Hoe te kopiëren & Plakken zonder muis

Inhoudsopgave:

Hoe te kopiëren & Plakken zonder muis
Hoe te kopiëren & Plakken zonder muis
Anonim

Wat te weten

  • Snelkoppeling om tekst te kopiëren: Ctrl+ C (Windows) of Command+ C (macOS).
  • Snelkoppeling om tekst te plakken: Ctrl+ V (Windows) of Command+ V (macOS).
  • Snelkoppeling om tekst te knippen: Ctrl+ X (Windows) of Command+ X (macOS).

Dit artikel legt uit hoe je sneltoetsen kunt gebruiken om inhoud te kopiëren, plakken en knippen op Windows- of Mac-computers. De meeste programma's ondersteunen de sneltoetsen in dit artikel, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het leren van andere sneltoetsen voor kopiëren en plakken.

Hoe te kopiëren en plakken met de Ctrl/Command-toets

Volg deze stappen om tekst of afbeeldingen te kopiëren en plakken in Windows en macOS.

  1. Markeer wat je van plan bent te kopiëren.

    Als het programma u niet toestaat uw muis te gebruiken om te markeren, selecteert u Ctrl+ A op uw toetsenbord om alle tekst te selecteren, of Command+ A als je een Mac gebruikt.

  2. Houd de Ctrl of Command toets lang ingedrukt en selecteer de C toets eenmaal. Je hebt zojuist de inhoud naar het klembord gekopieerd.
  3. Plaats de cursor waar u de gekopieerde inhoud wilt plakken.
  4. Houd de toets Ctrl of Command lang ingedrukt en selecteer één keer de toets V om de inhoud te plakken.
Image
Image

Hoe inhoud te knippen met de Ctrl/Command-toets

De bovenstaande stappen zijn handig als u de originele inhoud wilt behouden en gewoon ergens anders een kopie wilt maken. Als u bijvoorbeeld een e-mailadres van een website wilt kopiëren en in uw e-mailprogramma wilt plakken.

Er is een andere snelkoppeling die u kunt gebruiken om de originele inhoud te kopiëren en te plakken en vervolgens automatisch te verwijderen, genaamd cut. Dit is handig wanneer u alinea's in een e-mail opnieuw rangschikt en u de tekst of afbeelding wilt verwijderen en ergens anders wilt invoegen.

Om tekst of afbeeldingen te knippen, gebruikt u de Ctrl+ X sneltoets in Windows of Command + X in macOS. Op het moment dat u Ctrl/Command+ X selecteert, verdwijnt de informatie en wordt deze opgeslagen op het klembord. Gebruik de Ctrl/Command+ V sneltoets om de inhoud te plakken.

Aanbevolen: