing als het tweede hexadecimale getal na de STOP-code 0xC000000E is.

  12. Wis de CMOS. Soms wordt de STOP 0x0000007B-fout veroorzaakt door een BIOS-geheugenprobleem. Het wissen van de CMOS zou dat probleem kunnen oplossen.
  13. Update je BIOS. In sommige situaties kan een verouderde BIOS deze fout veroorzaken vanwege incompatibiliteit met een harde-schijfcontroller.
  14. Update de firmware van de harde schijfcontroller indien mogelijk. Net als bij het BIOS in de vorige stap, kan een incompatibiliteit de 0x7B-fout veroorzaken en kan een firmware-update van de fabrikant het probleem verhelpen.
  15. Repareer uw Windows-installatie. Als u zojuist het moederbord in een computer hebt vervangen zonder Windows opnieuw te installeren, zal dit uw probleem waarschijnlijk oplossen.

    Image
    Image

    Soms lost een Windows-reparatie een STOP 0x0000007B-fout niet op. In die gevallen zou een schone installatie van Windows voldoende moeten zijn.

    Als je niet zojuist je moederbord hebt vervangen, zal een herinstallatie van Windows je probleem met STOP 0x7B waarschijnlijk niet oplossen.

  16. Voer elementaire probleemoplossing voor STOP-fouten uit. Als geen van de bovenstaande specifieke stappen helpt bij het oplossen van de STOP 0x0000007B-fout die u ziet, bekijk dan deze algemene gids voor het oplossen van STOP-fouten. Aangezien de meeste STOP-fouten op dezelfde manier worden veroorzaakt, kunnen enkele suggesties helpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: