TCL 32S325 Roku Smart LED TV (2019) Review: Brains Without the Brawn

Inhoudsopgave:

TCL 32S325 Roku Smart LED TV (2019) Review: Brains Without the Brawn
TCL 32S325 Roku Smart LED TV (2019) Review: Brains Without the Brawn
Anonim

Bottom Line

De TCL 32S325 32-inch Roku Smart LED TV (2019) biedt een betaalbare manier om je favoriete inhoud te streamen in een krappe slaapzaal of stadsappartement, maar hij is vrij klein en biedt niet de meest indrukwekkende prestaties.

TCL 32S325 32-inch 720p Roku Smart LED-tv

Image
Image

We hebben de TCL 32S325 32-inch 720p Roku Smart LED TV (2019) gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Slimme televisies hebben een lange weg afgelegd sinds de vroegste modellen en de technologie blijft zich ontwikkelen. Als je van de innovatie wilt genieten, maar niet de ruimte of het budget hebt om een uitgebreide thuisbioscoop te huisvesten, kan de TCL 32S325 32-inch 720p Roku Smart LED-tv (2019) je antwoord zijn. Deze kleine en lichtgewicht 32-inch smart-tv is een ideale oplossing voor krappe woonruimtes. Als aspecten als de nieuwste Wi-Fi-standaard (deze tv werkt volgens de dual-band 802.11n-standaard) of 4K- of HDR-beeldkwaliteit niet belangrijk zijn, dan heeft de TCL 32S325 de juiste balans tussen kwaliteit en bruikbaarheid.

We hebben deze kleine Roku-tv getest, met speciale aandacht voor het installatieproces, de beeld- en geluidskwaliteit en de algehele kijk- en gebruikerservaring.

Image
Image

Ontwerp: hapklaar voor kleine ruimtes

De TCL 32-inch Roku-tv ziet eruit als een miniatuurversie van grotere Roku-tv's. Het is slank, lichtgewicht en relatief slank met slechts 8.6 pond. De afmetingen zijn 28,8 inch breed, 19 inch lang en 6,8 inch diep. Hoewel het is ingedeeld in de 32-inch klasse, meet de schermgrootte net onder die van 31,5 inch op de diagonaal.

Ondanks zijn kleine formaat vind je een royaal aantal aansluitmogelijkheden, waaronder drie HDMI-poorten, een USB 2.0-poort, evenals een hoofdtelefoonaansluiting, A/V- en antenne-ingangen, en optische digitale audio uitvoer. In tegenstelling tot andere Roku-tv's is het netsnoer aan de achterkant van het apparaat niet erg lang. Dit kan uw plaatsing beperken, maar het maakt het verlies van het netsnoer minder een probleem, en als u met een beperkte ruimte werkt, kan het korte snoer sowieso geen probleem zijn.

De afstandsbediening volgt qua eenvoud en bescheiden formaat. Er zijn vier sneltoetsen aan de onderkant van de afstandsbediening om gebruikers rechtstreeks naar Netflix, Sling, Hulu of Amazon te brengen. En net als alle Roku-afstandsbedieningen met volumeregeling, bevinden de knoppen - inclusief een mute-knop - zich aan de rechterkant van de toverstaf. Dit zorgt voor gemakkelijke en snelle toegang en verbetert het toch al comfortabele en intuïtieve gevoel van de afstandsbediening in de hand.

Image
Image

Configuratieproces: Ongecompliceerd maar een beetje traag

Je zou verwachten dat een 32-inch tv gemakkelijk te hanteren is. En dit kleine en bijna gewichtloze apparaat stelt niet teleur. Het is een makkie om op te zetten en er is geen andere persoon nodig om te bewegen. Het bevestigen van de twee poten van de tv-standaard duurde minder dan een minuut, maar er is ook de mogelijkheid om deze televisie te monteren zolang je een VESA 100 x 100 muurbeugel met 8 millimeter schroeven koopt.

Nadat we de standaards hadden bevestigd, de tv hadden aangesloten en de batterijen in de afstandsbediening hadden geplaatst, waren we klaar om de eenvoudige Roku-installatiestappen te doorlopen. Dit eenvoudige begeleide proces is hetzelfde als we hebben gezien op andere Roku-tv's en streaming-apparaten. Omdat we een bestaand Roku-account hebben, hoefden we alleen maar in te loggen om dit apparaat te registreren en te activeren.

Hoewel er niets ingewikkelds is aan deze eerste installatie, merkten we wel dat de algehele installatie- en updatetijd merkbaar trager was dan we hebben ervaren met andere Roku-streamingapparaten en tv's. Toch hadden we binnen vijf minuten of minder de tv uit de doos en klaar om te bekijken. Dat is ongeveer net zo plug-and-play als maar kan.

Beeldkwaliteit: indrukwekkend en aanpasbaar

Zodra we begonnen met het streamen van inhoud, waren we onder de indruk van de beeldkwaliteit. Over de hele linie op platforms zoals Amazon Prime Video, Netflix en Hulu leken de kleuren relatief pittig en levendig. De handige asterisk-knop op de afstandsbediening geeft een menu met beeldinstellingen weer binnen de inhoud die u bekijkt, wat een handige manier is om te begrijpen welke impact uw wijzigingen hebben. Er was ook geen hapering in de streamingkwaliteit toen we met deze instellingen speelden.

Over de hele linie op platforms zoals Amazon Prime Video, Netflix en Hulu, leken de kleuren relatief pittig en levendig.

Deze tv wordt niet erg helder, wat een probleem kan zijn als er veel natuurlijk licht in je ruimte v alt. We waardeerden de mogelijkheid om het beeld zowel helderder als donkerder te maken in zeer heldere en weinig lichtomstandigheden. Dit maakte een klein verschil bij het bekijken van inhoud in een zonnige kamer. Naast het wijzigen van de helderheidsniveaus, zijn er ook verschillende beeldmodi om te overwegen. Normaal is de standaardmodus, maar de andere opties zijn Film, Sport, Levendig en Laag stroomverbruik. De filmmodus lijkt het beste effect te hebben in zowel donkere als lichte kamers, waardoor de meest realistische kleuren worden weergegeven. Sport- en levendige modi leveren meestal een oververzadigd beeld op dat er kunstmatig uitziet.

Naast deze basisconfiguraties kun je de beeldkwaliteit ook nog een stap verder aanpassen in de geavanceerde beeldinstellingen. Dynamisch contrast is standaard uitgeschakeld, maar je kunt het instellen op laag of hoog als je de achtergrondverlichting wilt aanpassen bij het streamen van inhoud. Je kunt de achtergrondverlichting ook direct aanpassen, samen met contrastniveaus en zelfs de kleurtemperatuur voor koelere of warmere tinten - of kiezen voor normaal, dat ergens tussen de twee v alt.

Zodra we begonnen met het streamen van inhoud, waren we onder de indruk van de beeldkwaliteit.

Hoewel geen van deze instellingen een buitengewone beeldkwaliteit oplevert, is de kijkervaring aangenaam genuanceerd en aanpasbaar. Het enige probleem dat we hadden, was dat de foto er soms gewoon te klein uitzag, vooral in close-upfoto's die de indruk wekten dat de hoofden van mensen zelfs meer waren afgeknipt dan bedoeld. Het wijzigen van de standaardinstelling voor het beeldformaat van de normale instelling, waarbij enigszins wordt ingezoomd om de randen met ruis te verminderen, naar de standaardinstelling, waardoor zoomen wordt geëlimineerd, maakte een heel klein verschil.

Image
Image

Audiokwaliteit: redelijk voor het formaat

Net als de beeldkwaliteit is het geluid verrassend krachtig ondanks de grootte van dit apparaat. De ingebouwde speakers van 5 watt leveren een relatief vol geluid dat behoorlijk hard kan staan. De geluidsinstellingen zijn niet zo robuust als de beeldinstellingen. Standaard is de volumemodus uitgeschakeld, wat betekent dat de geluidskwaliteit automatisch wordt ingesteld op basis van de inhoud. Maar je kunt kiezen voor nivellering om hoge en lage geluiden te egaliseren, of voor de nachtmodus, waarmee je het maximale volume kunt instellen. We merkten enkele problemen op met extreme lage en hoge tonen, maar het inschakelen van de nivelleringsoptie leek de dips te verzachten.

Net als de beeldkwaliteit is het geluid verrassend krachtig ondanks de grootte van dit apparaat.

Software: schoon en gebruiksvriendelijk

Het Roku-besturingssysteem is een van de meest eenvoudige interfaces voor streamingplatforms die er zijn. Het menu is overzichtelijk en het is gemakkelijk om door de algemene instellingen te bladeren en deze te vinden.

Alles begint met het startscherm met bovenaan de verschillende in- en uitgangen die voor u beschikbaar zijn, gevolgd door de streaming-apps die u hebt geïnstalleerd. U kunt zelfs de manier aanpassen waarop de tegels op uw startscherm worden weergegeven door simpelweg op de asterisk-knop te drukken en de optie Verplaatsen te selecteren. Het sterretje is echt een multifunctionele knop om apps te verplaatsen, te verwijderen en toe te voegen aan je verzameling. We stellen het op prijs hoe deze eenvoudige opstelling van apps kan helpen om snelle toegang te bieden tot de apps die we het meest gebruiken, ervan uitgaande dat ze zich buiten de vier sneltoetsen op de afstandsbediening bevinden.

Hoewel de meegeleverde afstandsbediening geen ingebouwde spraakassistent heeft, is deze TCL Roku TV compatibel met Amazon Alexa en Google Assistant, op voorwaarde dat je een ondersteund apparaat hebt. Je kunt ook krassen op de jeuk van de spraakbesturing, als je die hebt, door de mobiele Roku-app te gebruiken om naar inhoud te zoeken. Het enige nadeel is dat je inhoud niet automatisch vanuit de app kunt starten.

De afstandsbediening van de mobiele app biedt alle hoofdbedieningen die de toverstaf biedt, en biedt zelfs een toetsenbordoptie om eenvoudig te typen in plaats van door het schermtoetsenbord te moeten schakelen in streaming-apps. Dit is in theorie geweldig, maar we konden het toetsenbord niet in alle apps laten werken. Toch merkten we dat de afstandsbediening van de mobiele app veel sneller presteerde dan de daadwerkelijke afstandsbediening in termen van scrollen door inhoud en het afsluiten van apps. Het andere geweldige voordeel van de mobiele app is de mogelijkheid om een koptelefoon op je telefoon aan te sluiten en je eigen privé audio- en kijkervaring te hebben. Dit kan handig zijn als je buren of een partner die geen zin heeft om te luisteren naar wat je ook kijkt, probeert niet te storen.

De app heeft een of twee keer zonder duidelijke reden de verbinding met de tv verbroken terwijl we in de privé-luistermodus waren, maar kon gemakkelijk opnieuw worden verbonden. En wat andere prestatieproblemen betreft, merkten we dat het starten van apps gemiddeld 10 seconden duurde bij de eerste belasting, wat niet erg snel is. Maar de laadtijden waren veel sneller met herhaalde lanceringen. We merkten ook enkele trage reacties op externe prompts bij het schakelen tussen bepaalde apps, met name Netflix.

Bottom Line

De adviesprijs voor de TCL 32S325 is slechts $ 169,99. Dat is nogal een koopje gezien de sterke punten van dit apparaat. Omdat smart-tv's activa zoals HDR en 4K-beeldkwaliteit blijven toevoegen, stijgen de prijzen aanzienlijk naarmate je groter wordt. Er zijn niet veel nieuwe 32-inch smart-tv's op de markt voor deze prijs en voor de functieset. Als je een volledige 1080p-tv wilt, is de Sony KDL32W600D 32-inch HD Smart TV een paar jaar ouder en kost ongeveer $ 300. De Samsung 32-inch Class N5300 1080p Smart LED-tv is te koop voor iets minder voor ongeveer $ 250. Toch is het, gezien het bovengemiddelde beeld en geluid en de bruikbaarheid van de TCL 32S325, een betaalbare en aantrekkelijke smart-tv-optie voor compacte woonruimtes.

Concurrentie: beeldkwaliteit en streamingervaring

De Fire TV is misschien wel de meest directe concurrent van de Roku TV, en de beste match voor de TCL 32S325 is de Toshiba Amazon Fire TV-editie van $ 180 in de 32-inch klasse. Natuurlijk, in plaats van het Roku-platform, werkt dit model op het Fire OS, dat Prime-inhoud en een aanzienlijk rommeligere interface biedt dan het Roku OS. De beeldkwaliteit kan ook achterblijven bij wat je ziet op de Roku 32-inch Smart TV.

Als je echt indrukwekkende beeldkwaliteit wilt, is de Samsung 32-inch Class N5300 Smart Full HD TV een waardige concurrent. Het is bijna identiek in grootte, maar biedt twee keer de beeldkwaliteit van standaard HD-tv's, met bijzondere aandacht voor het leveren van realistische kleuren en details zoals schaduwen en contrast. Als je niet per se getrouwd bent met de Roku- of Fire OS-interfaces, presenteert de Samsung TV een eenvoudige manier om de streamingdiensten die je gebruikt toe te voegen. De catalogusprijs is ongeveer $ 80 meer dan de TCL 32S325, maar als je een fan bent van Samsung-producten en een Samsung-telefoon bezit, kunnen de beeldkwaliteit en eenvoudige synchronisatie en connectiviteit dit de kleine prijsstijging waard maken.

Als je deze kleine smart-tv wilt vergelijken met andere opties, zowel groot als klein, bekijk dan onze lijsten met de beste budget-tv's en de beste Roku-tv's.

Compact maar boordevol waarde

De TCL 32S325 32-inch 720p Roku Smart LED TV (2019) is zeker klein, maar hij is machtig als het op waarde aankomt. Deze goedkope HD-tv heeft niet de meest verbluffende beeldkwaliteit, maar de solide kijkervaring, slimme functies en gebruiksgemak zorgen voor een waardevolle plug-and-play smart-tv. Het past in en zal geen slaapzalen, studio-appartementen of kleinere kamers in uw huis overweldigen.

Specs

  • Productnaam 32S325 32-inch 720p Roku Smart LED-tv
  • Product Merk TCL
  • MPN 32S325
  • Prijs $127.88
  • Gewicht 8,6 lbs.
  • Productafmetingen 28,8 x 19 x 6,8 inch.
  • Schermgrootte 31,5 inch
  • Platform Roku OS
  • Schermresolutie 720 pixels (1366 x 768)
  • Poorten 3 HDMI, 1 composiet audio/video, 1 digitale optische audio, hoofdtelefoonaansluiting, RF-antenne, 1 USB 2.0
  • Luidsprekers 5 watt
  • Verbindingsopties Ingebouwde Wi-Fi
  • Compatibiliteit Alexa, Google Assistant
  • Garantie Een jaar

Aanbevolen: