Hoe te upgraden naar iOS 15

Inhoudsopgave:

Hoe te upgraden naar iOS 15
Hoe te upgraden naar iOS 15
Anonim

Wat te weten

  • Op iPhone: Tik op Instellingen > Algemeen > Software-update > Download en installeer. Wacht tot het downloaden is voltooid en tik op Nu installeren.
  • Verbind de iPhone en de computer met een kabel. In iTunes: Tik op het iPhone pictogram in iTunes en tik op Check for Update of Update >Update . Voor nieuwere macOS-versies wordt dit gedaan via Finder

Apple's nieuwste besturingssysteem voor de iPhone is iOS 15, en de vergelijkbare update voor iPad is iPadOS 15. Deze installatie-instructies werken voor zowel de iPhone als de iPad.

Wanneer kan ik iOS 15 downloaden?

Apple heeft iOS 15 in september 2021 beschikbaar gemaakt om te downloaden. Het is een gratis download voor elke compatibele iPhone.

Apple heeft in juli 2021 een openbare bètaversie uitgebracht voor iOS 15. We raden af om de openbare bètaversie te gebruiken op een apparaat waarvan u elke dag afhankelijk bent.

Bottom Line

Als je iPhone compatibel is met iOS 14, ondersteunt deze iOS 15. Dit omvat de iPhone 6S en 6S Plus en elk iPhone-model dat daarna is uitgebracht via iPhone 13, 13 Pro en 13 Pro Max.

Hoe te upgraden naar iOS 15 op uw iPhone

Je hoeft je iPhone niet op een computer aan te sluiten om iOS 15 te downloaden. Zolang je een internetverbinding hebt, kun je de upgrade rechtstreeks naar je iPhone downloaden.

Opmerking

Maak, voordat u een upgrade naar iOS 15 uitvoert, een back-up van uw iPhone voor het geval u uw iPhone later wilt herstellen vanaf een back-up.

  1. Open de Instellingen. van uw apparaat
  2. Scroll naar beneden en tik op Algemeen.
  3. Tik op Software-update.

    Image
    Image
  4. Als de update voor iOS 15 beschikbaar is voor je telefoon, verschijnt deze hier. Tik op Download en installeer en voer uw toegangscode in om te bevestigen.
  5. Wacht tot het downloaden is voltooid. De wachttijd hangt af van uw internetsnelheid.
  6. Tik op Nu installeren.

    Image
    Image
  7. Het scherm van je apparaat wordt donker en het updateproces begint.

Hoe te upgraden naar iOS 15 met iTunes

De andere manier waarop u iOS 15 kunt installeren, is door uw apparaat aan te sluiten op een iTunes-compatibele computer en de upgrade uit te voeren via iTunes.

  1. Sluit uw iOS-apparaat aan op uw computer met een compatibele USB-kabel, zoals degene die u gebruikt om de batterij op te laden.
  2. Open iTunes.

    Tip

    Terwijl je toch bezig bent, wil je misschien ook een back-up van je apparaat maken naar iTunes voordat je een upgrade naar iOS 15 uitvoert.

  3. Als iTunes automatisch herkent dat er een update beschikbaar is voor iOS 15 (of welke update dan ook), verschijnt er onmiddellijk een bericht. Als je dit ziet, tik je op Downloaden en bijwerken.

    Image
    Image
  4. Als je het in de vorige stap genoemde pop-upbericht niet ziet, tik je op het iPhone-pictogram in de linkerbovenhoek van iTunes om naar het apparaatbeheer te gaan scherm.
  5. Klik op Controleer op update of Update.

    Image
    Image
  6. Bevestig door te tikken op Update.

    Image
    Image
  7. Wacht tot het download- en installatieproces is voltooid voordat je je iPhone uit iTunes verwijdert. De tijd die nodig is voor de update hangt af van de snelheid van je internetverbinding.

FAQ

    Hoe zet ik automatisch bijwerken uit op mijn iPhone?

    Als u automatische software-updates op uw iPhone wilt uitschakelen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Tik op Automatische updates en schakel vervolgens de schakelaar naast Automatische updates . uit

    Hoe update ik apps op een iPhone?

    Je kunt apps automatisch of handmatig bijwerken. Ga naar Settings > App Store om automatische app-updates in te schakelenZet onder Automatische downloads de tuimelschakelaar naast App-updates aan om een app handmatig bij te werken, open de App Store-app en tik op je accountpictogram. Zoek onder Beschikbare updates de app die u wilt bijwerken en tik op Update

    Waarom wordt mijn iPhone niet bijgewerkt?

    Als uw iPhone de software of apps niet bijwerkt, heeft u mogelijk niet genoeg opslagruimte, kan de iPhone de updateserver mogelijk niet bereiken, kan de update lang duren of is uw apparaat mogelijk uitgevoerd uit de macht. Er zijn verschillende manieren om een iPhone te repareren die niet wordt bijgewerkt, zoals de iPhone opnieuw opstarten, de update pauzeren en opnieuw starten, uw Apple ID dubbel controleren, uw opslag controleren en ervoor zorgen dat de iPhone-beperkingen zijn uitgeschakeld.

Aanbevolen: