Hoe lang duurt het voordat de Meta (Oculus) Quest & Quest 2 is opgeladen?

Inhoudsopgave:

Hoe lang duurt het voordat de Meta (Oculus) Quest & Quest 2 is opgeladen?
Hoe lang duurt het voordat de Meta (Oculus) Quest & Quest 2 is opgeladen?
Anonim

Met de Meta (Oculus) Quest en Quest 2 virtual reality-headsets kun je beide games draadloos spelen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je over kabels struikelt of je aan een pc vastzit. Maar aan die vrijheid hangt een prijskaartje: je moet ze af en toe opladen. Dit is wanneer je weet dat je uitrusting bijna leeg is en hoe lang je moet wachten voordat je weer aan het spel kunt beginnen.

Hoe lang duurt het voordat de Meta (Oculus) Quest en Quest 2 zijn opgeladen?

Zowel de batterijen van de Quest als de Quest 2 hebben ongeveer dezelfde capaciteit: ongeveer 3.640 mAh. Als u de meegeleverde kabels gebruikt, duurt het opladen ongeveer even lang; volgens de fabrikant ligt die tijd tussen de 2 en 2,5 uur van leeg naar vol.

Als je de Elite-riem met een batterij gebruikt met je Quest 2, waardoor je hem langer kunt gebruiken voordat je hem aansluit, zal de extra opslagruimte wat tijd toevoegen aan dat cijfer. Maar aangezien je Quest 2 de externe batterij opgebruikt voordat hij uit de interne batterij wordt gehaald, kun je de extra batterij halverwege je sessie afzonderlijk van stroom voorzien en toch de totale tijd krijgen van je ingebouwde stroombron.

Je kunt de Oculus Quest of Quest 2 ook blijven gebruiken terwijl ze worden opgeladen, maar je hebt misschien niet dezelfde bewegingsvrijheid als ze zijn aangesloten.

Wanneer moet je je Meta (Oculus) Quest en Quest 2 opladen

Beide missies bevatten een paar manieren om hun batterijniveau te controleren. De gemakkelijkste manier is in de gebruikersinterface: onderaan het startmenu zie je pictogrammen die aangeven hoeveel stroom zowel de headset als de controllers hebben.

Deze informatie staat in de linkerbenedenhoek en elke stip onder een pictogram staat voor 25% kosten.

Eerdere versies van de gebruikersinterface hebben deze informatie in de rechterbenedenhoek en tonen percentages.

Image
Image

Een andere manier om te zien of je headset moet worden opgeladen, is door naar het indicatielampje aan de rechterkant van het apparaat te kijken, hoewel deze informatie alleen wordt weergegeven als je hem aansluit om op te laden. Als het lampje rood is, is de batterij bijna leeg (minder dan 10% resterend). Als het oranje is, wordt het opgeladen en heeft het meer dan 10% van zijn capaciteit. Ten slotte betekent een groen lampje dat de headset volledig is opgeladen.

Als het lampje niet brandt terwijl de kabel is aangesloten, wordt de headset niet opgeladen.

Aanbevolen: