Hoe 'oplichting waarschijnlijk'-oproepen op iPhone te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe 'oplichting waarschijnlijk'-oproepen op iPhone te blokkeren
Hoe 'oplichting waarschijnlijk'-oproepen op iPhone te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • 'Scam Likely' is een aanduiding die door T-Mobile wordt gebruikt om aan te geven dat een inkomende oproep waarschijnlijk een scam-oproep is.
  • Klanten die nog steeds de mobiele Sprint-service gebruiken, zien mogelijk ook de aanduiding 'Scam Likely' bij inkomende oproepen.
  • T-Mobile/Sprint-klanten kunnen automatisch 'Scam Likely'-oproepen blokkeren door 662 te kiezen, wat een gratis Scam Block-service activeert.

Dit artikel geeft informatie over het blokkeren van 'Scam Likely'-oproepen op de iPhone met zowel de ingebouwde iOS-mogelijkheden als de Scam Block-service van T-Mobile/Sprint.

Hoe blokkeer ik oplichtingsoproepen op mijn iPhone?

Als je hebt gemerkt dat het aantal 'oplichtingswaarschijnlijk'-oproepen op je iPhone toeneemt, kan dat zijn omdat je een T-Mobile- (of Sprint)-serviceklant bent. T-Mobile gebruikt technologie om inkomende oproepen te vergelijken met een lijst met bekende oplichtingsoproepen om de aanduiding 'Scam Likely' te geven. Het is nog steeds mogelijk dat een 'Scam Likely'-oproep legitiem is, maar het is zeldzaam. De meeste oproepen die deze aanduiding ontvangen, zijn oplichtingsoproepen.

Het probleem met de aanduiding 'Scam Likely' is dat het de oproep niet blokkeert. Het labelt de oproepen alleen als mogelijke oplichting om klanten te helpen voorkomen dat ze door deze oproepen worden misleid. Op de iPhone kunt u deze oproepen echter gemakkelijk blokkeren.

  1. Ga op je iPhone naar Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en selecteer Telefoon.
  3. Scroll naar beneden en selecteer Stilte onbekende bellers.
  4. Zorg ervoor dat Stilte onbekende bellers is ingeschakeld (het zou groen moeten zijn).

    Image
    Image

Als je dit doet, worden die 'oplichting waarschijnlijk'-oproepen het zwijgen opgelegd, maar ook alle inkomende oproepen van nummers die niet zijn opgenomen in je contacten, recente uitgaande oproepen of Siri-suggesties.

Vanwege deze functie hebben we oproepen van scholen en dokterspraktijken gemist. We houden het nog steeds ingeschakeld, maar het is iets om in gedachten te houden.

Hoe stop ik zwendeltelefoontjes?

Een alternatieve methode voor het blokkeren van 'Scam Likely'-oproepen op uw iPhone is de Scam Block-service van T-Mobile. De Scam Block-service blokkeert het binnenkomen van 'Scam Likely'-oproepen, maar het blokkeert mogelijk niet alle inkomende scam-oproepen als ze niet worden gepakt door de 'Scam Likely'-filters. Toch kan het de moeite waard zijn om deze service in te schakelen als u niet alle onbekende bellers op uw iPhone wilt blokkeren.

Om de Scam Block te activeren, opent u uw Phone app, voert u 662 in op het toetsenbord en drukt u op de belknop. U kunt het deactiveren door 632 te kiezen. Als je niet zeker weet of je deze service hebt geactiveerd of niet, kun je 787 bellen om erachter te komen.

Wat is de beste spamblokkering voor iPhone?

Als het gebruik van de ingebouwde niet-geïdentificeerde oproepblokkering van de iPhone of de T-Mobile Scam Block je niet lijkt te helpen, kun je altijd een spamblokkering van derden voor je iPhone downloaden. Er zijn er echter heel veel, en sommige zijn beter dan andere. Uw persoonlijke voorkeur speelt ook een rol bij wat u als de beste spamblokker beschouwt, dus u zult een paar verschillende moeten proberen die het beste bij u passen.

FAQ

    Hoe blokkeer ik waarschijnlijk Scam-oproepen op Metro PCS?

    Een optie is om de Scam Shield-app voor uw iPhone of Android-apparaat te downloaden om de Scam Block-functie in te schakelen. U kunt ook 622 bellen of online inloggen op uw Metro PCS-account en Mijn account > Services toevoegen kiezen> Bescherming > Scam Block Als u de MyMetroApp heeft, kunt u deze functie ook inschakelen vanuit Shop> Services toevoegen > Bevestig uw pincode > Scam Block

    Hoe blokkeer ik Scam Waarschijnlijke oproepen op AT&T?

    Als u een draadloze AT&T-gebruiker bent, is de AT&T Call Protect-service gratis te gebruiken en stuurt spam-oproepen naar uw voicemail. Download de app uit de App Store of Google Play om deze functie te activeren. U kunt ook ongewenste oproepen aan AT&T melden op de ondersteuningssite van het bedrijf.

    Hoe blokkeer ik oplichtingsoproepen op Android?

    Je kunt specifieke nummers op je Android-telefoon blokkeren door het nummer te selecteren in de telefoon-app > en het details- of optiemenu > te openen en op Block te tikkenDe taal en stappen variëren afhankelijk van uw Android-apparaat. U kunt ook gebruikmaken van of u aanmelden voor de beschikbare spamoproepservices van uw mobiele provider of een blokkeerapp van derden downloaden.

Aanbevolen: