De 7 beste i7-processors van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste i7-processors van 2022
De 7 beste i7-processors van 2022
Anonim

Als je je eigen pc helemaal opnieuw bouwt of als je van plan bent om de CPU in je bestaande desktop of laptop te upgraden, is een van de beste i7-processors misschien een goede optie als je daar iets van wilt hebben middenbereik. Er is een i7-processor die past bij zowat elke behoefte en elk budget. U kunt een lagere i7 van een vorige generatie vinden voor minder dan $ 200, terwijl sommige van de nieuwere i7-CPU's van gamingkwaliteit u meer dan het dubbele zullen kosten.

Als je een fervent gamer bent, wil je op zoek naar een CPU met hogere kloksnelheden die grote hoeveelheden RAM ondersteunt. Laat u echter niet te veel leiden door het aantal cores en threads, aangezien dit waarschijnlijk minder impact zal hebben dan andere factoren zoals kloksnelheden, geheugen en uw algehele systeemopslag. Voor makers van inhoud is het waarschijnlijk de moeite waard om wat meer geld uit te geven voor extra kernen. Je wilt ook meer RAM en 4K-video-ondersteuning, maar je hebt niet per se die razendsnelle kloksnelheden nodig. Zakelijke professionals en thuisgebruikers hebben veiligheid en stabiliteit nodig, evenals snelle toegang tot veelgebruikte programma's zoals Microsoft Office. Als je je pc voor werk, school of thuis gebruikt, kun je wegkomen met een lage mid-tier i7, en je hoeft niet altijd die extra kosten te betalen voor meer cores of bliksemsnelle klok snelheden.

Wat je computer ook moet doen, wij hebben de beste i7-processors in verschillende categorieën en prijsklassen voor je. Onze beste keuze is de Intel Core i7-10700K omdat het een krachtige processor is voor een redelijke prijs. Als je op zoek bent naar iets anders, hebben we ook budgetkeuzes toegevoegd, evenals onze topkeuzes voor gaming, het maken van inhoud en andere gebieden.

Beste algemeen: Intel Core i7-10700K

Image
Image

De i7-10700K biedt veel waarde en is een uitstekende keuze voor gamers of voor iedereen die de prestaties van hun pc wil verbeteren. Het beschikt over 8 cores en 16 threads, met een indrukwekkende basiskloksnelheid van 3,8 GHz. De ontgrendelde CPU kan worden opgevoerd tot 5,1 GHz met Turbo Boost Max 3.0.

Het ondersteunt tot 128 GB DDR4 RAM, en het werkt met Intel's Optane Memory-technologie om uw meest gebruikte apps en programma's te leren, zodat ze gereed zijn voor snellere toegang. De i7-10700K is klaar voor 4K, zodat u uw pc toekomstbestendig kunt maken en optimaal kunt profiteren van de geïntegreerde grafische technologie. Met geïntegreerde Intel UHD 630-graphics hoeven werk- en thuisgebruikers geen extra geld te besteden aan een mooie, speciale videokaart om geweldige afbeeldingen en framerates te krijgen (je wilt nog steeds investeren in een aparte grafische kaart als je ' gebruik je pc wel om te gamen).

Beste voor grafisch ontwerp: Intel Core i7-10700

Image
Image

De i7-10700 is een ideale optie voor makers van inhoud of voor iedereen die veel grafisch intensieve ontwerptaken uitvoert. Dit is niet de beste CPU voor gaming, hoewel de i7-10700 en de i7-10700K (die voor gaming is) er hetzelfde uitzien. Die "K" aan het einde maakt een groot verschil, omdat het aangeeft dat de processor is ontgrendeld voor overklokken.

De reguliere "K"-loze 10700 heeft een basiskloksnelheid van 2,9 GHz met een maximale kloksnelheid van 4,8 GHz met Intel's Turbo Boost Max 3.0-technologie. De CPU wordt geleverd met een koellichaam en koelventilator voor optimale bedrijfstemperaturen. Het ondersteunt 128 GB DDR4 RAM en Intel's Optane-geheugen voor extra snelle toegang tot veelgebruikte bestanden en programma's. Het heeft ook geïntegreerde Intel UHD 630-graphics en ondersteunt 4K-video. Met deze CPU kun je tot drie schermen gebruiken voor betere multitasking en mediastreaming.

Meest populair: Intel Core i7 8700K

Image
Image

In 2017 introduceerde Intel, om gelijke tred te houden met Ryzen-processors van rivaliserende AMD, zijn Coffee Lake-architectuur en 8e-generatie chips, met als kop de Intel Core i7-8700K. De ontgrendelde CPU heeft een bewonderenswaardige basiskloksnelheid van 3,7 GHz. Het heeft zes cores en 12 threads. Door hyperthreading kan elk van de kernen als twee logische kernen functioneren. Hierdoor kan de i7-8700K efficiënter werken met bepaalde applicaties.

Er zijn tegenwoordig CPU's van zowel Intel als AMD met meer cores en meer threads, maar de indrukwekkende single-core prestaties van de i7-8700K maken het nog steeds een snelle, redelijk geprijsde optie, vooral als je gefocust bent op gaming. De formidabele basiskloksnelheid kan worden verhoogd tot 4,7 GHz, en hij blijft meestal koel en behoudt zijn temperatuur redelijk goed. Hoewel het wordt geleverd met UHD 630 geïntegreerde grafische kaart, wil je de i7-8700K koppelen aan een speciale grafische kaart om het volledige potentieel te zien. In combinatie met de juiste kaart kun je met gemak hoogwaardige 4K-games spelen en razendsnelle framesnelheden behalen.

"De i7-8700K is waarschijnlijk de meest voorkomende processor op de rig van een gamer, en niet zonder reden. Met zijn vermogen om te overklokken naar 5GHz met de juiste setup, kan hij je gaming jarenlang toekomstbestendig houden." - Alan Bradley, technisch redacteur

Beste voor gaming: Intel Core i7-9700K

Image
Image

Als je een game-installatie bouwt, is het budget een grote factor. Een CPU is belangrijk, maar het is niet het enige onderdeel dat je nodig hebt. Soms kan een beetje besparen op de CPU veel helpen als je andere onderdelen gaat kopen, zoals RAM, een betere voeding of SSD-opslag. Als je een gaming-installatie wilt bouwen en niet de nieuwste (en duurste) CPU wilt of nodig hebt, is de Intel Core i7-9700K een geweldige optie die je wat geld kan besparen.

De 9700K heeft 8 cores en 8 threads, met een basissnelheid van 3,6 GHz. Het is een "K" -model, dus je kunt het overklokken naar 4,9 GHz met Turbo Boost 2.0-technologie. Het ondersteunt tot 128 GB RAM, evenals 4K-video en afbeeldingen. Met geïntegreerde Intel UHD 630-graphics en 64 GB VRAM, hoef je niet veel geld op een discrete grafische kaart te laten vallen om enkele van de lichtere games in de Steam-bibliotheek te spelen. U zult echter waarschijnlijk een aparte grafische kaart willen als u van plan bent om zwaar te gamen.

De i79700K is geoptimaliseerd voor Optane Memory voor snellere toegang tot je meest gespeelde games; het ondersteunt ook DirectX12 en Quick Sync Video voor het bewerken en delen van je beste gamemomenten. Deze CPU ondersteunt maximaal drie monitoren, zodat je gemakkelijk kunt gamen, chatten en streamen.

"Als je een zware gebruiker bent, biedt de 9e generatie i7-9700k betere prestaties dan de vergelijkbare Ryzen 3900X voor zowel multitasking als gaming. Het zal je portemonnee ook niet zo hard raken als een i9 of Threadripper. " - Ajay Kumar, technisch redacteur

Beste oudere model: Intel Core i7-7700K

Image
Image

Soms doorstaan oudere modellen de tand des tijds, zoals Intel's Core i7-7700K. Een quad-core Kaby Lake-processor van een paar generaties terug, deze vlaggenschipproductlijn blijft zowel gamers als ervaren gebruikers bedienen. Het werkt met een hoge snelheid van 4,2 GHz, oplopend tot 4,5 GHz. Er is enige ruimte om de ontgrendelde processor te overklokken als je het stroomverbruik en de temperatuur met succes kunt beheren, omdat deze de neiging heeft om behoorlijk heet te worden.

De snelle basisklok en vier cores (met hyper-threading) geven de i7-7700K de veelzijdigheid en kracht die nodig is om high-end games en andere taken aan te kunnen. Combineer het met een goede grafische kaart, veel RAM en SSD-opslag en je hebt een soepele game-ervaring. U krijgt prestaties die vergelijkbaar zijn met die van nieuwere processors, terwijl u mogelijk geld bespaart voor uw grafische kaart, koelsysteem en andere componenten voor uw gaming-installatie.

Beste voor het maken van inhoud: Intel Core i7-9700F

Image
Image

De Intel Core i7-9700K is een goede optie voor videomakers die met grote, onbewerkte videobestanden werken. Het heeft 8 cores en 8 threads (geen hyper-threading) en heeft een basissnelheid van 3,0 Ghz met een maximum van 4,7 GHz. Dit, samen met ondersteuning voor maximaal 128 GB RAM, maakt het ideaal voor het weergeven van grote videobestanden en multitasking van grafische ontwerpprogramma's.

Net als de andere i7-CPU's op deze lijst, is hij geoptimaliseerd voor Intel's Optane-geheugen, zodat je snel en betrouwbaar toegang krijgt tot je meest gebruikte programma's zoals Adobe Illustrator en Photoshop. Deze kun je gebruiken als gaming processor, maar dan moet je wel een gaming-grade grafische kaart toevoegen. Deze CPU vereist sowieso discrete graphics. Als je op andere gebieden uitgeeft (denk aan SSD-opslag, koeling, RAM), kun je een behoorlijk mooie rig krijgen zonder te veel te betalen voor je CPU.

Beste voor laptops: Intel Core i7-9750H

Image
Image

Voor degenen die laptops verkiezen boven desktops: de Intel Core i7-9750H is de beste 9e generatie Intel CPU die beschikbaar is voor laptops. Je vindt deze chip in de Acer Predator Helios 300-laptop, evenals in enkele andere gaming-laptops. Het heeft 6 cores en maakt Hyper Threading mogelijk. De 9750H heeft een basiskloksnelheid van 2,6 GHz en ha alt een maximum van 4,5 GHz met Turbo Boost 2.0.

Met Flex Memory kun je tot 128 GB DDR4 RAM aan je laptop toevoegen terwijl je CPU in dual-channel modus blijft. Het heeft geïntegreerde Intel UHD 630-graphics en 64 GB VRAM, zodat je je favoriete programma's en films kunt streamen of populaire games kunt spelen zonder een speciale GPU. De CPU is ook compatibel met 4K-video en -graphics, zodat u uitstekende details en levensechte beelden krijgt. Het ondersteunt maximaal drie beeldschermen, zodat u uw laptop en maximaal twee externe monitoren kunt aansluiten als u moet multitasken of de voorkeur geeft aan opstellingen met meerdere monitoren.

De ontgrendelde Intel i7-10700K is de beste i7 CPU op de markt. Het is klaar voor 4K en heeft een basiskloksnelheid van 3,8 (max. 5,1 GHz) en tonnen vermogen. De vergrendelde i7-10700 is een goede tweede, aangezien de i7-10700 wordt geleverd met een koelventilator waar de 10700K dat niet doet.

Bottom Line

We evalueren CPU's op basis van hun vermogen om productiviteit, multitasking en gaming aan te kunnen. Om processors te testen, plaatsen we ze in onze custom build, waarbij alle andere componenten hetzelfde blijven. Vervolgens hebben we de processor op de proef gesteld door benchmarktests zoals PCMark, Geekbench 5, Passmark uit te voeren om objectieve scores te krijgen. We gebruiken de processors ook in onze workflow en gebruiken ze voor videoweergave en gaming en andere productiviteitstaken. Ten slotte kijken we naar prijs- en concurrentbenchmarks om een idee te krijgen van de waardepropositie en een definitief oordeel te vellen. Lifewire koopt alle reviewproducten; we ontvangen ze niet van fabrikanten.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, games, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets.

Ajay Kumar is Tech Editor bij Lifewire. Met meer dan zeven jaar ervaring is hij eerder gepubliceerd in PCMag en Newsweek, waar hij duizenden producten heeft beoordeeld, waaronder pc-hardware, monitoren, telefoons, laptops en andere apparaten. Hij bouwde zijn eigen gaming-installatie en hoewel hij een Ryzen 3700X gebruikt, heeft hij eerder Intel-processors gebruikt.

Alan Bradley is technisch redacteur bij Lifewire. Hij heeft meer dan tien jaar in de media-industrie gewerkt en is eerder gepubliceerd op PC Gamer en GameMe+. Met duizenden recensies op zijn naam heeft hij ook zijn eigen gaming-installatie gebouwd en verschillende Intel-processors gebruikt en getest.

Waar u op moet letten bij het kopen van Intel i7-processors

Multitasking en gebruik

Waar gebruik je je pc voor? Besteedt u het grootste deel van uw tijd aan internetten en tekstverwerken, of voert u zwaardere taken uit zoals het maken van inhoud? Hoeveel multitasking moet je doen? Hogere i7-processors met meer kernen en functies zoals multi-threading kunnen de prestaties van uw pc helpen verbeteren. Dit is met name handig voor grafisch ontwerpers, media-editors en andere mensen wiens werk veel cijfers vereist om te worden gekraakt of afbeeldingen moeten worden weergegeven.

Gamen

Een gamingprocessor hoeft niet de beste specificaties te hebben wat betreft het aantal cores, maar hij moet wel hitte aankunnen en hoge kloksnelheden (en overklokken) hebben. Overklokken kan de mogelijkheden van uw gaming-pc aanzienlijk vergroten. Processors die overklokbaar zijn, zijn gemarkeerd met een "K" aan het einde van hun naam.

Budget

Deze processors kosten doorgaans minder dan de i9-serie, maar ze zijn nog steeds niet goedkoop. Misschien kun je wegkomen met een nog meer betaalbare CPU uit Intel's i5- of i3-opstelling. De i3 is misschien prima voor standaard browsen en tekstverwerking, terwijl de i5 werkt voor een mix van workflows en wat gamen. Afhankelijk van wat u van plan bent te doen, kunnen deze of een betaalbaar model uit de Ryzen-reeks van AMD betere aankopen zijn.

FAQ

    Is Intel of AMD beter?

    Zowel AMD als Intel hebben een aantal geweldige aanbiedingen en zijn zeer concurrerend met elkaar. Het betere merk verandert vaak met elke generatie. Het beste merk kan ook veranderen op basis van wat u precies zoekt in uw chip. Eén AMD CPU scoort misschien veel hoger in productiviteit, maar niet zo goed als Intel in gaming. Het is het beste om alle beschikbare AMD- en Intel-chips in uw prijsklasse te onderzoeken voordat u een beslissing neemt.

    Moet ik Ryzen of Intel kopen?

    Dit hangt van veel factoren af. Denk bij het beslissen wat u gaat kopen eerst aan uw huidige systeem. Welke chipset heeft je moederbord, hoe groot is je voeding en welke koeling heb je momenteel? Bepaal vervolgens wat uw budget is en welk CPU-niveau u wilt kopen, vooral gezien het hoofddoel van uw CPU (gamen, productiviteit, inhoud of een combinatie). Zodra je deze beslissingen hebt genomen en hebt bepaald of je bereid bent om andere delen van je installatie te verwisselen om het beste bij je CPU-aankoop te passen, kun je bepalen welk merk je wilt kopen.

    Welke CPU is het beste voor thuisgebruik?

    Veel mensen gamen graag thuis, dus misschien wil je kijken naar de AMD Ryzen 5800X of de Intel i9-10900K CPU's. Als je thuis werkt, wil je misschien iets dat alles aankan, zoals onze beste keuze: de AMD Ryzen 5900X.

Aanbevolen: