FCC probeert sim-swapping en port-out oplichting te bestrijden

FCC probeert sim-swapping en port-out oplichting te bestrijden
FCC probeert sim-swapping en port-out oplichting te bestrijden
Anonim

De Federal Communications Commission (FCC) is op zoek naar nieuw beleid om mensen te beschermen tegen sim-swapping-zwendel en port-out-fraude.

De FCC stelt dat het talloze klachten heeft ontvangen van mensen die leed en financiële schade hebben geleden door deze oplichting. Volgens een persbericht wil de organisatie dat vervoerders veiligere authenticatiemethoden gebruiken wanneer een klant probeert een telefoonnummer naar een nieuw apparaat of nieuwe vervoerder te verplaatsen.

Image
Image

De FCC wil ook dat providers gebruikers onmiddellijk op de hoogte stellen wanneer een simkaart wordt gewijzigd of een poortverzoek wordt gedaan op het account van een klant.

SIM-swaps doen zich voor wanneer een slechte acteur een draadloze provider overtuigt om de telefoondienst van een slachtoffer over te zetten naar een nieuw apparaat, en hen de persoonlijke informatie en andere referenties van het slachtoffer geeft.

Er is sprake van port-out-fraude wanneer een slechte acteur zich voordoet als het slachtoffer en naar een koerier gaat om het bedrijf zover te krijgen dat de service van het doelwit naar hun eigen apparaat wordt overgedragen.

De FCC somt verschillende methoden op die mensen kunnen gebruiken om zichzelf te beschermen. Een van de aanbevelingen is het inschakelen van sms- en e-mailmeldingen voor belangrijke accounts, zodat gebruikers kunnen zien of er zonder hun medeweten wijzigingen zijn aangebracht.

Image
Image

De organisatie waarschuwt mensen ook om persoonlijke informatie die aan hun identiteit kan worden gekoppeld niet te veel te delen op sociale media.

Details over wat de wijzigingen inhouden zijn op dit moment niet bekend en de FCC heeft niet gezegd wanneer ze zullen worden doorgevoerd, aangezien het proces voor het wijzigen van de regels net is begonnen.

Aanbevolen: