Hoe toetsenbordgeschiedenis op iPhone te wissen

Inhoudsopgave:

Hoe toetsenbordgeschiedenis op iPhone te wissen
Hoe toetsenbordgeschiedenis op iPhone te wissen
Anonim

Wat te weten

  • Toetsenbordgeschiedenis wissen: Open Instellingen > Algemeen > iPhone overzetten of resetten > Reset > Reset Keyboard Dictionary > Reset Dictionary.
  • Er is geen manier om je toetsenbordgeschiedenis te zien of te bewerken; alleen resetten.
  • Autocorrectie en tekstvoorspelling uitschakelen: Open Instellingen > Algemeen > Toetsenbord > tik op de Auto-Correctie en Voorspellende tekst schakelt uit.

Dit artikel legt uit hoe je de toetsenbordgeschiedenis op een iPhone kunt wissen, inclusief het voorkomen van automatische suggesties en voorspellende tekst in de toekomst.

Hoe verwijder ik de toetsenbordgeschiedenis van mijn iPhone?

Je iPhone-toetsenbordgeschiedenis kan worden verwijderd door het toetsenbordwoordenboek opnieuw in te stellen via de app Instellingen. U kunt het proces niet ongedaan maken, dus zorg ervoor dat u uw toetsenbordgeschiedenis wilt verwijderen voordat u de verwijdering voltooit. Nadat u uw toetsenbordgeschiedenis hebt verwijderd, bevindt uw iPhone-toetsenbordwoordenboek zich in dezelfde staat als toen u uw telefoon voor het eerst kreeg.

Zo verwijder je de geschiedenis van je iPhone-toetsenbord:

  1. Open de Instellingen app.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op iPhone overzetten of resetten.
  4. Tik op Reset.

    Image
    Image
  5. Tik op Reset toetsenbordwoordenboek.
  6. Voer uw wachtwoord in als daarom wordt gevraagd.

  7. Tik op Woordenboek resetten.

    Image
    Image

    Je kunt dit proces niet ongedaan maken. Zodra u op Woordenboek opnieuw instellen tikt, wordt uw toetsenbordgeschiedenis permanent verwijderd

Na de reset leert het toetsenbordwoordenboek langzaam je gewoonten en slaat het nieuwe woorden op. Als je wilt voorkomen dat je iPhone suggesties doet, moet je voorspellende tekst en autocorrectie uitschakelen.

Kunt u uw toetsenbordgeschiedenis op de iPhone wissen?

Je iPhone heeft een ingebouwd woordenboek dat wordt gebruikt voor automatische correctie en voorspellende tekst wanneer je in apps zoals Berichten typt of e-mails opstelt. Het woordenboek is niet statisch, dus het kan nieuwe woorden leren en zich in de loop van de tijd aanpassen aan uw stijl. Het is ook in staat om namen, bijnamen en zelfs codewoorden te leren als je ze genoeg gebruikt. Het toetsenbordwoordenboek zou in de loop van de tijd moeten verbeteren, maar het werkt niet altijd zo.

Als je niet tevreden bent met de suggesties die je krijgt van de voorspellende tekst van je iPhone, of als hij je automatisch probeert te corrigeren met onjuiste of zelfs verkeerd gespelde woorden, kun je het woordenboek resetten. Je kunt voorspellende tekst en autocorrectie ook helemaal uitschakelen als dat niet genoeg is.

Auto-correcties vs. voorspellende tekst

Als je het zat bent om je toetsenbordgeschiedenis te wissen om vervelende suggesties of correcties kwijt te raken, heb je een aantal opties. Als u autocorrectie uitschakelt, zal uw iPhone nog steeds mogelijk onjuiste woorden voorstellen, maar deze niet automatisch voor u invoegen. Als je je toetsenbordgeschiedenis niet wilt wissen, maar je hebt problemen met onjuiste automatische correcties, dan is dat de beste optie.

De andere optie is om voorspellende tekst uit te schakelen. Als u voorspellende tekst uitschakelt, leert het iPhone-woordenboek geen nieuwe woorden meer en worden er niet automatisch suggesties gedaan terwijl u typt. Het is ook handig als je suggesties tijdelijk wilt uitschakelen. Als je bijvoorbeeld je iPhone gaat projecteren of spiegelen om een presentatie te geven, kan het uitschakelen van voorspellende tekst je behoeden voor een potentieel gênante voorspelling die opduikt.

Autocorrectie en toetsenbordgeschiedenis uitschakelen

Hier leest u hoe u automatische correctie en tekstvoorspelling op een iPhone kunt uitschakelen:

Deze instructies laten zien hoe u zowel automatische correctie als tekstvoorspelling kunt uitschakelen omdat beide instellingen zich op dezelfde locatie bevinden, maar u hoeft niet beide uit te schakelen als u dat niet wilt.

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Toetsenbord.
  4. Tik op de Auto-Correction schakelaar om de auto-correct functie uit te schakelen.
  5. Tik op de schakelaar Voorspellende tekst om de functie voor voorspellende tekst uit te schakelen.

    Image
    Image
  6. Om deze functies op elk gewenst moment weer in te schakelen, keert u terug naar dit scherm en tikt u nogmaals op de schakelaars.

Hoe zie ik de toetsenbordgeschiedenis van mijn iPhone?

Er is geen manier om de geschiedenis van je iPhone-toetsenbord te zien. Het toetsenbordwoordenboek kan woorden leren en opslaan om later te gebruiken als voorspellende tekst of voor autocorrecties. Er is echter geen manier om een lijst met die woorden te zien of ze afzonderlijk te bewerken. Als je ongewenste suggesties of correcties ontvangt, is het resetten van het toetsenbordwoordenboek de enige optie.

FAQ

    Kan ik specifieke woorden uit voorspellende tekst op de iPhone verwijderen?

    Nee. U kunt tekstvoorspelling alleen resetten en uitschakelen. Het is niet mogelijk om afzonderlijke woorden en woordgroepen te verwijderen.

    Hoe verander ik het toetsenbord op mijn iPhone?

    Nadat je een nieuw iPhone-toetsenbord hebt geïnstalleerd, tik je op het globe-pictogram onder aan het scherm om van toetsenbord te wisselen. Als je meerdere toetsenborden hebt geïnstalleerd, blijf dan op de wereldbol tikken totdat je het gewenste toetsenbord ziet. U kunt ook de toetsenbordtaal wijzigen.

    Hoe verplaats ik het toetsenbord op mijn iPhone?

    Houd het pictogram Toetsenbord lang ingedrukt en tik vervolgens op Undock om het iPhone-toetsenbord te verplaatsen. Tik op Dock om het toetsenbord terug te zetten naar zijn oorspronkelijke positie.

    Hoe maak ik het toetsenbord groter op mijn iPhone?

    Schakel eerst de zoomfunctie in op je iPhone. Dubbeltik vervolgens met drie vingers op het toetsenbord om in te zoomen.

Aanbevolen: