Cozy Grove' is de ontsnapping waarvan ik niet wist dat ik die nodig had

Inhoudsopgave:

Cozy Grove' is de ontsnapping waarvan ik niet wist dat ik die nodig had
Cozy Grove' is de ontsnapping waarvan ik niet wist dat ik die nodig had
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Cozy Grove levert een uitgebalanceerde mobiele ervaring die is ontworpen om je elke dag naar binnen te trekken zonder je te dwingen uren te verspillen aan het staren naar je telefoon.
  • De nieuwste game van Spry Fox bevat een campagne van 40 uur die is ontworpen om in de loop van maanden plaats te vinden.
  • Cozy Grove is een perfect voorbeeld van hoe mobiele games een balans moeten vinden tussen vooruitgang en de hoeveelheid tijd die je elke dag aan spelen besteedt.
Image
Image

Cozy Grove volbrengt wat veel mobiele games niet kunnen en brengt een volwaardig avontuur binnen handbereik zonder ooit te veel van je te eisen.

Aangekomen op het eiland Cosy Grove wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Veel van de titels van Apple Arcade hebben me een ontevreden gevoel gegeven, wat er vaak toe leidde dat ik ze bijna net zo snel van mijn telefoon gooide als ik ze heb geïnstalleerd.

Cozy Grove is echter anders. Het trekt je mee met een hartverwarmend verhaal, maar het vraagt je nooit zoveel in dat verhaal te investeren dat je uren naar het scherm van je smartphone moet staren.

Het is een precaire balans waar veel mobiele games de lijn van moeten volgen, en een die velen niet goed kunnen bereiken. Ontwikkelaar Spry Fox heeft het echter voortreffelijk gedaan.

Cozy Grove's dagelijkse taaksysteem en slow drip-verhaal zorgen ervoor dat ik elke dag terugkom voor meer, terwijl ik werk om de spookachtige bewoners van het eiland te helpen, terwijl ik kleur en warmte terugbreng naar het eiland dat ik zelf heb gevonden gestrand op.

Verkennen

Je komt aan op het eiland Cosy Grove zonder een idee te hebben van wat er voor je ligt. Deze openingsmomenten voelen aan als het begin van een mysterie. Hier is dit verlaten eiland, compleet met een pratend vuur genaamd Flamey.

Flamey zal onderweg je metgezel zijn en langzaam de dekking uitbreiden van wat je kunt zien als je het dit speciale item genaamd Spirit Wood voedt.

Je kunt meer Spirit Wood krijgen door de lokale geesten te helpen die op het eiland wonen. Elke dag worden er nieuwe taken voor je beschikbaar gesteld, en je kunt ze voltooien, meer te weten komen over elk van de bewoners, evenals meer over wat er op Cosy Grove is gebeurd om het eiland in zijn huidige staat te verlaten.

Spry Fox doet geweldig werk door het verhaal tijdens de reis langzaam te laten druipen en nieuwe stukjes en beetjes van het mysterie te ontgrendelen. Het geeft je een echte kans om het verhaal samen te stellen en helpt om de hele ervaring minder overweldigend of korrelig te maken.

Grindiness is iets waar veel levenssims zoals Cosy Grove vaak mee te maken hebben, en het was een opluchting dat het niet gangbaar was in dit nieuwe avontuur.

Houd het simpel

Misschien wel de grootste kracht waar Cosy Grove op bouwt, is eenvoud. De kern van de gameplay-loop zelf is uiterst eenvoudig. Zo eenvoudig zelfs dat je naar het spel zou kunnen kijken en denken dat het waarschijnlijk saai is. Dat is niet het geval.

Image
Image

Hoewel de taken die voor je liggen ondergeschikt zijn, zijn ze niet bedoeld als het meest boeiende deel van de ervaring. Het verhaal dat Spry Fox weeft in de dialoog en de subtiele hints naar de levens die deze geesten vroeger leefden, draaien allemaal samen als een spinnenweb en wenken je dieper.

Elke geest die je helpt, betekent meer Spirit Wood voor Flamey, wat betekent dat er meer van het eiland voor je opengaat. Wat begint als een klein eiland met slechts een enkele geest, verandert snel en biedt je meerdere gebieden om te verkennen en nieuwe geheimen te ontdekken.

Ja, het is een eenvoudige gameplay-loop, maar het is er een die Cosy Grove kunstig onder de knie heeft.

Geluk vinden in kleine dingen

Spry Fox heeft naam gemaakt door mobiele games te maken die zijn ontworpen om slechts enkele momenten per dag uw aandacht te vragen. Cosy Grove is niet anders.

Image
Image

Hoewel je kunt blijven vissen en andere dingen goed kunt doen nadat je taken zijn voltooid, is dit vooral een spel over genieten van de gelukkige dingen in het leven. Kleine overwinningen zijn tenslotte nog steeds overwinningen, en elke overwinning verdient tijd voor reflectie en echt genieten.

Elke geest die geholpen wordt, is een overwinning op zich, en niet een die genegeerd mag worden. Vreugde vinden en geluk brengen aan anderen en jezelf is een belangrijk onderdeel van het verhaal van Cosy Grove.

Als je van games als Animal Crossing houdt, maar je wilt een beetje meer verhaal om op te kauwen, dan biedt Cosy Grove precies dat. Ik raad je ten zeerste aan om het op te halen en ergens 20-30 minuten van je dag te besteden, gewoon om te genieten van de reis die het eiland te bieden heeft.

Aanbevolen: