AirPlay-weergave is de macOS-functie waarvan u niet wist dat u deze nodig had

Inhoudsopgave:

AirPlay-weergave is de macOS-functie waarvan u niet wist dat u deze nodig had
AirPlay-weergave is de macOS-functie waarvan u niet wist dat u deze nodig had
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • AirDisplay verandert een andere Mac of iPad in een scherm voor je Mac.
  • Het vervangt de lang geleden overleden en nog steeds geliefde doelweergavemodus.
  • Je kunt het gebruiken via Wi-Fi of USB.
Image
Image

Als je ooit een oude Mac wilde gebruiken als een domme monitor voor je nieuwe MacBook, dan is AirPlay Display iets voor jou.

In het verleden kon je met de doelweergavemodus een iMac hergebruiken als een extern beeldscherm voor een andere Mac. Die functie is verdord en werkt alleen op oudere apparaten, maar Apple heeft het concept nieuw leven ingeblazen met AirPlay Display. Met AirPlay Display kun je elk Mac- of iPad-scherm in de buurt gebruiken en het als tweede of hoofdscherm gebruiken. De functie is zowel verbazingwekkend handig als een beetje frustrerend.

“Target Display Mode was een systeemfunctie in macOS waarmee een iMac als beeldscherm voor een andere Mac kon dienen. Het werkt nog steeds met Thunderbolt op pre-retina-iMacs, vertelde Jonathan Tian, mede-oprichter van Mobitrix-service voor gegevensoverdracht voor smartphones, via e-mail aan Lifewire.

AirPlay-weergave

AirPlay-weergave is als magie. Je opent de weergavevoorkeuren op je Mac, net zoals je zou doen als je bent aangesloten op een gewone externe monitor. Linksonder in het venster bevindt zich een vervolgkeuzemenu voor 'Weergave toevoegen'. Als u hierop klikt, wordt een lijst met beschikbare Macs en iPads weergegeven.

Je kunt dan deze schermen toevoegen en kiezen of je ze als spiegel wilt gebruiken, je dezelfde Mac-desktop alleen groter wilt laten zien, of het scherm wilt uitbreiden door een tweede monitor toe te voegen om verschillende apps weer te geven.

Apple heeft in het verleden soortgelijke functionaliteit aangeboden, maar in macOS Monterey is het een echte volwassen functie. U kunt zelfs de weergave-indeling regelen en de resolutie wijzigen.

Image
Image

Eenmaal in gebruik, gedraagt de doel-Mac zich gewoon als een gewoon extern beeldscherm. Als je het via wifi doet, is er een kleine vertraging. Als je daar niet mee kunt leven, kun je een USB-C-kabel gebruiken.

Wat kun je ermee doen?

Dus je hebt nu twee schermen. Wat kun je ermee? Het korte antwoord is: alles wat je leuk vindt. Het is gewoon een ander scherm dat op je Mac is aangesloten. Maar wat dacht je van enkele bruikbare voorbeelden?

Een handig gebruik is om communicatie-apps naar het scherm van je iPad te verplaatsen. Alles waar je naar kijkt, is een perfecte kandidaat: Twitter, iMessage of een nieuwslezer-app.

“Het gebruik van mijn iPad als tweede scherm via AirPlay Display is een levensveranderende ervaring”, zegt softwareontwikkelaar Jamshid Hashimi op Twitter.

Een ander gebruik is om het scherm van je MacBook te spiegelen naar de grotere iMac. Waarom niet gewoon de iMac gebruiken? Dat is een goede vraag! Het beste antwoord is misschien dat het de iMac van iemand anders is. Misschien ben je te gast bij iemand thuis en wil je hun grote scherm gebruiken om wat werk gedaan te krijgen.

Helaas brengt dit ons bij de grootste frustratie van AirPlay Display. Om het te gebruiken, moeten alle betrokken machines zijn aangemeld bij dezelfde Apple ID, wat uw Apple ID betekent. Een oplossing zou zijn om uw vriend een gebruikersaccount voor u te laten maken op hun grote iMac, en dan kunt u inloggen op uw iCloud-account. Maar dat is een hoop gedoe, en je zou erop moeten vertrouwen dat die vriend je Apple ID op hun computer typt.

Image
Image

Je vraagt je af waarom deze vereiste niet kon worden omzeild voor een verbinding met een draad.

Tot nu toe lijkt AirPlay Display misschien een beetje een gimmick, maar hier zijn twee ideeën die je van gedachten kunnen doen veranderen. Een daarvan is om een iPad te gebruiken als tweede beeldscherm voor een MacBook. Als het een grote 12,9-inch iPad Pro is, kun je ze aansluiten met een enkele USB-C-kabel en je beschikbare schermoppervlak verdubbelen. Het is een behoorlijk overtuigende use-case.

De andere is om jezelf effectief een Mac met aanraakscherm te geven. U kunt bijvoorbeeld een venster van de Ableton Live-app voor het maken van muziek op een iPad plaatsen en dit gebruiken met de Apple Pencil. Ik heb dit geprobeerd en het werkt ongelooflijk goed, zelfs via wifi.

De Toekomst

Dit gaat absurd klinken, maar totdat Apple een zelfstandige monitor levert die goedkoper is dan de $ 5.000 Pro Display XDR, is het beste scherm voor je MacBook Air of Pro misschien een iMac via AirPlay Display. Het meest betaalbare model is $ 1.299,-, wat duur is, maar niet gek voor een goed beeldscherm, plus het wordt geleverd met een aangesloten computer.

En aan de andere kant van het verspillingsspectrum is de mogelijkheid om de meeste Macs en iPads die je al bezit een nieuwe bestemming te geven, een overwinning op het gebied van duurzaamheid. Het is niet perfect, maar AirPlay Display is best goed.

Aanbevolen: