Hoe u uw iPhone-gegevens op afstand kunt wissen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPhone-gegevens op afstand kunt wissen
Hoe u uw iPhone-gegevens op afstand kunt wissen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek mijn iPhone inschakelen: Ga naar Instellingen, voer uw Apple ID in en tik op Zoek mijn> Zoek mijn iPhone . Schakel naar de Aan positie.
  • Log in op iCloud in een webbrowser. Selecteer Alle apparaten, kies uw apparaat en selecteer vervolgens Wissen iPhone.
  • Als u alle gegevens wilt wissen na 10 mislukte toegangscodepogingen, gaat u naar Instellingen > Touch ID & Passcode en schakelt uin Gegevens wissen.

Zou het niet geweldig zijn als je iPhone zichzelf zou kunnen vernietigen om te voorkomen dat dieven je persoonlijke gegevens krijgen als ze je telefoon stelen? Het zal niet exploderen, maar Apple biedt wel een manier om je iOS-apparaten op afstand te wissen van al je persoonlijke informatie. We laten u zien hoe u dit kunt doen met elke versie van iOS.

Hoe gegevens te wissen met Zoek mijn iPhone

Om de gegevens op je ontbrekende iPhone op afstand te wissen, moet je eerst een kleine configuratie uitvoeren om dit mogelijk te maken.

Maak regelmatig een back-up van uw iPhone-gegevens om te beschermen tegen gegevensverlies.

Zoek mijn iPhone inschakelen

Schakel de functie Zoek mijn iPhone in op je telefoon en verbind een actief iCloud-account op je apparaat om Zoek mijn iPhone te laten werken. Een iCloud-account wordt gratis aangeboden door Apple.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Selecteer uw Apple ID-account (het bovenste item in de app Instellingen).
  3. Selecteren Zoek mijn. (Kies in oudere versies van iOS iCloud).
  4. Kies Find My iPhone en zet deze On.

    Image
    Image

Als uw firmware pre-iOS 5 is, volgt u deze instructies om Zoek mijn iPhone in te schakelen.

Wis je ontbrekende iPhone op afstand

Als je zeker weet dat je je telefoon niet terugkrijgt, gebruik dan de functie voor wissen op afstand.

Zodra je de gegevens op je apparaat op afstand hebt gewist, kun je deze niet meer vinden met Zoek mijn iPhone. Wis op afstand mag alleen worden gebruikt als u ervan overtuigd bent dat u uw apparaat nooit meer terug zult krijgen.

  1. Open de Find iPhone app vanaf een ander iOS-apparaat zoals een iPad of via de webbrowser van een computer. Bezoek de iCloud.com-website en log in op uw iCloud-account.
  2. Selecteer Alle apparaten en kies vervolgens het apparaat dat u wilt wissen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Wis iPhone.

    Image
    Image

Zelfvernietiging na te veel mislukte toegangscodepogingen

U kunt uw iPhone zo instellen dat de gegevens automatisch worden gewist als de verkeerde toegangscode meer dan 10 keer wordt ingevoerd door deze stappen te volgen.

  1. Open de Instellingen app.
  2. Selecteer Touch ID & Passcode of Face ID & Passcode als uw iPhone Face ID-verificatie gebruikt. Voer uw toegangscode in als daarom wordt gevraagd.
  3. Als je geen toegangscode hebt ingeschakeld, schakel deze dan eerst in door Turn Passcode On te selecteren. Stel een toegangscode naar keuze in en bevestig deze.

    Overweeg een sterkere toegangscode in te stellen dan de standaard 4-cijferige code voor extra beveiliging.

  4. Verplaats de Erase Data tuimelschakelaar naar On/green.

    Image
    Image
  5. Lees de waarschuwing en tik op Enable.
  6. Uw telefoon is nu ingesteld om automatisch alle gegevens te wissen na 10 mislukte pogingen om de toegangscode in te voeren.

Wees voorzichtig bij het wissen van gegevensinstellingen

Als je kinderen hebt of iemand anders die je telefoon gebruikt, kan de optie Gegevens wissen een probleem zijn als je niet voorzichtig bent. Uw kind kan de code te vaak onschuldig proberen te raden en per ongeluk de gegevens van uw iPhone wissen. De functie voor wissen op afstand kan zinvoller zijn in situaties waarin anderen uw iPhone regelmatig gebruiken (of ermee spelen).

Aanbevolen: