Roombas kan nu kerstbomen en losse sokken detecteren

Roombas kan nu kerstbomen en losse sokken detecteren
Roombas kan nu kerstbomen en losse sokken detecteren
Anonim

Dankzij een nieuwe update kunnen de Roomba J7- en J7+-modellen zowel rond kerstbomen als losse sokken en schoenen identificeren en schoonmaken.

Roomba-fabrikant iRobot verklaarde dat de update mogelijk is gemaakt via "geavanceerde machine learning-algoritmen" waarmee de robotstofzuigers gevallen dennennaalden kunnen detecteren. Naast dit nieuwe ruimtelijk inzicht kunnen Roomba-eigenaren een bestaande Smart Map van de ene robot naar de andere overbrengen.

Image
Image

De update komt via de iRobot HOME-app en de iRobot Genius-functie. De Genius-functie stelt Roombas in staat om te leren en zich aan te passen aan hun omringende thuisomgeving voor een gepersonaliseerde kaart.

Met deze functie zal de Roomba een bepaald pad voorstellen om rond de boom schoon te maken en er niet tegenaan te stoten.

Het detecteren van losse sokken en schoenen die rondslingeren op de vloer zijn ook toevoegingen aan de lijst met objecten die Roombas kan zien en vermijden. Deze lijst bevat recente toevoegingen zoals snoeren en huisdierafval. iRobot zegt ook dat zijn stofzuigers steeds slimmer zullen worden en in toekomstige updates meer objecten zullen kunnen identificeren.

Image
Image

Een extra nieuwe functie is Smart Map-ondersteuning, waarmee eigenaren een kaartlay-out kunnen delen tussen verschillende compatibele eenheden. Dit omvat ook de Braava jet m6, de robotmop-eenheid van het bedrijf.

Deze functie verbetert de overgang naar een nieuwe unit, aangezien de nieuwe Roomba-unit de vloerindeling niet opnieuw hoeft te leren, maar in plaats daarvan kan werken vanuit de kennis van de vorige unit. De update wordt momenteel uitgerold.

Aanbevolen: