Studie toont aan dat de meerderheid van de iPhone-gebruikers het volgen van apps niet toestaat

Studie toont aan dat de meerderheid van de iPhone-gebruikers het volgen van apps niet toestaat
Studie toont aan dat de meerderheid van de iPhone-gebruikers het volgen van apps niet toestaat
Anonim

Sinds de iOS 14.5-update van april heeft 95% van de iPhone-gebruikers de nieuwe functie voor app-trackingtransparantie ingeschakeld.

Volgens Flurry Analytics, een mediagroep die eigendom is van Verizon Media, stond slechts 5% van de iOS-gebruikers in de VS app-tracking toe vanaf 7 mei. Ter vergelijking: 13% van de gebruikers wereldwijd koos er nog steeds voor om app-tracking toe te staan volgen op hun iPhones.

Image
Image

Het onderzoek toont ook aan dat wanneer apps gebruikersverzoeken sturen om toestemming te vragen om hun gegevens bij te houden, maar weinig mensen dit toestaan. In de VS heeft 3% van de gebruikers toestemming gegeven voor het volgen van apps, vergeleken met 5% wereldwijd.

Met de functie Transparantie van app-tracking kun je de mogelijkheden van apps in- of uitschakelen om je constant achter de schermen te volgen. Veel experts dringen er bij mensen op aan om app-tracking uit te schakelen, sommigen noemen de functie zelfs "de meest significante verbetering in digitale privacy in de geschiedenis van het internet".

Als onderdeel van iOS 14.5 verschijnt de functie nu automatisch wanneer je een nieuwe app downloadt en vraagt of je tracking voor de app wilt uitschakelen of toestaan. Je kunt de instellingen wijzigen voor apps die al op je telefoon zijn gedownload door naar het gedeelte Volgen onder de privacy-instellingen van je telefoon te gaan, waar je trackingtoestemming voor elke specifieke app kunt toestaan of verwijderen.

Hoewel Apple het enige bedrijf is dat een dergelijke functie heeft geïmplementeerd die prioriteit geeft aan de gegevensprivacy van de app van de gebruiker, heeft Google onlangs aangekondigd dat het van plan is om vanaf volgend jaar iets soortgelijks te doen.

Google voegt een nieuw veiligheidsgedeelte toe aan de Google Play Store om Android-gebruikers meer inzicht te geven in hoe hun smartphone-apps hun persoonlijke gegevens gebruiken. Het nieuwe beleid dat officieel in het voorjaar van 2022 van start gaat, vereist dat ontwikkelaars bekendmaken welk type gegevens wordt verzameld en opgeslagen in hun apps en hoe die gegevens worden gebruikt.

Aanbevolen: