Hoe te upgraden van Windows 7 naar Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe te upgraden van Windows 7 naar Windows 10
Hoe te upgraden van Windows 7 naar Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Als je nog steeds een productcode hebt, meld je dan aan als beheerder, download dan de Windows Media Creation Tool van Microsoft en selecteer Run.
  • Als je geen productcode hebt, koop dan Windows 10 rechtstreeks bij Microsoft.
  • Als je hele pc een upgrade nodig heeft, koop dan een gloednieuwe computer met Windows 10 zonder extra kosten.

Dit artikel legt uit hoe u kunt upgraden van Windows 7 naar Windows 10.

Hoe te upgraden van Windows 7 naar Windows 10

Als uw computer relatief nieuw is, kunt u waarschijnlijk zonder problemen upgraden naar Windows 10. Als uw pc echter is gemaakt rond de tijd dat Windows 7 voor het eerst werd uitgerold, voldoet deze mogelijk niet aan de technische vereisten. Microsoft heeft de minimale systeemvereisten gepubliceerd om Windows 10 uit te voeren.

Voldoen aan de vereisten betekent alleen dat Windows 10 op uw systeem zal draaien, niet noodzakelijkerwijs goed.

Windows 7 bijwerken naar Windows 10 met een productsleutel

Als je nog een productcode van Windows 7, 8 of 8.1 hebt, kun je gratis upgraden naar Windows 10. Het enige dat u hoeft te doen, is de Windows Media Creation Tool downloaden om aan de slag te gaan.

  1. Download de Windows Media Creation Tool van Microsoft en selecteer Run. U moet hiervoor zijn aangemeld als beheerder.

    Image
    Image
  2. Selecteer op de pagina Licentievoorwaarden Accepteren.

    Image
    Image
  3. Selecteer Upgrade deze pc nu en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  4. De tool helpt je bij het instellen van Windows 10.
  5. Alle versies van Windows 10 kunnen worden gedownload, behalve de Enterprise-editie. Selecteer de 32-bits of 64-bits versie, afhankelijk van uw systeem.
  6. Bekijk vóór de installatie uw softwarekeuzes en alle bestanden of programma's die u wilt behouden. Kies tussen het overzetten van persoonlijke gegevens en apps, alleen persoonlijke bestanden of niets tijdens de upgrade.
  7. Bewaar en sluit alle geopende apps en bestanden die u mogelijk uitvoert. Als je klaar bent, selecteer je Install.
  8. Schakel uw pc niet uit terwijl Windows 10 wordt geïnstalleerd; je pc start meerdere keren opnieuw op.
  9. Zodra Windows 10 klaar is met installeren, voert u uw productsleutel voor Windows 7, 8 of 8.1 in wanneer daarom wordt gevraagd.

Koop Windows 10 direct

Als je toevallig geen productcode van Windows 7, 8 of 8.1 hebt, kun je Windows 10 altijd rechtstreeks bij Microsoft kopen. De basisversie van Windows 10 kost $ 139, Windows 10 Pro begint bij $ 199,99 en Windows 10 Pro voor werkstations kost $ 309. De meeste pc-gebruikers hebben alleen Windows 10 Basic of Pro nodig voor hun apparaten.

Andere methoden voor het upgraden van Windows 7 naar Windows 10

Als je hele pc een upgrade nodig heeft, weet dan dat alle nieuwe Microsoft-pc's worden geleverd met Windows 10 als standaardbesturingssysteem. Voor tussen $ 150 en $ 500 kun je een gloednieuwe computer krijgen met Windows 10 inbegrepen zonder extra kosten.

Waarom zou ik Windows upgraden?

Windows 7 heeft het besturingssysteem van veel pc-gebruikers gediend, maar omdat Microsoft deze versie van het besturingssysteem niet langer ondersteunt. Hoewel Microsoft bedrijven de mogelijkheid biedt om tot 2023 uitgebreide ondersteuning aan te schaffen, is het goedkoper en gemakkelijker om te upgraden van Windows 7 naar Windows 10.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10, volgens de onderstaande instructies, om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Aanbevolen: