Hoe te upgraden naar macOS Monterey

Inhoudsopgave:

Hoe te upgraden naar macOS Monterey
Hoe te upgraden naar macOS Monterey
Anonim

Wat te weten

  • Om erachter te komen of de upgrade beschikbaar is, gaat u naar het Apple menu > Systeemvoorkeuren > Software Update > Nu upgraden.
  • Je kunt de update ook downloaden van de Mac App Store.
  • Eenmaal gedownload, start je Mac automatisch de upgrade. Volg de aanwijzingen om het installatieproces te voltooien.

In dit artikel wordt uitgelegd waar u de macOS Monterey-upgrade kunt vinden en hoe u deze op uw computer kunt installeren, inclusief enkele snelle tips die u kunt volgen als macOS Monterey niet op uw computer kan worden geïnstalleerd.

Hoe krijg ik macOS Monterey?

De macOS Monterey is een gratis update voor iedereen met een in aanmerking komende computer, en er zijn twee manieren om de update te krijgen:

  • Klik op het Apple-menu en selecteer Systeemvoorkeuren > Software-update. Als de software-update beschikbaar is, kunt u op Upgrade Now klikken om het download- en installatieproces te starten.
  • Je kunt de update ook downloaden van de Mac App Store.

Ongeacht hoe u de upgrade krijgt, Apple zal u automatisch door het download- en installatieproces leiden zodra u de download start.

Hoe installeer je macOS Monterey?

Het installatieproces voor macOS Monterey is eenvoudig. Zodra u het updatebestand hebt gevonden en op Nu upgraden klikt, begint het bestand met het download- en installatieproces. Na een paar minuten krijg je prompts te zien die je door de installatie leiden.

Overweeg een back-up van je Mac te maken voordat je met het installatieproces begint. Op deze manier heb je, als er iets misgaat met je installatie, een reservekopie van je gegevens om opnieuw te installeren, zodat je niets verliest.

  1. Een paar minuten nadat u op Nu upgraden hebt geklikt, ziet u een installatieprompt. Klik op Doorgaan om het installatieproces te starten.

    Image
    Image
  2. Vervolgens wordt u gevraagd de gebruikerslicentieovereenkomst te erkennen en ermee in te stemmen. Lees de verstrekte informatie door, klik op Akkoord en klik nogmaals op Akkoord.

    Image
    Image
  3. Het volgende scherm bevestigt waar je macOS Monterey wilt installeren. Zorg ervoor dat de juiste schijf is geselecteerd en klik op Doorgaan.

    Image
    Image
  4. U wordt gevraagd uw Apple-inloggegevens in te voeren om door te gaan met het installatieproces. Voer ze in en klik op Unlock.

    Image
    Image
  5. Het installatieproces zal beginnen. Het kan even duren voordat het bestand is gedownload en geïnstalleerd, afhankelijk van de verbindingssnelheid en hoeveel ruimte er op uw computer beschikbaar is.

    Zodra de installatie is voltooid, wordt u gevraagd uw computer opnieuw op te starten om het installatieproces te voltooien.

    Image
    Image

Nadat je je computer opnieuw hebt opgestart, gebruik je macOS Monterey.

Waarom wordt macOS Monterey niet geïnstalleerd?

Als je problemen hebt met het installeren van macOS Monterey, zijn er een paar problemen waar je tegenaan kunt lopen:

  • Uw Mac is mogelijk niet compatibel. Compatibiliteit is een van de meest voorkomende redenen waarom macOS Monterey niet op uw computer wordt geïnstalleerd. Apple heeft een gedetailleerde lijst van de systemen die compatibel zijn met macOS Monterey.
  • Je hebt misschien niet genoeg opslagruimte over. Als de opslagcapaciteit van uw Mac bijna vol is, heeft u mogelijk niet genoeg ruimte voor de installatiebestanden. Als dit het geval is, kunt u macOS Monterey niet installeren.
  • De macOS-installatiebestanden zijn mogelijk beschadigd. Een willekeurig aantal problemen kan uw installatiebestand beschadigen. Probeer het Monterey-downloadbestand te verwijderen en een nieuwe versie te downloaden. Probeer vervolgens Monterey opnieuw te installeren.

FAQ

    Hoe verwijder ik macOS Monterey?

    Als je macOS Monterey wilt downgraden naar Big Sur of een andere versie, installeer dan het oudere besturingssysteem op een opstartbare schijf. Start op in de herstelmodus en ga naar Access Disk Utility > your drive > Erase om Monterey te verwijderen. Start uw Mac opnieuw op terwijl u Options ingedrukt houdt en kies vervolgens het installatieprogramma in de opstartschijfopties.

    Is upgraden naar macOS Monterey de moeite waard?

    Je moet Monterey installeren als je de nieuwste macOS-functies wilt proberen. Als je tevreden bent met je huidige versie van macOS, wil je misschien wachten met upgraden.

    Hoe los ik problemen met macOS Monterey op?

    U kunt veelvoorkomende problemen met macOS oplossen. Monterey kan worden opgelost door uw Mac opnieuw op te starten. Door ruimte op uw schijf vrij te maken en uw applicaties bij te werken, kan Monterey soepeler werken.

Aanbevolen: