Waarom Valve van gedachten kon veranderen met het stoomdeck

Inhoudsopgave:

Waarom Valve van gedachten kon veranderen met het stoomdeck
Waarom Valve van gedachten kon veranderen met het stoomdeck
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Valve heeft het Steam Deck onthuld, een draagbare pc die is ontworpen om u onderweg te laten gamen op uw pc.
  • Hoewel het hoofdontwerp draait om het spelen van games, zegt Valve dat het Steam Deck een volledig levensvatbare pc is, waarmee je applicaties en software van derden kunt installeren.
  • Ondanks de mislukkingen van Valve met technologie in het verleden, heeft het Steam Deck me voorzichtig optimistisch gemaakt dat het bedrijf een echt cool (maar niche) apparaat kan leveren.
Image
Image

Na de volledige onthulling van het Steam Deck, ben ik enthousiast over de mogelijkheden die het apparaat zou kunnen bieden. Het zou zelfs van gedachten kunnen veranderen over hoe slecht Valve is op het gebied van hardware.

Valve heeft een vlekkerige geschiedenis met het maken en uitbrengen van zijn eigen hardware. Ik heb hier in mei uitgebreid over gesproken, toen de eerste geruchten over het Steam Deck de ronde deden. Ik was ook niet de enige die dacht dat Valve meer zou afbijten dan hij kon kauwen.

Experts deelden hun mening over de geruchten handheld, en samen waren we het erover eens dat Valve zich waarschijnlijk moet houden aan waar het goed in is: Steam draaien en nooit de derde game in een serie uitbrengen.

Nu echter, een paar maanden na die eerste geruchten, en met de officiële onthulling van Valve's draagbare draagbare spelcomputer, ben ik misschien bereid om van gedachten te veranderen.

Een niche vinden

Een van mijn belangrijkste twistpunten over Valve en nieuwe hardware komt van hoe het bedrijf omging met zijn eerdere investeringen in het veld. De Steam Link en Steam Controller zijn nu in wezen dood in het water en zijn nooit echt van de grond gekomen.

Gooi in het falen van de Steam Machines - computers die expliciet zijn ontworpen om games te spelen met behulp van Steam's Big Picture-modus - en het leek allemaal een recept voor een ramp. We hadden Valve tenslotte niet nodig om een revolutie teweeg te brengen in de pc-gamingwereld; de dingen zijn vrij goed zoals ze zijn. toch?

Misschien. Kijk, het meest interessante aan het Steam Deck is niet hoe Valve het ontwerp van de Nintendo Switch duidelijk heeft opgelicht. Het is heel duidelijk dat het draagbare ontwerp van de Switch een rol speelde in die ontwerpvergaderingen - het Steam Deck zal zelfs een dock bieden die gebruikers kunnen aansluiten op monitoren en tv's.

Bovendien is het ontworpen om lokale coöperatie en multiplayer te ondersteunen, wat weer een mooie toevoeging is aan de functies van de draagbare pc.

Nee. Het meest interessante aan het Steam Deck is dat Valve zegt dat het niet alleen een Steam Machine is. Het is niet alleen een apparaat waarmee je videogames uit je Steam-bibliotheek kunt spelen.

In plaats daarvan is het een volwaardige Linux-pc waarop u software en toepassingen van derden kunt installeren. Valve beweert zelfs dat je er Windows op kunt installeren, wat betekent dat je op de lange termijn niet aan Linux gebonden bent.

Verzending en behandeling

Het maakt niet uit hoe veelbelovend nieuwe technologie is, of hoe cool het eruit ziet. Als je het niet in handen kunt krijgen, wat heeft het dan voor zin? Dit is een ander gebied waar Valve zijn les lijkt te hebben geleerd. In plaats van te vertrouwen op externe fabrikanten, zoals het deed voor de Steam Machines, lijkt het bedrijf het allemaal zelf te regelen.

Image
Image

Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van externe retailers om het systeem te gebruiken, en iedereen die een Steam Deck bestelt, krijgt hetzelfde, ongeacht wanneer ze het kopen. Natuurlijk kunnen sommige dingen binnen het apparaat veranderen, maar het zal niet helemaal een andere make-up zijn. In plaats daarvan worden er alleen extra componenten toegevoegd voor wat extra sap.

Valve introduceerde ook een reservesysteem voor het Steam Deck, wat weer laat zien hoe het bedrijf leert van zijn fouten uit het verleden. In plaats van simpelweg een heleboel apparaten te produceren die niemand wil, geeft Valve door gebruikers er een te laten reserveren - wat een kleine reserveringsvergoeding vereist - een goed idee van hoeveel mensen een van deze nieuwe apparaten willen. Het kan vervolgens de productie zo nodig opschalen om die cijfers te halen en een soepelere uitrol te leveren dan eerdere technische lanceringen.

Natuurlijk, het leveren van een goede aankoopervaring lijkt misschien gek als het gaat om praten over de levensvatbaarheid van technologie, maar het kan echt maken of breken hoe mensen je product benaderen. Valve maakt zich op voor een kans op succes die het niet heeft bereikt met eerdere releases van zijn hardware door een betrouwbaar systeem aan te bieden. Natuurlijk helpt het ook dat de specificaties van het apparaat er ook uitstekend uitzien.

Aanbevolen: