Verloren huisdier? Nieuwe technologie kan ze helpen vinden

Inhoudsopgave:

Verloren huisdier? Nieuwe technologie kan ze helpen vinden
Verloren huisdier? Nieuwe technologie kan ze helpen vinden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Misschien kunt u uw verloren huisdier sneller terugvinden dankzij nieuwe hightech tracking- en identificatiemethoden.
  • Het nieuwe huisdierzoekprogramma van Petco Love maakt gebruik van gezichtsherkenningstechnologie voor huisdieren.
  • De Fi Smart-halsband is een GPS-volghalsband die verbinding maakt met uw smartphone en voor $ 99 per jaar het volgen van uw pup mogelijk maakt.
Image
Image

Dwalende huisdieren hebben een grotere kans om gevonden te worden dankzij nieuwe technologieën voor het volgen en identificeren van dieren.

Humane samenlevingen zijn onlangs een samenwerking aangegaan met Petco Love voor hun nieuwe programma voor het zoeken naar huisdieren, dat gebruikmaakt van gezichtsherkenningstechnologie voor huisdieren. U kunt de foto van uw huisdier uploaden op de Petco Love Lost-site en het bedrijf beweert dat het ze kan herkennen met dezelfde soort software die wordt gebruikt om uw telefoon te ontgrendelen. Andere innovatieve technologieën kunnen uw huisdier opsporen met draadloze technologie.

"Alomtegenwoordige mobiele dekking maakt het een goed idee om de netwerken te gebruiken om uw huisdier te volgen", zegt Chris Baldwin, een productmanager bij Qualcomm Technologies, die een hightech halsband voor zijn hond gebruikt, in een e-mail interview. "Dit geeft mensen de gemoedsrust dat ongeacht hoe ver hun huisdier is weggelopen of is afgedwaald, de kans groot is dat ze ze kunnen opsporen."

Huisdieren redden met technologie

Petco's gratis gezichtsherkenningsprogramma is vorige maand landelijk gelanceerd. Het bedrijf zegt dat een op de drie huisdieren tijdens hun leven zal verdwijnen. Als er in de database naar een verloren huisdier wordt gezocht, heeft de software seconden nodig om een match te vinden.

Natuurlijk zijn er veel andere opties voor eigenaren van gezelschapsdieren om uit te kiezen wanneer ze besluiten hun huisdieren te volgen. De Fi Smart-halsband is bijvoorbeeld een GPS-volghalsband die verbinding maakt met uw smartphone en voor $ 99 per jaar het volgen van uw pup mogelijk maakt. Een soortgelijk apparaat is de Whistle Go Explorer, een GPS-tracker voor huisdieren die aan een halsband kan worden bevestigd.

Fi is van plan de gegevens die het via zijn halsbanden verzamelt te gebruiken om over te gaan op 'holistische gezondheidsregistratie', zei Lucy Luneva, Fi's PR-manager, in een e-mailinterview. Dit jaar is het bedrijf van plan om de allereerste slaaptracker voor honden te onthullen, voegde ze eraan toe.

Een goedkopere oplossing dan GPS is de PitchSmartBuckle Lost Pet Recovery Collars, die een Bluetooth-tracker en een ingebouwde stappenteller bevat die niet opnieuw hoeft te worden opgeladen. Je zou ook kunnen overwegen om een van Apple's nieuwe AirTags van $29 aan de halsband van je huisdier te bevestigen.

Tijd is van de Essentie

"Huisdieren kunnen heel snel vermist raken, of ze nu door een open poort dwalen, over een hek springen of bang worden tijdens een storm", Natalie Buxton, marketingdirecteur bij Operation Kindness, een dierenasiel in Noord-Texas, zei in een e-mailinterview."Bij het volgen van een verloren huisdier is tijd van essentieel belang om het veilig terug te vinden. Als uw huisdier is uitgerust met een GPS-tracker, is dat een geweldige manier om ze snel te vinden."

Een andere optie, zei Buxton, is ervoor te zorgen dat je huisdier een microchip heeft. Je kunt ze niet in re altime volgen met één, maar het maakt hereniging veel gemakkelijker wanneer ze worden gevonden. De meeste dierenwinkels, dierenartsklinieken en dierenasielen kunnen een gevonden huisdier scannen op een microchip en contact opnemen met de eigenaar.

Alomtegenwoordige mobiele dekking maakt het een goed idee om de netwerken te gebruiken om uw huisdier te volgen.

Kim Komando, een digitale lifestyle-expert met een nationaal radioprogramma, schrijft een Fi-trackinghalsband toe met het vinden van haar 2,5-jarige golden retriever, Abby. Ze zei in een e-mailinterview dat ze Abby niet kon vinden toen ze onlangs ronddwaalde in de buurt van hun huis in Santa Barbara.

"Ik had mijn telefoon buiten met onze Fi Smart Collar-tracking-app en hij bleef me vertellen dat ze in huis was, maar ik was er zeker van dat dit een vergissing was", zei Komando."Ik wist dat ze uit onze achtertuin was gekomen; ze kon onmogelijk in het huis zijn. Ik schakelde over op het gebruik van dit speciale hondenfluitje om haar te vinden, en kijk, Fi had gelijk. Ze was uit onze achtertuin gekomen, maar ging om het huis heen en naar de voordeur."

Aanbevolen: