Hoe dynamische AI-prijzen voedselverspilling in winkels kunnen elimineren

Inhoudsopgave:

Hoe dynamische AI-prijzen voedselverspilling in winkels kunnen elimineren
Hoe dynamische AI-prijzen voedselverspilling in winkels kunnen elimineren
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Meer dan 30% van het voedsel wordt zelfs nooit verkocht in de VS, dankzij verspilling.
  • Een Poolse supermarkt test AI-prijzen om automatisch de prijzen te verlagen voordat voedsel bederft.
  • De vrees dat klanten het systeem zullen misbruiken om goedkoop eten te krijgen, is ongegrond.
Image
Image

Food tech startup Wasteless is van plan om voedselverspilling in supermarkten te elimineren door automatisch de prijs van artikelen te verlagen voordat ze bederven.

Het verlagen van de prijs van bederfelijk voedsel voordat het bederft, is een hoofdbestanddeel van de supermarktstrategie. U kunt profiteren van het systeem-shopping laat op een zaterdag kan enkele koopjes opleveren als de winkel bijvoorbeeld op zondag sluit. Wasteless gebruikt AI om de prijzen automatisch dynamisch te variëren om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk goederen worden verkocht voordat ze bederven. Het is een beetje zoals de prijs van een vliegtuigstoel, maar dan omgekeerd.

We hebben allemaal wel eens speciale aanbiedingen gezien voor kortlopende artikelen in de supermarkt. Het probleem is dat deze kortingen vaak te laat komen. Niemand zal een avocado kopen, zelfs niet voor $ 0,10 als het meer lijkt op een lauwe zwarte en groene avocado-smoothie van binnen. Evenzo, als u de prijzen te vroeg laat zakken, loopt u het risico minder geld te verdienen dan u zou kunnen en komt u ook zonder voorraad te zitten.

De tijd is dus rijp voor een betere manier.

"Nu bijna de helft van al het voedsel in de VS wordt verspild, is het gebruik van AI een tijdige oplossing", vertelde Dr. Philip J Miller, AI-expert op het gebied van medische communicatie, via e-mail aan Lifewire. "Het kan zowel vraag- als aanbodtrends voorspellen, dus het bestellen is efficiënter. Het kan ook strategisch de prijzen verlagen om snel te verhuizen naar vergankelijke artikelen."

Wasteless

Supermarktvoorraadbeheer is al sterk afhankelijk van AI. Het computerbrein kan trends volgen en veel beter anticiperen op de seizoensvraag dan mensen. Het is dus logisch dat de computer zijn kunstmatige intelligentie toepast op de prijsstelling van goederen, om de verkoop te optimaliseren en verspilling te voorkomen.

Image
Image

Dat is het doel van Wasteless, dat momenteel wordt getest in een supermarkt in Polen. Het idee is dat de computer de gewoonten van het winkelend publiek in die bepaalde winkel leert en dit combineert met zijn kennis van hoe lang al die groenten en fruit, vlees, kaas en andere bederfelijke producten zouden moeten meegaan.

Het kan dan automatisch prijzen variëren. In het ideale geval zou er geen voedsel worden verspild door bederf, en kan de winkeleigenaar, zoals de Wasteless-website belooft, "de volledige waarde terugwinnen" van hun verwelkende producten.

Het andere deel van deze vergelijking zijn elektronische prijsetiketten. Je hebt deze misschien al in sommige winkels gezien. E-ink planklabels kunnen draadloos worden bijgewerkt vanaf de centrale computer, waardoor de hele procedure naadloos verloopt.

"De vereiste AI-algoritmen zijn niet complex", zegt Verma. "Wat een grotere uitdaging is, is het eerste onderzoek naar het gedrag van klanten, frequente prijswijzigingen, wat investeringen vereist in elektronische prijsaanduidingen en prijsuitvoering, en, ten slotte, het vergroten van de nauwkeurigheid van verouderingsgegevens op verpakkingen."

De barrières zitten dus alleen in de implementatiekosten. De technologie is zowel beschikbaar als volwassen. Het moet alleen worden ingezet. Dat is gemakkelijker te verkopen voor grote supermarkten, die hun investeringen gemakkelijker kunnen afschrijven. In feite is voedselverspilling voor deze grote ketens geen probleem van duurzaamheid of het milieu. Het is gewoon een grote verspilling van geld. Gelukkig lost het oplossen van de ene handig de andere op.

Voedselverspilling

In 2019 kostte voedselverspilling in de VS meer dan $ 400 miljard. Dat is een derde van al het geproduceerde voedsel dat niet wordt verkocht. En dat is nog voordat je bij het voedsel komt dat we thuis verspillen, enzovoort.

Nu bijna de helft van al het voedsel in de VS wordt verspild, is het gebruik van AI een tijdige oplossing.

"Supermarkten verspillen meer dan 25% van het voedsel dat ze verkopen", vertelde Sushil Verma, president en CTO van Austin Data Labs, via e-mail aan Lifewire.

"Desalniettemin zijn supermarkten om twee redenen terughoudend om hoge kortingen te geven op producten die bijna verlopen zijn: de angst dat klanten de aankoop opzettelijk uitstellen om te wachten op een korting en de zorgen over de voedselveiligheid die dat zou kunnen veroorzaken."

In werkelijkheid is dit niet gebeurd. Terwijl sommige mensen hun shoppingtrips organiseren rond kortingen, winkelen de meesten van ons wanneer dat nodig is of wanneer het ons uitkomt.

"Er is recent onderzoek gedaan dat suggereert dat deze angsten overdreven zijn", zegt Verma."Het lijkt er steeds meer op dat prijsstelling op basis van leeftijd een grote kans is voor retailers, een manier om de markt te segmenteren, meer te vragen voor versere producten, de gemiddelde marge te verhogen en tegelijkertijd verspilling te verminderen."

Aanbevolen: