Een volledige back-up maken op een Windows 10-computer

Inhoudsopgave:

Een volledige back-up maken op een Windows 10-computer
Een volledige back-up maken op een Windows 10-computer
Anonim

Wat te weten

  • Druk op de Windows-toets+ I > Update en beveiliging > Backup > Ga naar Back-up en herstel (Windows 7) > Maak een systeemimage.
  • Microsoft onderhoudt niet langer System Image Backup, maar het is nog steeds een van de beste manieren om een Windows 10-imageback-up te maken.

Dit artikel legt uit hoe je een back-up maakt door een Windows 10-systeemkopie te maken en hoe je een back-up terugzet.

Hoe de systeemkopie van Windows 10 te gebruiken

System Image Backup van Windows 10 is een intuïtieve en veelzijdige tool voor het maken van een Windows 10-back-up en is meteen klaar voor gebruik als u Windows 10 gebruikt. Het is een beetje een verouderde functie en wordt niet langer onderhouden door Microsoft, maar het functioneert nog steeds zoals het altijd deed en blijft in ieder geval een van de beste manieren om een Windows 10-imageback-up te maken.

Als u uw back-up op een externe schijf wilt opslaan, zorg er dan voor dat deze is aangesloten voordat u met dit proces begint.

  1. Druk op de Windows-toets+ I om het menu Settings te openen.

    Als het niet werkt, bekijk dan deze handleiding om het op te lossen.

  2. Selecteer Update en beveiliging.

    Image
    Image
  3. In het resulterende venster Settings selecteert u Backup in het linkermenu.

    Image
    Image
  4. Onder de kop Op zoek naar een oudere back-up? Selecteer Ga naar Back-up en herstel (Windows 7).

    Dit is een originele Windows 7-functie, het is niet iets dat u alleen kunt gebruiken als u Windows 7. gebruikt

  5. Een nieuw Configuratiescherm venster zal verschijnen. Selecteer aan de linkerkant Maak een systeemimage.
  6. Gebruik in het nieuwe venster, onder Waar wilt u de back-up opslaan, de verschillende schakel- en vervolgkeuzemenu's om te selecteren of u uw afbeelding op een harde schijf (intern of extern), een reeks dvd's of op een op het netwerk aangesloten schijf ergens op uw LAN. Selecteer vervolgens Volgende

    Image
    Image
  7. Selecteer welke schijven u wilt toevoegen aan de back-up met behulp van hun relevante selectievakjes. Selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  8. Bekijk uw selecties en als u tevreden en klaar bent, selecteert u Start back-up om het proces te starten.
  9. Je krijgt ook de kans om een systeemherstelschijf te maken. Als uw systeem een optisch station heeft en u wilt die optie, kies dan Ja. Selecteer anders No en vervolgens Close.

De back-up begint dan en kan enige tijd duren, afhankelijk van hoe groot de installaties zijn waarvan je een back-up maakt en de snelheid van je schijven. Je kunt de schijven echter blijven gebruiken terwijl het gebeurt, dus voel je vrij om je systeem te blijven gebruiken zoals voorheen.

Als je een back-up van de schijf hebt gemaakt naar een externe schijf, zorg er dan voor dat je de schijf loskoppelt zodra de back-up is voltooid en bewaar deze ergens veilig.

Een back-up terugzetten op Windows 10

Hopelijk hoef je nooit een back-up te herstellen omdat je gegevens veilig blijven, maar als je een gegevensfout hebt of toegang nodig hebt tot gegevens die je per ongeluk hebt verwijderd, is het herstellen van de back-up niet ingewikkelder dan het maken van de back-up in de eerste plaats.

  1. Sluit uw interne of externe schijf met de systeemback-up aan op uw computer.
  2. Start uw computer op en druk herhaaldelijk op de F8-toets om het menu voor probleemoplossing te openen. Bekijk voor meer informatie onze gids voor toegang tot geavanceerde opstartopties.
  3. Selecteer Problemen oplossen.

    Image
    Image
  4. Selecteer Geavanceerde opties.
  5. Selecteer System Image Recovery.
  6. Selecteer Windows 10.
  7. In het Selecteer een systeemkopieback-up venster, selecteer Gebruik de nieuwste beschikbare systeemkopie optie. Als u meerdere back-ups hebt, kunt u ook handmatig een systeemkopie selecteren.
  8. Selecteer Volgende.

    Als u herstelt naar een nieuwe schijf, moet u de optie Schijven formatteren en opnieuw partitioneren gebruiken voordat u verder gaat. Zorg ervoor dat u Schijven uitsluit om te voorkomen dat uw andere schijven ook tijdens het proces worden geformatteerd.

  9. Selecteer Volgende gevolgd door Voltooien.

De back-up begint en kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van uw back-up en de snelheid van de betrokken schijven. Eenmaal voltooid, zou u echter moeten kunnen opstarten naar uw nieuw herstelde systeem zoals het voorheen was. Als je problemen tegenkomt, zorg er dan voor dat je het opstartmenu van het systeem gebruikt om te bevestigen dat je opstart naar de juiste schijf.

Aanbevolen: