Hoe u de batterijstatus van uw iPad kunt controleren

Inhoudsopgave:

Hoe u de batterijstatus van uw iPad kunt controleren
Hoe u de batterijstatus van uw iPad kunt controleren
Anonim

De iPhone heeft een ingebouwde tool om de batterijstatus te controleren, maar de iPad niet. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de batterijstatus van de iPad kunt controleren en wat u kunt doen met wat u vindt.

De batterijstatus van uw iPad controleren met coconutBattery

Als je een snelle controle van de batterijstatus van je iPad wilt (en hetzelfde wilt doen voor je Mac), kan coconutBattery helpen. Dit is wat je moet doen:

  1. Download, installeer en open coconutBattery.
  2. Verbind je iPad met je Mac. Als je upgradet naar coconutBattery Plus, kun je verbinding maken via wifi.
  3. Het eerste tabblad toont informatie over de batterijstatus van je Mac. Klik op iOS-apparaat om de batterijstatus van uw iPad te controleren.

    Image
    Image
  4. CoconutBattery levert waardevolle actuele en historische gegevens over de batterij van uw iPad, maar de belangrijkste dingen die u moet controleren om de batterijstatus te beoordelen, zijn Design Capacity en Full Charge Capacity.

    Ontwerpcapaciteit is de maximale lading die de batterij kon bevatten toen deze gloednieuw was, gemeten in milliampère (mAh). Volledige oplaadcapaciteit is de huidige maximale lading die het kan hebben.

    Kijk naar de balk onder Ontwerpcapaciteit. Hoe dichter het getal bij 100% ligt, hoe beter de batterijstatus van uw iPad. Aangezien dat aantal da alt tot 80% en lager, overweeg dan een nieuwe batterij (of nieuwe iPad).

    Image
    Image
  5. Andere nuttige informatie komt van de Battery Info-knop, die u het merk van de batterij, de fabricagedatum en meer vertelt.

    Image
    Image

De batterijstatus van uw iPad controleren met iMazing

iMazing werkt op dezelfde manier als coconutBattery, maar levert nog meer nuttige informatie. Dit is wat je moet doen:

  1. Download, installeer en open iMazing.
  2. Sluit uw iPad aan op uw Mac of pc.
  3. Klik op je iPad in de linkerzijbalk.
  4. Klik op het batterijpictogram om statistieken over de batterij weer te geven.

    Image
    Image
  5. iMazing geeft een duidelijke verklaring over de gezondheid van uw batterij en geeft een percentage van de totale oorspronkelijke lading die uw iPad-batterij nog kan bevatten (dichter bij 100% is beter).

    Je kunt ook aanvullende informatie krijgen over de originele Design Charge, de Current Charge, oplaadcycli, temperatuur, waarschuwingen en meer.

    Image
    Image

Waarom de batterijstatus van uw iPad controleren?

Als je iPad meer dan een jaar oud is, is het een goed idee om af en toe de batterijstatus te controleren. Hoewel de batterij van de iPad meestal een paar jaar meegaat op totale capaciteit en dan steeds langer minder wordt opgeladen, gaan sommige batterijen sneller leeg dan andere. Als de batterijstatus van uw iPad slecht is, moet u eerder actie ondernemen om te voorkomen dat uw iPad onbruikbaar wordt.

Batterijgezondheid is niet hetzelfde als hoe lang je batterij meegaat zonder te worden opgeladen (en we hebben tips om de levensduur van je iPad-batterij te verlengen). De levensduur van de batterij voor een enkele lading wordt gemeten in uren. De batterijstatus meet hoeveel volledige cycli van opladen en ontladen de batterij kan volhouden voordat deze zijn vermogen niet langer kan vasthouden.

Wat te doen aan een slechte batterijstatus van de iPad

Als de batterij van je iPad slecht is, heb je twee opties:

  • iPad-batterijvervanging: Als uw iPad nog steeds onder de garantie v alt wanneer de batterij defect raakt, zijn de kosten voor het vervangen van de batterij minimaal. Zelfs als het niet onder de garantie v alt, heb je veel opties voor het vervangen van een iPad-batterij die financieel zinvol voor je kunnen zijn.
  • Upgrade naar een nieuwe iPad: Dit is waarschijnlijk de beste keuze als je iPad een paar jaar oud is. Inderdaad, een vervangende batterij zal altijd goedkoper zijn dan een nieuwe iPad; je moet beslissen of het de moeite waard is om $ 100 of zo uit te geven aan een oude iPad.

Aanbevolen: