Back Tap is de extra knop waarvan je nooit wist dat je hem nodig had

Inhoudsopgave:

Back Tap is de extra knop waarvan je nooit wist dat je hem nodig had
Back Tap is de extra knop waarvan je nooit wist dat je hem nodig had
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Back Tap laat je instellingen en snelkoppelingen activeren door op de achterkant van de iPhone te tikken.
  • De functie is diep verborgen in de toegankelijkheidsinstellingen van de iPhone.
  • Gecombineerd met snelkoppelingen is Back Tap waanzinnig krachtig.
Image
Image

In iOS 14 heeft Apple een nieuwe knop aan je iPhone toegevoegd. Wat? Ja, als je dubbel of driemaal op de achterkant van je iPhone tikt, kun je een app openen, een screenshot maken, Siri oproepen of zelfs een snelkoppeling uitvoeren.

Back Tap, te vinden in het gedeelte Toegankelijkheid van de instellingen van je iPhone, gebruikt de ingebouwde versnellingsmetersensoren van de iPhone om een scherpe tik op de achterkant van de handset te detecteren. Je kunt twee Back Tap-triggers instellen - een dubbele tik en een drievoudige tik - en er zijn verschillende ingebouwde opties, maar de echte kracht komt wanneer je een tik-trigger toewijst aan een snelkoppelingsautomatisering. Het is een fantastische functie, maar er is een nadeel: het werkt niet altijd.

"Net ingesteld voor Spotlight, maar het is super onbetrouwbaar om het te activeren, in mijn ervaring ", vertelde iOS-app-ontwikkelaar Think Tap Work aan Lifewire via Twitter. "Tik ik verkeerd?"

Dubbele en driedubbele kranen

Ik heb mijn iPhone ingesteld om de Halide-camera-app te starten wanneer ik dubbel op de achterkant tik. Dit werkt overal: het startscherm, in een andere app en zelfs op het vergrendelscherm. Dit maakt Halide bijna net zo handig in gebruik als de ingebouwde camera-app.

Tappen hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet positief zijn. Het werkt ook het beste op een naakte iPhone. Afhankelijk van het geval dat u gebruikt, kan het materiaal een deel van uw tapenergie absorberen. Dubbeltikken wordt bijna altijd herkend, terwijl de drievoudige tik veel schilferiger lijkt, maar niet iedereen heeft er moeite mee.

"Ik heb zojuist dubbeltikken toegevoegd [om] mijn Telegram-gesprek met mijn vrouw te openen", vertelde softwareontwikkelaar John Goering aan Lifewire via Twitter. "Dit is geweldig."

Wat kan een back-tik triggeren?

Er zijn tal van ingebouwde opties voor de achterkraan. U kunt de app-switcher weergeven, een Spotlight-zoekopdracht uitvoeren, de iPhone dempen (erg handig als uw mute-knop kapot of gegomd is), een screenshot maken of een van de toegankelijkheidsopties activeren (Voiceover, Zoom, het ingebouwde vergrootglas).

Dit zijn allemaal geweldige keuzes, maar als je wat verder naar beneden scrolt, vind je een lijst met snelkoppelingen. Als u niet bekend bent met snelkoppelingen, zijn dit kleine automatiseringen die u op uw iPhone of iPad kunt uitvoeren. Je kunt zelfs je eigen maken.

Terug Tik op Snelkoppelingen

"Snelkoppelingen kunnen een breed scala aan dingen automatiseren", zegt Apple in zijn handleiding Snelkoppelingen. "Bijvoorbeeld een routebeschrijving opvragen naar de volgende afspraak in uw agenda, tekst van de ene app naar de andere verplaatsen, onkostendeclaraties genereren en meer."

Dat zijn nogal saaie voorbeelden, dus hier zijn enkele betere. Snelkoppelingen kunnen zo eenvoudig of ingewikkeld zijn als u wilt. U kunt bijvoorbeeld een snelkoppeling in één stap maken die verbinding maakt met de AirPlay-luidspreker in uw keuken, en die toewijzen aan een terug-tik.

Of je zou een snelkoppeling kunnen hebben die je laatste drie screenshots neemt, elk in een mooi kader verpakt dat op een iPhone lijkt en ze vervolgens combineert. Dat is hoe de schermafbeelding in de vorige sectie werd gegenereerd.

Toegankelijkheid

De toegankelijkheidsinstellingen van de iPhone zijn oorspronkelijk ontworpen om de telefoon gebruiksvriendelijker te maken voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen, gehoor, motorische vaardigheden, enzovoort, maar het is sindsdien een thuis geworden voor elke vorm van diepgaande aanpassingen aan de bediening van de iPhone en iPad. Dit is bijvoorbeeld waar de beperkte muisondersteuning voor het eerst verscheen op de iPad.

Als je ooit merkt dat je een paar minuten over hebt en het doom-scrollen door Twitter beu bent, moet je het eens proberen. Misschien vind je daar iets dat de manier waarop je je iPhone gebruikt verandert.

Aanbevolen: